LATUTIEDOTE 2017-2018

HALUATKO TUKEA SAVONLINNAN SEUDUN LIIKUNNNAN TOIMINTAA

Tämänkin sivun yläreunassa on monesti erilaisten mainostajien mainoksia. Kun klikkaat mainosta, niin jokainen klikkaus tuo muutaman sentin SSL:lle. Meille jokainen klikkaus on tärkeä, Kiitos klikkauksista! Jos muulla tavalla haluat tukea SSL:n toimintaa, niin ota yhteyttä toimisto@savonlinnanseudunliikunta.fi tai puhelimitse 044-3216383 Reinikainen.

to 19.4Latujen kunnostus on lopetettu tältä talvelta! Lunta kuitenkin Aholahden baanoilta löytyy, mutta toissa yön vesisade ja päivän +10 / +15 asteen lämpötilat on tehneet tehtävänsä. Kenellä on haluja ja innostusta löytyy niin kilpapuolelta, Aittolammen tieosuuksilta ja kuntopuolelta löytyy osuuksia, missä hiihtoa pystyy vielä harrastamaan!
Nyt taitaapi olla kiitosten aika tästä talvesta Teille reilulle 200 vakituiselle seuraajalle ja kaikille niille sadoille satunnaisesti sivuilla vieraileville hiihdon ystäville. Päivittäjä viettää nyt ainakin reilun viikon ilman Aholahtea ja ryhdytyy keskittymään kesäharrastuksiin polttopuuita tehden. Muistakaa pestä talven liat pois suksista tärpätin kanssa ! Liikunnalista kevättä ja kesää, syksyllä tavataan taas varmaankin päivitysten myötä? 
ke 18.4Yöllä satoi vettä ja ihan kunnolla, eikä yöpakkasista ole tietoakaan. Näin ollen olosuhteet laduilla ei tänä aamuna ole mitkään loistavat. Hiihtämään kyllä pääsee, sillä lunta (ja jäätä) kyllä baanoilla riittää, mutta raskasta keliä tänään tarjolla aamusta saakka. Tänään päivittäjä ainakin skippaa hiihtolenkin, kun sen verran rämpimistä eilen päivällä ladulla oli, eikä toisaalta ole palautunut eilisestä. Lisäksi suksetkin pitäisi puhdistaa, kun eilisen päivän lenkin jälkeen ne ovat todella "paskaiset". (lue: ei enää kiinnosta). Näin ollen tarkempia latutietoja ei pysty tänään antamaan. Aamulla klo 8 +3 atetta ja toistaiseksi pilvistä, joskin päiväksi luvassa aurinkoa ja reilut +10 astetta lämpöä. 
ti 17.4Tänään tiistaina piti aamulla sataa, mutta eipä vielä ainakaan sadetta kovemmin ole tänään tullut. Yöllä ei ollut pakkasta, vaan ollaan oltu reilusti plussan puolella. Kello 10 aikoihin +5 astetta ja aurinko pilkistelee pilvien raosta. Päivitteijä ei tänä aamuna ennätä Aholahteen, joten tarkempia tietoja latuolosuhteista myöhemmin päivällä.
Päivitys klo 14: Raskastahan se on hiihtäminen iltapäivän puolella, toisaalta sitä se taisi olla tänään aamullakin, kun yö pakkasta ei ollut. Kovasti on taas kesä lähestynyt yhden vuorokauden aikana. Lunta kuitenkin hiihtämiseen vielä riittää. Kuntopuolella alkaa jäisiä kohtia olla entistä enemmään, mutta vielä pitkiä pätkiä on ihan kunnollisia lumiosuuksiakin. 1,5 km jälkeen ylä/alamäessä alkaa maat näkymään, mutta hyvin pääsi vielä tänään siitä sukset jalassa menemään. Muuten kuntopuoli oli ihan hyvässä hiihtokunnossa, "tosin raskaan oloinen". Ilmeisesti latukone oli mennyt tänään myös kilpapuolelle/aittolammelle, mutta eipä jaksanut kuntopuolen kiertämisen jälkeen enää suksilla rämpiä sielle puolelle. Lähipäiviksi luvassa lämpimiä päivälämpötiloja, eikä ole luvassa yöpakkasia, joten saattaa ne hiihtokelt kohta loppua?
ma 16.4Mukava keli oli tänäänkin aamulla hiihdellä. Yöllä hieman pakkasen puolella, mutta kello 10 aikoihin mittarissa jo +6 astetta. Ladut oli ajettu ainakin kuntopuolelle, muita lenkkejä ei tänään ennättänyt kiertää. Toisaalta kilpapuolella rälläsi metsäkone puun ajossa, joten sinne ei voinut aamulla mennäkkään. Kuntopuoli ihan hyvässä hiihtokunnossa. Ensimmäisessä mäessä hieman jäätä, mutta ei haittaa ainakaan vielä. Sähkölinjalta lisälenkin alkuun hieman jäistä ja saattaa mennä joistakin kohti lähiaikoina latu puhki, mutta toistaiseksi hyvä mennä siitäkin. Lisälenkin mastonousu sepelillä, joten kanntaa kääntyä ennen nousua. Kyllä se kesä alkaa pikkuhiljaa tulemaan, mutta nautitaan näistä hyvistä hiihtokeleistä ainakin muutamia päiviä vielä. 
su 15.4

Kevät se vaan etenee, mutta hiihtokelit sen kun jatkuvat. Yöllä pakkasta, mutta kello 12.30 varjossa +11 astetta. Tänään aamulla ladut ajettu kuntopuolelle, lammenympäri ja kilpa 1km:n lenkille. Lammenlenkki alkaa menemään jääille ja paikon alkaa olla maata näkyvissä. Lisäksi kaupungin puoleisesta päästä ei pääse ylitse, kun siellä joki tulvii sen verran, että kuivin jaloin ei siitä kohdasta millään pääse menemään läpi. Kuntopuoli hyvässä kunnossa, ainoastaan lisälenkin mastonousussa alkaa kiviä näkymään lumen lävitse. Aittolammmen lenkki myös hyvässä hiihtokunnossa. 
Huomenna maanantaina alkaa hakattujen puitten ajo pois metsästä, joten kilpapuolen alkupätkä, eli 1km kilpa on varmaankin huomenna pois käytöstä !

la 14.4Yöllä oltiin taas pakkasen puolella, mutta nyt kello 9 aikoihin varjossakin alkaa olla +2 astetta. Aurinkoinen ja lämmin +6/+8 asteen päivä tulossa. Hiihtämään kannattaa suunnata nyt aamulla, sillä iltapäivällä paljon raskaampi keli tiedossa. 
Kuntopuoli, kilpapuoli ja Aittolampi hiihtokunnossa. Tänään ei hakkuita käynnissa, joten ylikulkusillan nyppylä hiihtokäytössä. 
pe 13.4Valtatiet tarkastettu torstaina ja perjantaina aamupäivällä tarkastettu Aholahden ladut. Paljon on yhden Aholahdettoman päivän aikana Aholahdessa tapahtunut. Metsän hakuut piti käynnistyä Aholahdessa vasta ensi viikolla, mutta hakkuuta alkoivatkin jo eilen torstaina. Hakkuut keskittyvät kilpa 7,5 km lenkin varteen, mutta koskettavat myös muita kilpapuolen lenkkejä. Metsäkoneet kulkevat kilpapuolen alkupätkän latu-uraa pitkin ylikulkusillalle saakka, josta ne menevät pienen kukkulan kautta hakkuu-aukoille. Näin ollen ylikulkulkusillan lenkki ei ole enää käytössä. Kilpapuolelle pääsee ja sieltä pois ainakin toistaiseksi vielä ylikulkusillan alitse. Näin edetään ilmeisesti vielä viikonlopun ajan? Kilpapuolella varovaisuutta!!!
Lammen ympäryslenkkiä ei enää pysty kuivinjaloin kiertämään, sillä kaupungin puoleinen pääty tulvii. Aamulla pystyi paikan kiertämään jään kautta. 
Kuntopuolen ladut loistokunnossa !
Aittolammen lenkkin tieosuudet aivan loistavat!
Nyt varmaankin viimeinen kunnollinen hiihtoviikonloppu tulossa Aholahden laduille näillä lumilla. Nauttikaa hienoista laduista ja keleistä Aholahden laduilla. Laduille kannattaa lähteä aamulla, sillä kello 12 aikoihin alkaa olla jo melko pehmeää sellaisissa paikoissa mihin aurinko pääsee paistamaan. Säätila perjantaina: yöllä pakkasta -5 astetta, mutta päivällä lämpötila lähentelee varjossakin jo +10 astetta.
to 12.4Pakkasyö ja päiväksi luvassa +5/+6 astetta ja aurinoa. Tarkempia latutietoja ei tänään valitettavasti pystytä antamaan, sillä päivittäjä tarkastelee tänään enemmään valtateitten 14 ja 5 kuntoa. Palataan olosuhteisiin tarkemmin huomenna.
ke 11.4

Yöllä -8 astetta pakkasta, mutta nyt aamulla kello 8 aikoihin enää -3 astetta. Aurinko paistaa ja tulossa upea ulkoilupäivä, ennusteiden mukaan +5 astetta päivällä. Aamupäivällä taas upea hiihtokeli, joten jos ennättää aamupäivällä ladulle, niin varmasti nauttii. Olosuhteet laduilla suunnilleen samanlaiset kun eilen.

Päivitys klo 11.30: Lammenlenkillä Säynejärven (kaupungin) puoleisessa päässä iso lammikko. Pystyy vielä kiertämään kuivin jaloin, mutta miten pitkään? Kunto- ja kilpapuoli, sekä Aittolammenlenkki loistokunnossa.

ti 10.4Tänään meni hieman myöhäiseksi tämä päivitys, kun ladulla oli niin hyvä keli, ettei malttanut pois lähteä. Yöllä pakkasta, joten aamulla oli aivan mahtava hiihtokeli, eikä se puoleen päivään mennessä paljoa heikentynytkään. Iltapäivällä aurinkoissa paikoissa pehmenee! Ladut ajettu aamulla isolla koneella kuntopuolelle, kilpapuolelle, Aittolammenlenkille ja Pullinlahden tielle. Kaikki nämä baanat loistokunnossa. Aittolammen lenkiltä pois päin tullessa kannataa tästä lähtien hiihtää takaisin tietä pitkin, sillä Surjärven rannan vierustan väylä alkaa vedellä viimeisiään ja on erittäin roskainen. Pullinlahden väylällä muutamassa kohdassa vetisiä paikkoja mutta vielä tännään ainakin pääsi kuivin jaloin kiertämään. Päivällä lammenkierolenkki on melko pehmeä kun siihen pääsee aurinko paistamaan koko ajan, mutta aamulla sekin lenkki on loistokunnossa. Kuntopuolella ei muuta mainittaavaa, sillä siellä hiihdetään loisto-olosuhteissa. Päivällä aurinkoa ja +4 / +6 astetta.
ma 9.4Kostea ilma tänään ilmeisesti koko päivän ajan. Vettä sataa väillä kovasti ja välillä hiljakseen. Aamulla mittarissa +1 aste. Lunta riittää laduilla, joten hiihtopäivä!
su 8.4

Aamulla aurinkoa, mutta nyt kello 10 aikoihin pilviverho auringon edessä. Mittarissa +2 astetta, mutta lumi selvästi pakkasen puolella, joten hyvä keli näin aamutuimaan. Mikäli aurinko ei tänään pääse kovasti paistamaan, niin olosuhteet varmaankin pysyvät melko hyvinä koko päivän. Mikäli aurinko ryhtyy paistamaan, niin aurinkoiset paikat menevät pehmeiksi. Maanpäälliset ladut hiihtokunnossa. Jäille noussut vettä, joten sinne ei tällä hetkellä kannata lähteä menemään suksien kanssa. Huomiseksi luvassa sateita koko päiväksi, joten tänään kanntaa hiihtää huomisetkin kilometrit, jos vesisateessa hiihtämisestä ei tykkää samalla tavalla kun päivittelijä. "makunsa kullakin" 

Eilen tätä sivua katsoi 380 henkilöä, hiihto-olosuhteet näyttävät edelleen kiinnostavan!
la 7.4

Taisipa olla tämän kevään ensimmäiset kunnolliset aamuliukaat. "ja pahus sentään, ettei päivittäjä päässyt aamuliukkaille". Yöllä mentiin hieman pakkasen puolelle ja päivän mittaan pitäsi lämpötilan nousta +4+5 asteeseen. Aurinko paistaa. Nyt kannataa tästä lähtien mennä laduille aamutuimaan, sillä päivällä alkaa keli olla sen verran kosteaan, että töitä joutuu eteenpäin pääsemiseksi huomattavasti ennemmän kun aamuisin tai myöhään illalla. Tarkempia latutietoja ei voi valitettavasti antaa, kun päivitystä ehdään tänään muutaman kymmen kilometrinpäästä Aholahdesta töiden vuoksi. Jos ja kun päivän mittaan pääsee laduille, niin laitetaan latutiedot myöhemmin. 

Päivitys klo 15: Hyvä oli hiihtelijän hiihdellä tänään iltapäivälläkin Aholahden laduilla. Sellaiset paikat mihin paistoi aurinko olivat hieman pehmeitä, mutta varjoisissa paikoissa urat jopa hieman jäiset. Parempi keli ainakin päivittelijän mielestä kun eilen. Maanpäälliset ladut näytti olleen tänään ajettu. Yöksi taas hieman pakastuu, joten sunnuntai aamuksi luvassa mukava hiihtokeli.

pe 6.4

Aamupäivällä Aholahdessa +3 astetta. Ladut ajettuna ja muutamia hiihtäjiä maastossa hiihtämässä, mutta ei ruuhkaa. Keli hieman kosteahko, mutta kuitenkin ihan hiihdettävä keli. Paremmalta keli näyttää Aholahdessa kun Olavinkadulla, joten jos mielenkiintoa hiihtämiseen on niin kannattaa vielä suksia laitaa jalkaansa. Lunta nimittäin tänä keväänä piisaa. 

Päivitys klo 13: Laduta ajettu kuntopuollelle, lammen ympäryslenkille ja kilpa 1km osittain. Näillä lenkeillä hyvähkö hiihtää. Muilla lenkeillä upottaa ja melko raskasta. 

to 5.4Aamulla sumu on laskeutunut Aholahden ylle, näkyvyys muutamia satoja metrejä. Pitkästä aikaan ei ollut yöllä ollenkaan pakkasta, taitaa lupailla kevään tuloa. Päiväksi luvassa muutaman asteen pluskelejä ja ennusteiden mukaan jopa auringinkin pitäisi tänään näkyä, vaikka ei sitä nyt aamulla uskoisi. Maanpäälliset latuolosuhteet kaikilla latuosuuksilla hyvät, lunta riittää. 
ke 4.4

Pakkasta aamulla kello 9 on -5 astetta ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Päiväksi luvassa aurinkoa ja plus asteita. Lumi kuitenkin sen verran kylmää, ettei plusasteet hirveästi tänään vaikeuta hiihtämistä päivälläkään. Maanpäälliset ladut hyvässä hiihtokunnossa. Jääladuista ei vielä tässä vaiheessa aamua tietoa.

Päivitys klo 16: Pullinlahden jäälatu perinteisellä hiihtotavalla hiihtokunnossa. Vapaalla hiihtotavalla ura upottaa niin, että päivittäjälle riitti alle 10 metrin kokeilu siihen, että ei kannata mennä luistelusuksilla Pullinlahtea kiertämää. Aholahdessa ei jääladut kunnossa. 

ti 3.4

Vuorokauden aikana satanut noin 15-20 cm uutta lunta. Nyt kello 10 aikoihin lumisade rintaman loppupää näyttää juuri ohittaneen Savonlinnan, joten kirkastuvaa säätä tiedossa loppupäiväksi. Pakkasta -2 astetta. Laitetaan iltapäivällä latutiedot tarkemmin, kun suksille ennättää lumitöistä. 

Päivitys klo 16: Kaikki maanpäälliset ladut ajettu tänään vähintään yhteen kertaan ja ovat hiihtokunnossa. Perinteisellä tavalla hyvä hiihtokeli, vapaalla tavalla mennessä hieman pehmeähkö alusta. Ajoittai tuulee puuskittain erittäin kovasti ja samalla tiputtaa lumet puista ladulle, joten paikoitellen ladut tukossa. Jääladutkin ajettu tämän päivän aikana, osittain nostanut vettä urille. Lisäksi tuuli laitaa jääladut umpeen. Ei hyvä!

ma 2.4

Onnittelut meille aamuhiihtäjille, jotka ennättivät käydä hiihtämässä ennen aamu kello 9. Oli hyvä keli. Tarkalleen 8.54 alkoi Aholahdessa lumisade ja nyt sitten ei enää olekaan hyvä hiihtää. Lunta tulee erittäin sakeaan navakan tuulen avustuksella. Mittarissa -2 astetta. Loppupäivän voi tehdä kyllä hyvällä omalla tunnolla jotain muuta kun hiihtämistä, ei ainakaan päivittäjällä tee enää mieli tuohon kelin hiihtämään.

AHOLAHDEN HIIHTOKESKUKSEN KAHVIO ON SULKEUTUNUT TÄLTÄ TALVELTA!
Kiitos kaikille asiakkaille ja toivottavasti tapaamme myös ensi talvena.

 

Vaikka kahvio onkin tästä päivästä lähtien kiinni, niin latupäivitykset jatkuvat hiihtokauden päätökseen saakka.

su 1.4

"Ei mikään ole niin ihanaa, kun hiihdellä keväisiä latuja, nnn. kevät aikaan, kun lumet alkaa sulamaan. Niin minä hiihtelen, pitkin Pullinlahden rantaa, matkalla kohti Aholahtea". (Läntistä mukaillen)

Huhtikuun ensimmäinen ja aamulla kello 8 Aholahdessa 16 asteen pakkanen, joka kylläkin nopeasti alkoi lämpiämään, niin että nyt kello 10 aikoihin aletaan olla enää muutamassa pakkasasteessa. Pilviä ei näy, joten auringonottokeli tänään, eli shortsi- ja bikinit päälle hiihtolenkille. Tänään aamulla ajetuilla latu-urilla melko nihkeä keli luistelusuksilla, mutta latu-ura oli erittäin liukas. Päivän mittaan luistellenkin varmasti paranee, kun lumi alkaa lämpiämään. Jääladuilla alkaa paikoitellen latu leviämään auringon paisteen voimasta, mutta hyvä oli jäälläkin tänään aamulla mennä, sillä aamulla ei ainakaan tullut Pullinlahdella nimeksikään.
Tänään kannattaa nauttia ulkoilusta, sillä huomiseksi on sitten luvassa paljon lunta kovan tuulen kera.

la 31.3Nyt on kelit taas kohdillaan. Aurinkoa pilvettömältä taivaalta, ei tuulta paljoakaan, lämpömittari kohoaa pakkasyön jäljiltä kovalla vauhdilla kohti plusasteita, latu erittäin liukas. Eipä voi tänään mitään moittia, ("paitsi että päivittäjä ei tänään ennätä ladulle"). Nyt jos koskaan ne ketkä ennättävät, pystyvät, voivat, viitsivät.... niin nyt jos koskaan kannattaa mennä ulkoilemaan. Tänään kaikki ulkoilu on varmasti kivaa, paitsi leijan lennätys!
pe 30.3

Voi mahotonta, kun on upea keli tänään pitkänä perjantaina. Pakkasta nyt aamulla kello 10 aikoihin -4 astetta ja aurinko mollottaa lähes pilvettömältä taivaalta. Päivän mittaan pitäisi mennä jopa plus asteiden puolelle. Se ei kuitenkaan huononna keliä, sillä lumi on selvästi pakkasen puolella myös päivällä, joten hiihto-olosuhteet on nyt parhaimmillaan. Kannattaa muuten tänään lähteä ulkoilemaan, sukset jalkaan ja Aholahden alueen hyville laduille, jotka on tänäänkin loistavassa hiihtokunnossa! 

Aholahden kahvio palvelee tänään kello 10-15. Tervetuloa!

to 29.3

Kiirastorstai ja kylläpä pitää olla hieman pettynyt Yli-latumestarin vanhan kansan ennustuksiin. Tai paremmin ollaan iloisia, ettei 29.1 Yli-latumestarin ennustus osunut kohdalleen

Päivitys 29.1.2018 Hiihtokelit tänä vuonna sitten loppuu 29.3, eli kiirastorstaina. Eilen oli nimittäin kuusen päristäjäiset ja siitä päivästä 9 viikkoa, niin pitäisi hiihtokelit olla päätöksessä. Katsotaan miten Yli-Latumestarin ennustukset osuvat kohdilleen. "Joskus ne on osuneet muuten päivälleen"

Talvi- ja hiihtokelit parhaimmillaan. Aamulla pakkasta oli ollut Aholahdessa -19 astetta, mutta päivän mittaan pitäisi mittarin lähennellä nolaa astetta. Aurinko paistaa, eikä nyt aamulla tuulekaan hirmuisen kovasti. Iltapäivällä ennustettu tuulen nousevan noin 4-5 m/s lukemiin, joten jäillä hiihtäjien on syytä ottaa tämä huomioon, että vastatuulta on länteen päin mennessä. Ladut ajettu tänään maanpäälisille lenkeille ja kello 10 aikoihin Yli-latumestari lähti kelkalla painelemaan Pullinlahden suuntaan. Hienot, loistavat olosuhteet Pääsiäisen viettoon Aholahden laduilla. Tervetuloa suksille Aholahteen myös pääsiäistä Savonlinnan viettämään tulevat. Nyt kannattaa ottaa sukset matkaan!

Hiihtokeskuksen kahvio avoinna torstaista - maanantaihin, eli koko pääsiäisen ajan päivittäin kello 10-15. TERVETULOA !
ke 28.3Kylmä -15 asteen aamu. Kello 8 aikoihin aurinko paistelee pilvien lomasta ja samalla tulee pientä lumisadetta. Päiväksi luvattu aurinkoista ja lämpötilan pitäisi nousta muutamaan pakkasasteeseen. Latujen kunnossa ei tänäänkään ole moittimista. Lumi kuitenkin on sen verran kylmää, että vapaalla hiihtotavalla ei ole mikään hirveän liukaskeli tänäänkään, mutta latu on kylläkin liukkaan oloinen tänäänkin. Jääladuilla vetiset paikat ovat jäätyneet, joten niistäkin paikoista pääseen loistavasti nyt ylitse. Hyvä, jollei loistava hiihtopäivä tulossa. 
ti 27.3Kylläpä on kaikki ladut niin maanpäällä, kun jäilläkin hyvässä kunnossa. Nyt jos joku uskaltaa valittaa laduista, niin saa kyllä selkäänsä! Ilmakin kun on mitä mahtavin, aurinko paistaa ja pakkasta vähän ennen puoltapäivää -6 astetta, niin nyt kyllä kannattaa lähteä laduille. 
ma 26.3Kylmä yö ja aamu. Pakkasta yöllä noin -15 astetta ja kello 10 aikoihin vielä -11 astetta. Aurinko paistaa joten iltapäiväki luvassa mukavaa noin -5 asteen ulkoilusäätä. Hyvä hiihtopäivä tästä tulossa, hieman huonohkojen viikonlopun hiihtokelien jälkeen. 
su 25.3

Kesäaika alkoi ja sen huomaa kun ikkunasta katsoo ulos. Suomeen on ennustettu kylmää kevättä ja kylmää alku kesää, joten hiihtokelit tänä keväänä jatkuukin sitten ehkä toukokuulle, että se siitä kesäajasta. Eilisen navakan ja illalla jopa myrskyisten tuulien jälkeen tämä päivä mennään pilvisessä ja sateisessa säässä. Tänään ennen kymmentä on jo satanut niin, vettä, räntää, kun luntakin ja samoissa merkeissä taidetaan mennä iltaan saakka. Nyt kello kymmenen aikoihin mittarissa -0 astetta ja siinä tietämissä pitäisi tämä päivä mennä, kunnes illalla pitäisi alkaa pakkasen kiristymään. Latukone pyöritellyt aamulla maanpäälliset ladut ja ilmeisesti tällä hetkellä Yli-Latumestari vetelee kelkalla jäälatuja, kun häntä ei täällä hiihtokeskuksen alueella ole näkynyt. Jääladuille alkanut hieman nostaa vettä jäälle, mutta eiköhän tämä korjaannut ensi viikolla, kun viikolle on luvassa pakkasia.

Hiihtokeskuksen kahvio avoinna tänään kello 10-15. Pääsiäisviikolla kahvio on kiinni maanantain, tiistain ja keskiviikon. Kiirastorstaista lähtien kahvio avoinna Pääsiäis- maanantaihin saakka päivittäin kello 10-15.
la 24.3Yö oli taas erittäin kylmä ja yöllä lähenneltiin -20 astetta. Pakkanen kuitenkin kovalla vauhdilla tippuu, sillä kello 10 aikoihin pakkasta Aholahdessa ainoastaan -6 astetta. Tällä hetkellä kello 10 jälkeen lumisadetta, joka ajoittaan olla kylläkin melko sakeaa. Sateen pitäisi loppua puoleen päivään mennessä, jonka jälkeen pitäisi auringonkin päästä näkyviin. Maanpäälliset ladut ajettu aamulla ja aamupäivän aikana valmistuu varmaankin jääladut taas hiihtokuntoon niin Aholahdessa, kun Pullinlahdellakin.
pe 23.3

Eilisen ja viime yön aikana satoi 10-15 cm uutta lunta. Yön aikana pakastui, joten tänään lumi ei ole mitenkään luistavan oloista. Latukone painelee kokoajan maanpäällisillä latu-urilla, joten ainakin suurin osa maanpäällisistä laduista on tänään hiihtokunnossa. Pakkasta kello 10 aikoihin -7 astetta, mutta pitäisi tänään lauhtua muutamaan pakkasasteeseen. Aurinko paistaa, mutta navakka pohjoistuuli puhaltaa.
 

Kahvio avoinna Aholahdessa normaalisti klo 10-15.

Päivitys klo 11: Normaalikoulun oppilaita yllättäen tupsasti Aholahteen linja-autollisen verran.

to 22.3

Lunta sataa ja välillä tosi sakeaan. Sadetta luvassa koko päiväksi. Ennusteiden mukaan iltapäivän ja illan aikana sateen pitäisi entisestään sakeutua. Aamulla kello 9.30 aikoihin latukone painelee hiihtostadionin luona latuja, mutta näyttää ladut hetkessä menevän tukkoon, sen verran kovasti tälläkin hetkellä lunta sataa. Aholahden mittarissa -2 astetta. Muutamia hiihtäjiä näyttää lumisateessa painelevan, mutta melko rauhallista näyttäisi Aholahdessa olevan näin aamulla ja varmaankin myös koko päivän ajan.

Sen verran hiljainen päivä tulossa Aholahden laduille lumisateiden vuoksi, että pidetään hiihtokeskuksen kahvio tänään suosiolla kiinni !

ke 21.3Kylmä yö takana, aamulla reilut -20 astetta. Kello 10 aikoihin pakkanen tippunut jo -10 asteeseen. Aurinkoista aamulla, mutta nyt alkaa menemään aurinko pilvien taakse. Illaksi luvassa lumisateita. Tuuli taas tänäänkin melko navakka, mutta tuulen suunta eilisestä muuttunut etelän suuntaiseksi. Ladut maanpäällisille osuuksille ajettu. Hiihtäjät kehuneet keliä hyväksi.  
Päivitys klo 13: Jääladut ajettu
SHS:n seuran mestaruuskilpailut tänään Aholahdessa klo 18.30
ti 20.3

Hyvää kevät päivän tasausta hyvät hiihtäjät. Nyt se on sitten kevät virallisesti käsillä, kun eilen taisi lokitkin saapua kaupunkiin. Pakkasyö takana ja aamulla 9.30 Aholahdessa mittarissa -7 astetta. Tälle päivälle luvassa pilvistä säätä ja pieniä lumikuuroja. Taas aika navakka tuuli tuivertaa, suunta on nyt muuttunut idän puolelle. Yli-latumestarilta kun kysyin missä kunnossa tänään ladut on niin hän sanoi, että toista kertaa tänä talvena hän itse on tyytyväinen latuihin!!! 

Päivitys klo 13: Keli muuttui melko pöpperöiseksi. Lumisade alkoi noin kello 11 aikoihin ja kyllä lunta on sen jälkeen jonkin verran satanut tuulen kera. Olosuhteet aivan erilaiset kun aamulla.
Päivitys klo 14: Latukone lähti vielä tänään ajamaan lammenlenkin ja kuntopuolen ladut.

ma 19.3

Aurinkoa, pilviä, lumikuuroja ja tuulta on varmaankin tänään tarjolla ainakin ennusteiden mukaan. Yksi lumisade kuuro jo aamulla Aholahteen iskikin, mutta nyt kello 9 aikoihin aurinko pilkistelee pilvien lomasta. Melko navakka lännenpuoleinen tuuli myös tuivertaa. Pakkasta -1 aste. Kaikesta huolimtatta erinomaiset olosuhteet ladulla tänään, ainakin maanpäällisillä latuosuuksilla. Nyt kun viime päivinä on tuullut aika kovanpuoleisesti, se on samalla laittanaut havupuut tiputtelemaan neulasijaan maahan. Osittain roskat menevät päivittäin latujen kunnostuksessa piiloon, mutta uutta tähän aikaan keväästä tulee päivittäin. Tämähän on joka keväinen homma, johon on tyytyminen. Onneksi on olemassa karvapohjia ja nanopohjia, eikä pakosti tarvitse liistereitä pohjiin laittaa. 

AHOLAHDEN KAHVIO TÄNÄÄN POIKKEUKSELLISESTI SULJETTU !

su 18.3

Pakkanen lauhtunut huomattavasti. Aamulla kello 10 mittari näyttää -3 astetta. Tällä hetkellä ilma on pilvinen, mutta päiväksi luvassa auringon paistetta. Latukone tuli kello 10 aikaan kierrokselta ja maanpäälliset ladut ajettuna. Seuraavana vuorossa kelkan kanssa jääladut, joten puoleenpäivään mennessä kaikki ladut on ilmeisesti Yli-latumestari käynyt tänään kiertämässä. Siinä olisi hiihtäjillekin tälle päivälle hyvä tavoite, kaikki Aholahden ladut hiihdettynä. Helppo homma, sillä kelihän on tänään mitä mainioin molemmilla hiihtotavoilla.

Kahvio Aholahdessa avoinna tänään kello 10-15. Huomenna maanantaina kahvio poikkeuksellisesti suljettuna!
la 17.3Kyllä on taas upea ulkoilupäivä tiedossa. Yöllä pakkasta oli ollut noin -15 astetta, mutta kovalla vauhdilla pakkanen on lauhtumassa. Nyt noin kello 10 aikoihin lähennellään jo -10 astetta. Päivällä päästäänkin ennusteiden mukaan noin -6 pakkasasteen lukemiin. Tuulikin on rauhoittunut eilisestä, joten jäilläkin alkaa taas pystyä menemään paleltumatta. Yli-latumestari ajanut aamu varhaisella latukoneella maanpäälliset ladut loistokuntoon ja näytti lähtevän ajamaan kelkan kanssa jäälatujen suuntaan, joten latuolosuhteet, keliolosuhteet tänään hiihtoon mitä parhaimmat. Nyt jos koskaan kannattaa lähteä hiihtämään.
pe 16.3Kaunis talvinen hiihtopäivä tulossa. Aamulla -11 astetta pakkasta ja auringonpaiste.
Päivitys klo 11.00: Maanpäälliset ladut saatu taas hyvään hiihtokuntoon. Jääladut vielä ajamatta aamupäivällä, mutta Yli-latumestari lähti kello 11 aikoihin jäälatujen kimppuun. Ongelmana jääladuilla on ollut viime päivinä kova tuuli, joka on pyöritellyt jäillä olevaa lunta, niin että ne ovat menneet hetkessä umpeen. Tuuli nyt rauhoittunut, joten eiköhän nekin saada viikonlopuksi hiihdettävään kuntoon. 
TÄNÄÄN HIIHTOKESKUKSEN KAHVIO NORMAALISTI AVOINNA KELLO 10-15. TERVETULOA  !!!!
to 15.3Aamulla kello 8 aurinko paistaa ja pakkasta -10 astetta. Loistava hiihtopäivä tulossa! 
Päivitys klo 13.30: Maanpäälliset latu-urat on hyvässä hiihtokunnossa. Latu on hieman luminen, joten hirveän hyvä luisto ei tänään ladulla ole. Luistelubaanat ovat taas osittain hieman jäiset, joten luitelusuksilla mentäessä erittäin nopea keli. Laskuissa kannatakin hypätä tänään ladulta pois, niin pääsee kovenmaa. Tuuli tuivertaa tänään erittäin voimaakaana, joten enpä lähtisi tänään puskemaan jääladuille.
ke 14.3Aamulla alkoi keli pakastumaan kello 10 maissa pakkasta -3 astetta. Pieniä lumihiutaleita leijailee, mutta eipä tuota sateeksi taida pystyä sanomaan. Tuuli tänään erittäin voimakas ja tuuli kääntymässä pohjoiseen puolelle ja nän ollen ilmat alkaa taas "pitkästä aikaa" kylmenemään. Tänään Aholahden laduilla puolenpäivän jälkeen Normaalikoulun oppilaita. Laitettaan latuolosuhteet tarkemmin, kun päivittelijä pääsee laduilla käymään.......... HYVÄ KELI !
ti 13.3

Ongelma keli, ainakin latukoneelle. Latuja pystytty tänään ajamaan lammenlenkille ja valaistulle 5,6 km kuntoladulle. Lisälenkki osittain ajettu. Märkä uusi lumi tukkii latukoneet murskaimet, joten latumestari jätti muut väylät suosiolla tänään ajamatta.
Lunta satanut eilisestä illasta lähtien noin 5cm, sade muuttui aamulla kello 7 maissa vedeksi ja nyt kello 10 jälkeen sade taitaa olla vetistä räntää. Mittarissa +0 astetta. Sadetta jossakin olomuodossa luvassa huomiseen aamuun saakka. Hiihtokeli on tänään jopa ehkä parempi mitä olosuhteet näyttäisivät, itse ainakin iltapäivällä suuntaan ladulle, kun aamun kahden tunnin lumitöistä olen palautunut. Oli muuten raskasta lunta tänään!

Päivitys klo 13: Kyllä se keli tänään kieltämättä huono on molemmilla hiihtotavoilla. Raskas työmiehen keli, saa tehdä töitä alamäessä melkein samalla tavalla kun ylämäessä. Siellä missä on hiihdetty paljon latu jollakin tavalla luistaa, mutta muualla tahmeaa.

ma 12.3Pitkästä aikaa on lumipallokeli. Puolenpäivän aikaan aholahdessa -0 astetta. Tänään suurin osa maanpäällisistä ladut ajettu. Latukoneessa oli ilmennyt pieni (tai iso) ongelma, joka vaati korjaustoimenpiteitä. Näin ollen kaikille latu-urille ei tänään latumestari ennätä menemään. Kohtalainen hiihtokeli, ei hyvä, mutta ei hirmuisen huonokaan ajetuilla latuosuuksilla. Pilvessä ollaan tänäänkin. Illaksi ja ensi yöksi luvassa lumisateita, märkää lunta ennusteiden mukaan saattaa tulla jopa 10-20 senttiä. Toivottavasti latukone kestää huomisen kelin, toivossa on ainakin hyvä elää!
su 11.3Lunta on satanut yön ja aamun aikana pari senttiä. Lumisade jatkuu edelleen. Ladut aamulla ajettu maanpäällisille urille ja kello 10 aikoihin latumestari lähti painamaan kelkalla jäälatuja. Kelihän ei mikään kovin liukas ole, joten tänään saa sitten hiihtää ihan kunnolla. Mittarissa kello 10 oli -1 aste.  
la 10.3

Lauantai aamupäivä -3 astetta ja pientä lumisadetta. Hiihtäjiä pitkästä aikaa aamusta lähtien Aholahden laduilla runsaasti. Latukone ajanut aamulla maanpäälliset ladut. Vaikka lunta satelee hiljakseen on yllättävän mukavan oloiset hiihto-olosuhteet ainakin maanpäällisillä laduilla. Hiihtäjiä sen verran runsaasti, että ladutkaan pienestä sateesta huolimatta ainakaan suosituimmilla urilla menetä luistoa. Hyvä on tänäänkin hiihtäjän hiihdellä Aholahden laduilla.

Kahvio palvelee Aholahdessa pääsiäiseen saakka joka päivä kello 10-15. Tervetuloa!

pe 9.3

Säätila on muuttunut. Pitkästä aikaa satelee hieman lunta, eikä pakkastakaan ole kun -6 astetta. Kaikki maanpäälliset ladut ajettu Ylilatumestarin toimesta tänä aamuna, joten kunnossa ladut ovat. Lunta satelee kuitenkin sen verran, että luistoon se kyllä vähän alkaa vaikuttamaan. Tuuli on  tänäänkin melko voimakas, joten ottakaapa huomioon Pullinlahdelta Aholahden suuntaan hiihtäjät, että Aholahteen päin hiihtäen on hyvä tulla, mutta poispäin tullessa on navakka vastatuuli.

Viikonlopuksi luvassa melko saman oloista keliä kun tänään. Huomennakin pitäisi vähän sadella, mutta sunnuntai pitäisi ennusteiden mukaan olla sateeton. Pilvistä säätä viikonlopuksi siis luvassa, mutta pakkasmitari hyvissä hiihtolukemissa noin -2 -5 välillä. Hyvä hiihto- viikonloppu siis luvassa Aholahden laduille.

Aholahdesta löytynyt voidepakki! Jos on joltakin kadoksissa, niin tuntomerkkejä vastaan tätä voi kysellä kaupungin latumestareilta, ei kahviosta!

to 8.3Pakkaset alkaa pikkuhiljaa hellittämään, onneksi. Viime yönä ei enää kolkuteltu -20 asteen rajoja, vaan oltiin jossakin -15 asteen yöpakkasissa. Nyt noin kello 12 aikoihin pakkasta -9 astetta. Tänäänkin voimakas idänpuolinen viima laittaa vastatuuleen hiihtäjät jäällä koville. Missäköhän tänään on aurinko, kun sitä ei viime päivien taapaan ole näkyvissä. Ladut OK kunnossa, niin jäällä kun maanpäälläkin. Kyllähän ne ladut edelleen narisevat kovasti, mutta huomiseksi on luvassa hieman lumisadetta, joten eiköhän se narina huomisen jälkeen hellitä. 
ke 7.3Aamulla kello 8 aikoihin mittarissa -18 astetta. Luvassa eilisen kaltainen, mutta hieman aurinkoisempi päivä. Päivällä mittarin pitäisi mennä noin -10 asteeseen. Olosuhteet siis entisellään.
ti 6.3Kelit ja olosuhteet samanlaiset kun ne ovat olleet jo viime viikon alkupuolelta saakka. Aamulla lähennelliin taas -20 astetta ja päivällä ollaan noin -10 asteessa. Aurinko paistaa. Saman kaltaista keli on luvassa vielä huomiseksi ja ehkä torstaiksi. Sen jälkeen muutosta kuitenkin alkaa olla ilmassa, sillä tuulet pitäisi tämän päivän aikana alkaa voimistumaan ja tuulen suunta muuttumassa koilistuulesta etelän suuntaan ja loppuviikoksi onkin luvassa pitkästä aikaan lumisateita. Nyt kannattaa nautti vielä toistaiseksi hienoista talvisista hiihtokeleistä, sillä kevät kelit taitavat ensi viikolla todella alkaa. Onko ne kevät kelit sitten parempia kun talvikelit, siitä jokainen saa olla omaa mieltä?! "itse ainakin odottelen nopeita jäisiä kelejä, jolloin väsähtänytkin hiihtäjä pääsee ladulla kovaa vauhtia, ....... ainakin alamäessä"
ma 5.3Ei oikein uutta kerrattavaa Aholahden rintamalta. Pakkanen tippui yön aikana taas -20 asteeseen. Luvassa kuitenkin tänäänkin aurinkoinen sää ja lämpötilojen pitäisi tänäänkin nousta -10 asteen paikkeille. Ladut OK ! 
su 4.3

Aholahdessa pakkasmittari näyttää aamulla kello 9.30 tasan -15 astetta ja keli on kokoajan lauhtumaan päin. Jos eilen aamulla oli Aholahdessa ennen kymmentä hiljaista, niin tänään on kuhinaa näyttää olevan niin laduilla kun pulkkamäessäkin. Aurinko paistaa ja ladut hohtavan puhtaan valkoisina, loistava hiihtopäivä tulossa. Väkeä varmasti tänään riittää niin Aholahdessa, kun Pullinlahdellakin. Käyttäkää hiihtokahvioiden palveluita hyväksenne, niin Tellulla, Tervastuvalla kun meillä Aholahdessakin.

Toisella puolella kaupunki tänään Kievarin Kierros laturetki. Nojanmaa - WillaNuttu - Nojanmaa.

la 3.3Ei niin kylmä aamu kun eilen ja edellisinä päivinä. Aholahden mittarissa aamulla kello 10 ainoastaan -18 astetta. Hiljaista on Aholahdessa näin aamutuimaan. Tunnin aikana (9-10) näkynyt yksi latukone ja yksi hiihtäjä. Kummatkin painoivat baanaa vimmatulla vauhdilla. Tänään aurinko taas paistelee, mutta pilviä eiliseen verrattuna on näköpiirissä huomattavasti enemmän. Iltapäiväksi tulossa upea hiihtokeli, joten tänään kanttaa laittaa sukset jalkaan ja suunnata laduille.
pe 2.3

Kovat yö pakkaset jatkuvat. Viime yönä taas lähes -25 astetta ja aamulla yhdeksän aikaan -23 astetta. Aurinko kuitenkin paistaa niin mukavasti, että kyllä se aamullakin lämmittää. Iltapäivälle luvassa noin -10 asteen pakkassäätä, joten hiihtämään kantaa tänään lähteä iltapäivän puolella. Kovista pakkasista huolimatta kyllä se kevätkin on alkanut näyttää elonmerkkejä, havupuut ovat keväiseen tapaa alkaneet tiputtelemaan roskia laduille.
Jääladuilla varsinkin tänään loistava keli, kun taitaa olla melko tuuleton, mutta aurinkoinen keli.

Viikonlopuksi luvassa melko samanlaista säätä kun viime päivinä on ollut. Yöt ja aamut ovat kylmiä, mutta päivällä pakkanen laskee noin -10 asteen vaiheelle. Kaikki ladut Aholahden maastoissa ja jäillä ovat loistokunnossa. Hyvä talvinen ulkoiluviikonloppu tulossa !

to 1.3Voi mahoton mikä pakkanen. Aamulla Aholahdessa seitsemän aikaan -27 astetta ja kahdeksan jälkeen ainoastaan -24 astetta. Päivän aikaan pitäisi taas lauhtua reilut 10 astetta, jopa 15 astetta. Eli -10 asteen kovemmalle puolelle kuitenkin jäädään. Aurinko paistaa, eikä tuule, siinä olusuhteiden hyvät puolet. Tämä yö toivottavasti oli sitten talven viimeinen todellinen pakkasyö. Toivotaan ainakin niin, että päästäisiin taas takaisin normaaleihin hiihtolenkkeihin siedettävissä oloshteissa. Kahvio avoinna Aholahdessa normaalisti kello 10-15.
ke 28.2Helmikuun viimeistä viedään pakkassäässä. Yö ja aamu ovat taas olleet erittäin kylmiä, aamuyöllä on varmaankin mitarissa ollut reilusti -25 astetta. Keli on kuitenkin hieman lämpenemään päin ja vähän ennen kello yhdeksää mittarissa ainoastaan -23 astetta. Iltapäivällä pitäisi ennusteiden mukaan päästä noin -15 asteen lukemiin ja kun ei tänään tuule, niin ihan hiihtokelihän tänään alkaisi olla. Aurinkolaseja tarvitaan tänään ulkoillessa. Latuolosuhteissa ei moitittavaa tänäänkään. Tai oikeastaan on, ne narisevat. "vois pikkuhiljaa alkaa lauhtumaan, P...kele
Kahvio avoinna tänään kello 12 lähtien, pitäisi saada torppa lämpimäksi ennen sitä!
ti 27.2KYLMÄ ! -25 astetta ja pohjoisen puolinen tuuli. Vaikka aurinko paistaakin aamulla kahdeksan aikoihin, niin eipä ainakaan päivittelijällä tee mieli lähteä tänään ladulle. Tälle päivälle luvassa tuulta ja kylmyyttä, joten hiihtäjiä / ulkoilijoita ei varmaankaan hirveästi Aholahden maastoissa käy, joten hiihtokeskuksen kahvio pidetään tänään suljettuna. "Kylmä on nimittäin sisälläkin". 
ma 26.2Aurinko paistaa upeasti aamulla vähän ennen yhdeksää, pakkasta on rapiat 15 astetta. Olympialaiset saatu päätökseen, mutta liekkö sieltä saakka tuulet tulleet tänne "länsi-siperiaan" kylmentämään talvisäätä. Välillä nimittäin tuulen pyörteet pöllyttelevät lunta samalla tavalla kun Olympialaisten ampumahiihtokisoissa. Kylmähän siellä ulkona ainakin aamulla on, ei sitä pidä kiistää. Onneksi aurinko paistaa, että se vähän lämmittää. Olisihan se saanut vähän lauhempaa keliä tälle viikolle olla, kun lomavikkokin koululaisilla ja monella muullakin tällä viikolla on. Latuolosuhteet erinomaiset maannpäällisillä latuosuuksilla. Jääladuilla saattaa tuulen voimastaa lumet hieman pöllytä ja laittaa latuja umpeen. Kahvio Aholahdessa avoinna ainakin tänään aivan normaalisti. Seurataan tiistain ja keskiviikon pakkaslukemia, sillä on luvassa kaksi todella kylmää päivää, jos näyttää siltä, että pakkaset kekkuvat päivälläkin yli -20 asteen, niin silloin pidetään kahvio kiinni.  
su 25.2Välillä hieman lauhempi aamu. Pakkasta ainoastaan -10 astetta ja pienen pientä lumisadetta, joten aamupäivä mennään pilvisessä säässä. Latuolosuhteet talvisen hyvät kaikilla latuosuuksilla. Mitallikahvit voi käydä tänäänkin juomassa hiihtokeskuksen kahviossa, joka on avoinna kello 15 saakka. Olavin Hiihto tänään Aholahti - Tervastupa akselilla.
la 24.2Kultainen aamu hiihtäjille, kaikki valtakunnassa hyvin. Aurinko paistaa! Aamulla pakkasta taas reilusti yli -20 asteen, mutta aurinko lämmittää päivällä, niin että päästään lähelle -10 asteeseen. Kannattaa lähteä tänään ulkoilemaan ja menemään ladulla kun Iivo Niskanen. 
pe 23.2

Taitaapi olla toisinto eilisestä. Kova pakkanen aamulla ja päivällä lauhtuu sopivaksi hiihtokeliksi. Aamulla lähennelliin taas -25 astetta Aholahdessa, mutta nyt kello 9 aikoihin pakkanen on laskemassa rajusti alle -20 asteeseen. Ladut kunnossa kun rautatiet, niin maanpäällä kun jääladuillakin. Tuulikin on ainakin aamulla rauhuttunut eilisestä, jolloin jäällä liikkuessa sai tuntea poskipäissä ikävän pohjoisen viiman. Tuulen kuitenkin ennusteiden mukaan pitäisi lähipäivinä voimistua ja kun tuuli ennusteiden mukaan tulee vielä pohjoisesta, niin kylmiä jääosuksia on hiihtäjille luvassa. Onneksi aurinko kuitenkin paistaa niin osittain se lämmittää mukavasti ulkoilijoita. Kauniita todellisia talvipäiviä siis luvassa viikonlopuksi. 

Sunnuntaina Olavin Retkeilijöiden Olavin Hiihto. Lähtöpaikkana Aholahti kello 8-11 välisenä aikana. 

to 22.2Hiljaista on ollut Aholahden laduilla aamupäivällä. Pakkasta aamulla kello kuuden aikaan oli ollut -25 astetta ja nyt kello 11 pakkasta enää Aholahdessa -13 astetta, joten nopeasti on pakkanen tänään tippunut. Aurinko paistaa, joten mukavan oloinen iltapäivä tulossa ulkoiluun. Ladut kunnossa, mutta pakkasesta johtuen melko hidas ja nariseva keli suksen alla.
ke 21.2

Kylmä kaunis aamu taas Aholahdessa. Aamulla kello 6 pakkasta ollut -25 astetta ja kello yhdeksän aikaan mittarissa -20 astetta, joten lauhtumaan päin. Normaalikoulun hiihtopäivä tänään Aholahdessa, joten noin 150 hiihtäjää ainakin tänään aamupäivällä Aholahdessa latuja kiertämässä. Muita hiihtäjiä on harvakseltaan näkynyt, vielä aamutuimaan. Iltapäivälle loistavaa säätä luvassa, joten eiköhän kuntoilijatkin silloin Aholahden laduille löydy.

Illalla kello 18.00 Hiihtoseuran kilpailut, hiihtotyyli vapaa.

ti 20.2Kaunis on Aholahden aamupäivä, mutta kylmä. Pakkasta kello 9 aikoihin -19 astetta. Pakkasen pitäisi tänäänkin lauhtua iltapäiväksi noin -10 asteeseen, joten eiköhän iltapäivällä hiihtäjiäkin Aholahdessa näy. Nyt aamulla melko hiljaista. Latukone ajeli juuri yhdeksän aikoihin talliin, joten ladut taas ajettu ja kunnossahan ne totta kai ovat.
ma 19.2Hiljainen aamu Aholahden laduilla, johon varmaankin vaikuttaa melko kova pakkanen -15 astetta aamulla kello 8. Nyt tätä kirjoittaessa kello 11 aikoihin kuitenkin pakkanen hellittämässä ja mittarissa enää -11 astetta. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, joten eiköhän laduille ala kohta hiihtäjiä tulemaan. Ladut ajettu ja kunnossa näyttää olevan. Iltapäivällä Aholahdessa Normaalikoulun oppilaita hiihtämässä linja-autollinen.
su 18.2

Kylmä aamu -17 astetta kello 8 aikoihin. Päivällä kuitenkin pitäsi paistaa aurinko ja samalla pakkasen hellittää noin -10 asteeseen. Ladut Aholahden seudulla kunnossa, ainakin kaupungin tekemät ! 

Tänään kannataa tulla Aholahteen Fisherin suksia testaamaan kello 11-15 välisenä aikana. Tervetuloa!

la 17.2Varhain aamulla pakkasta -12 astetta, mutta ennusteiden mukaan päivän mittaan pitäisi pakkasen hellittää noin -6 / -7 asteeseen. Olosuhteet laduilla hyvin pitkälti eileisen tapaiset. Kaikki alueen maaladut ja jääladut loistavissa kunnoissa. Mikäli olympialaisen ohessa kerkeää hiihtämään, niin ehdottomasti kannataa lähteä ladulle. Tänään lammen kierrossa huomattavan paljon pieniä hiihtäjiä kello 10-12 välisenä aikana, sillä muumihiihtokoulun tutkintolatu kiertää lammen ympäri. Huomenna Aholahdessa suksitestipäivä Fisherin merkeissä kello 11-15. 
pe 16.2

Aamun aikana sateli hieman uutta pakkaslunta, mutta nyt kello 10 aikoihin aurinko alkaa paistelemaan pilven raosta. Lumisade kuitenkin eiliseen verrattuna vei hieman luistoa laduilta, mutta tänäänkin ihan hyvä talvinen hiihtokeli molemmilla hiihtotavoilla. Pakkasta kello 10 aikoihin -9 astetta. Iltapäivällä Normaalikoulun oppilaita Aholahden laduilla. 

Viikonloppuna Aholahdessa:
- lauantaina Muumihiihtokoulun tutkintolatu klo 10-12
- sunnuntaina Fisher suksitestipäivä klo 11-15. Kaikille tapahtumassa suksia kokeileville ilmainen kahvi-/ mehulipuke kahvioon sunnuntain aikana. 

KAHVIO AVOINNA JOKA PÄIVÄ KELLO 10.00 - 15.00  TERVETULOA!

to 15.2Sen verran kiirettä pitänyt Aholahdessa Talvisalon koulun reilun 200 oppilaan kanssa, että päivitykset tänään iltapäivällä. Loistava -6 asteen aurinkoinen hiihtopäivä. Laduilla tänään erittäin liukas hiihdettävä keli ja ladut loistavassa kunnossa.
ke 14.2

Hyvää ystävänpäivää hiihtokansa. Aholahden aamu -4 astetta pakkasta ja taivas pilvessä. Hyvä on tänäänkin hiihtäjän Aholahdessa hiihdellä. 

Huomenna torstaina Aholahdessa on Talvisalon koulu reilusti yli 200 oppilaan voimin viettämässä talviliikuntapäivää. Hiihtokeskuksen parkkipaikka ja saunan viereinen parkkipaikka on suljettu huomenna 7-13 välisen ajan, koska oppilaitten liikuntapisteet on sijoitettu näille paikoille. Hiihtäjien autojen pysäköinti huomenna ennen klo 13:sta lammenrannalle. 
ti 13.3Pientä lumisadetta ja -4 asteen pakkaskeli. Tänään Aholahdessa Kellarpellon koulu hiihtämässä 9.30-12.30 välisenä aikana, joten pienempiä hiihtäjiä tänään huomattavan paljon Aholahden laduilla.
ma 12.2

Yön aikana satanut hieman uutta lunta. Lumikuuroja tämän päivän aikana pitäisi tulla useampiakin iltaan mennessä, niin että muutamia senttejä enemään lunta pitäisi olla kun aamulla. Pakkasta aikaisin aamulla Aholahdessa on -5 astetta. Hyvä hiihtopäivä tästäkin päivästä on tulossa pienistä sateista huolimatta. 

su 11.2Pakkasta aamulla kello 8 aikoihin Aholahdessa -8 astetta ja pientä sadetta. Ladut ajettu ja kunnossa. Tänään aamupäivällä pieniä muumihiihtokoululaisia harjoittelemassa hiihtotaitoja Aholahden stadioninalueella.
la 10.2Kilpailupäivä Aholahdessa. Kello 11.00 - 12.30 välisenä aikana tulisi välttää kuntohiihtoa stadionin ja kilpalatujen alueella. Pakkasta aamulla kello 9 aikoihin -10 astetta ja näyttäisi melko selkeältä säältä. Ladut kunnossa !
pe 9.2

Aamulla ennen kello kahdeksaa  -9 astetta pakkasta. Ennusteiden mukaan tänään tulossa aurinkoinen upea hiihtopäivä. Ladut kunnossa niin maanpäällä kun jäilläkin. Tänään vielä ennättää penkkijännäritkin laduille, huomenna saattaa tilanne olla toinen. 

Huomenna Aholahdessa Viljo Vellosen muistohiihtokilpailut reilun 100 hiihtäjän voimin. Kilpaladuilla ja stadionin alueella olisi hyvä valttää kuntohiihtämistä kello 11.00 - n.12.30 välisenä aikana, kun kilpailut ovat käynnissä. Huomenna lauantaina kahvion pidosta Aholahdessa vastaa Savonlinnan Hiihtoseura. 

Yksi suksitestipäivä tulossa vielä Aholahteen tämän talven aikana. Reilun viikon päästä sunnuntaina 18.2 testattavana Fisherin kalustoa. 
to 8.2

Hyvin pitkälti taas samanlainen hiihtopäivä, kun muutamat edelliset päivät olleet. Yöllä pieni härmä uutta pakkaslunta, lämpötila aamulla klo 8 aikoihin -10 astetta. Perinteinen suksella tuskin pito-ongelmia ja luistelusuksella mennessä kuuluu narinaa. Olosuhteet ladulla siis hyvin talviset. 

Lauantaina Aholahden hiihtokeskuksella Viljo Vellosen muistohiihdot 

ke 7.2Hieman meni tänään myöhäiselle päivitykset kun kiirettä on pitänyt, mutta tässä kello 16 tiedot Aholahdesta. Pakkaspäivä -10 astetta. Latuolosuhteet samanlaiset kun ne ovat tässä viimeaikoina olleet. Ei mitenkään hirveän vilkasta ole ollut Aholahden laduilla tämän päivän aikana. Huomisesta lähtien pakkasen pitäisi tipua alle -10 asteen, joten ehkä hiihtäjiä alkaa taas enemmän Aholahdessa näkymään.
ti 6.2Aholahdessa päivällä 12 aikoihin pakkasta -11 astetta ja kevyttä lunta satelee. Melko navakka koilisen puoleinen tuuli tekee aukeilla paikolla pakkasesta purevan. Latukone käynyt aamulla kiertämässä latuja ja sen jälkeen lähti kuntoratakierrokselle lavettiautolla. Näin ollen muutkin Savonlinnan hiihtopaikat saavat hyvät pohjat hiihtämiseen, kun ne päästään isolla koneella ajamaan.  
ma 5.2Kylläpä on taas upea talvinen ulkoilukeli. Pakkasta puolen päivän aikoihin on -9 astetta ja aurinko paistaa. Ladut rautaisessa kunnossa kuin rautatiet ja ei luistelubaanoissakaan valittamista ole. Kaikki hyvin Aholahden maastoissa!
su 4.2

"Sunnuntai aamu ja aurinko. Aholahden kahvion keittiöstä kahvin tuoksu jo. Hakisitko sä sukset jo, ai sä hait ne jo. Suosikki reitti Aholahteen Pullinlahden kautta auki on jo." (Ruuskaa mukailen)

Pakkasta -14 astetta, aurinko siis paistaa. Kaikki ladut loistavassa kunnossa. Pakkasenkin pitäisi päivän mittaan laskea -10 asteen tuntumaan, joten upea ulkoilupäivä on kyseessä.

la 3.2

Pakkasta aamulla 8 aikoihin -14 astetta ja kirkkaan näköinen hiihtopäivä tulossa. Yli-Latumestarin sanoin, nyt on kaikki maanpäälliset ja jääladut tip top kunnossa. 
 
Muumi hiihtokoulu Aholahdessa tänään aamupäivällä

pe 2.2Yöllä satoi uutta lunta noin 15 cm. Pakkasta -10 astetta. Tänään ei valitettavasti päivittelijä ennätä Aholahteen, joten tarkempia tietoja laduista huomenna.  "Kunnossahan ne ovat"
to 1.2

Helmikuu alkaa -13 asteen kirkkaassa pakkassäässä. Ladut kunnossa niin maanpäällä kun myös jäillä. Pullinlahdelta pääsee taas Aholahteen hiihtämällä. Poukkusillasta Aholahteen tuleva suorareitti on hieman eri paikassa kun edelisinä vuosina. Reitti suuntautuu Poukkusillasta kohti Parkalniemeä, josta reitti menee Pullinlahden kiertolatua pitkin entiseen paikkaan mistä lähdetään nousemaan Aholahteen. Pullinlahden ympäri on myös näin olen kiertolatu, joten jos joku haluaan pitenmän reitin, niin kannataa suunnata rannan vieressä olevaan latu-uraa pitkin Aholahteen. Aholahdessa myös jäälatu tehty Säynejärvelle. Täksi päiväksi luvassa hyvää reilut -10 asteen pakkassäätä. Illalla pitäisi alkaa lumisateen ja pakkaslunta pitäisi sadella perjantai-iltaan saakka. 

ke 31.1Aurinko paistaa -10 astetta pakkasta, ladut latukoneella ajettu loistokuntoon. Hieno tammikuun viimeinen hiihtopäivä, nyt kannataa lähteä laduille!
ti 30.1Pilvinen -6 asteen tiistai aamu Aholahdessa. Eilisen ja yön aikana satanut muutama sentti uutta lunta. Latukone painanut uutta latua Aholahden baanoille ja kunnossahan ne taaskin ovat. Ladulla hyvä luistava talvikeli, vapaalla tyylillä hieman nihkeähkö uuden lumen keli, joka varmasti muuttuu päivän mittaan ihan hyväksi kun baanoilla hiihdetään. Tiedossa seuraaviksi päiviksi talvinen pakkasjakso. Auringonkin pitäisi lähipäivinä näyttäytyä, joten tiedossa loistavia hiihtokelejä.
ma 29.1

Pientä lumisadetta ja -2 astetta pakkasta. Ei loistava, ei surkea, vaan ihan normaali talvinen hiihtokeli. Maanpäälliset ladut ajettuna latukoneella ja hyvässä hiihtokunnossa.

su 28.1Keli eilisestä muuttunut rapsakaksi -1 asteen pakkaskeliksi. Maanpäälliset ladut taas hyvässä hiihtokunnossa, joten tänään kannattaa suunnata Aholahden laduille, kun telkkarissakin näyttäisi olevan melko vähäinen urheilupäivä. Tänään myös hyvä mahdollisuus testata Peltosen karvapohjia Aholahden laduilla. Sukset näyttäisi olevan jo kello 10 aikoihin valmiina ja testausmahdollisuus kello 15 saakka. Tervetuloa!
la 27.1

Ei ollut tänään aamulla yhtä lennokaskeli kun eilen aamulla. Eilen keli muuttui päivän aikana kosteammaksi ja samalla aamun lentokeli muuttui normaaliksi hiihtokeliksi. Eilen oli päivittäjällä mahdollisuus käydä hiihtämässä kahteen kertaan ja saman reilun 13 km lenkin aikaero oli 4 minuuttia, sen verran keli hidastui päivän aikana. Tänään keli hyvin pitkälti samanlainen kun eilen päivällä, lumi suhteellisen märkä, mutta kuitenkin luistava. Ihan mukavan tuntuinen hiihtokeli +1 asteen lämpötilassa. Tänään moni miettii kannattaako hiihtämään lähteä, kun ikkunasta katsottuna on jäisen näköistä. Aholahden laduilla ei ole jäistä, vaan ne on aamulla latukoneella sopivan mukavaksi ajettu. Ainut missä on jäistä on Aholahteen tuleva Naistenlahdentie, joka on todella jäinen ränni nyt. Autolla kuitenkin kannattaa Aholahteen tulla, sillä Pullinlahti näytti olevan melko vetisessä kunnossa.

Huomenna Peltosen suksitestipäivä Aholahdessa kello 11-15. Testihiihtäjille kahvilipuke, jolla ilmainen kahvi tai mehu kahviosta sunnuntain aikana. Tervetuloa!

pe 26.1

Tänään tiedossa helppoja kilometrejä, sen verran liukas keli on tänään laduilla. Ladut ajettuna maanpäällisillä laduilla. Vaikka ollaan +2 asteessa, niin latu-urat ovat sopivan kovat hyvään hiihtopäivään molemmilla hiihtotavoilla, eli loistava keli. Viikonlopuksi myös luvattu loistavia hiihtokelejä, joten hiihtäjiä Aholahden laduille luvassa. Ongelmia ollut taas parina päivänä latukoneella, mutta näistäkin ongelmista selvitty, HYVÄ NÄIN !

Varoitellaan tässä autolla Aholahteen tulijoita. Naistenlahdentie peilijäässä, retkiluistelu olosuhteet! Toivottavasti hiekoittavat tien jossakin vaiheessa, muuten saattaa useampiakin auto olla viikonloppuna ojassa.

Päivitys klo 13: Pullinlahti vedenvallassa, joten sieltä ei kannata toistaiseksi tulla Aholahteen.

Hiihtokelit tänä vuonna sitten loppuu 29.3, eli kiirastorstaina. Eilen oli nimittäin kuusen päristäjäiset ja siitä päivästä 9 viikkoa, niin pitäisi hiihtokelit olla päätöksessä. Katsotaan miten Yli-Latumestarin ennustukset osuvat kohdilleen. "Joskus ne on osuneet muuten päivälleen"

to 25.1

Märkää painaavaa lunta satanut eilisestä illasta saakka reilut 10 cm. Kello 10 aikoihin edelleen lunta satelee, mutta ennusteiden mukaan sateen pitäisi muuttua jossakin vaiheessa vedeksi. Mittarissa kello 10 aikoihin +0 astetta. Latukone kokoajan puskee latuja Aholahden hiihtobaanoille, joten maanpäälliset ladut tänään varmaankin ihan kohtalaisen hyvässä kunnossa runsaista sateista huolimatta. Tuuli tänäänkin puhaltaa voimakkaana puuskissa jopa yli 10 m/s.

Mainostetaan tässä sunnuntaita, jolloin Aholahdessa taas testataan suksia kello 11-15 välisenä aikana. Vuorossa silloin Peltosen sukset.

ke 24.1Pakkanen lauhtui yön aikana melko rajusti. Illalla vielä -20 astetta ja aamulla kello 10 aikoihin pakkasta enää - 6 astetta. Yöllä satoi hieman uutta kevyttä pakkaslunta ja lunta pitäisi sadella koko päivän ajan myös hiljakseltaan. Puuskittainen varsin kova etelä tuuli tänään ja myös lähipäivinä siivittää hiihtämistä. Jääladut varmaankin menevät hetkessä umpeen tuiskun ja tuulen voimasta, joten jäällä ei varmaankaan kovin hyvät olosuhteet lähipäivinä ole. Nyt voi hiihtäessä lauleskella "mä taivalsin läpi tuulen ja tuiskun...."

Kahvio avoinna Aholahdessa taas normaalisti kello 10-15.
 
ti 23.1Kaunis auringon paiste siivittää tätä tiistai päivää. Pakkasta Aholahden mittarissa kello 10 aikoihin -21 astetta. Hiihtäjät ovat tänäänkin vähässä Aholahden laduilta. Perintesen hiihdon keli tänään ilman voiteluongelmia, niille jotka uskaltautuvat laduille. Kahvio tänään suljettuna ja keskitytään kahviossa rakennuksen lämmittämiseen ja siivoukseen. Illan aikana pakkasen pitäisi ryhtyä tippumaan, niin että huomiseksi luvassa reilusti alle -10 astetta. Huomiseksi näin ollen luvassa mukavaa hiihtokeliä. Ladut kunnossa Pullinlahtea myöten, joten sieltäkin pystyy loistavasti hiihtämään Aholahteen. 
ma 22.1Pakkanen panee parastaan tältä talvelta tänä aamuna. Aholahden mittarissa -23 astetta kello 10 aikoihin. Ladut ajettuna ja loistokunnossa, mutta hiihtäjät tänään ovat vähissä. Tänään myös hiihtokeskuksen kahvio pidetään suljettuna pakkasen vuoksi. Katsellaan mikä tilanne on huomenna aamupäivällä, ennusteiden mukaan huomenna pitäisi olla vieläkin kylmempää kun tänään.
su 21.1Talvi parhaimmillaan. Pakkasta -12 astetta ja pientä lumisadetta. Ladut ajettu  kuntopuolelle, lammen lenkille ja Aittolammen tie osuudelle. Latukone tällä hetkellä Aittolammen tiellä odottamassa korjaajaa, joka on tulossa sunnuntain aikana laittamaan koneen taas kuntoon. Pyörästöön liittyvä ongelma ilmeisesti. Kelkalla vedetty loppuja latuja maanpäälle myös jääladuille. Kunnossa hiihtobaanat ongelmista huolimatta ovat!
la 20.1Valitettavasti eilen ei tullut latupäivitystä. Tarkoitus oli päivittelijän viettää vapaapäivää Aholahden laduilla ja laittaa sen jälkeen päivityksiä. Työt kuitenkin kutsuivat muualle kun Aholahteen, joten näin ollen päivitykset eiliseltä jäivät pois.

Tänään lauantaina pakkasta -6 astetta. Yöllä ja aamulla sateli hieman kevyttä pakkaslunta. Ladut ajettu aamulla LATUKONEELLA, joka on näin tullut taas kuntoon. Pullinlahdelle tehty myös jääladut, joten sieltäkin pääsee hiihtämällä Aholahteen.  Melko vilkasta aamupäivällä Aholahden laduilla.

Sunnuntaina Fisher suksien testihiihtopäivä Aholahdessa kello 11-15. Testihiihtäjille kahvilipuke, jolla ilmainen kahvi tai mehu kahviosta sunnuntain aikana. Tervetuloa!
pe 19.1Lumisadetta aamulla. Pakkasta aamulla -6 astetta, illalla-4 astetta.
to 18.1

Kevyttä höttöistä lunta satanut parin sentin verran illan ja yön aikana. Koko päivän ajan pitäisi sadella hiljakseen, mutta ei mitään suuria kinoksia pitäisi kuitenkaan näistä sateista tulla. Pakkasta aamulla -7 astetta, mutta voimakas itätuuli tänäänkin tekee pakkasesta purevan. 

Aholahdessa latukone rikki, akseli hajonnut. Ladut ajettu moottorikelkalla. 

ke 17.1

Pakkasta -8 astetta ja navakka kaakkoistuuli tekeen tänäänkin hiihtolenkistä poskipäitä purevan. Pieniä lumihiutaleita satelee, mutta iltapäivällä luvattu myös aurinkoista keliä. Illalla pitäisi alkaa kunnon lumisateet, joita pitäisi tulla ennusteiden mukaan torstai-iltaan saakka. Laduilla normaalit talviolosuhteet. 

Mainostetaan tässä jo viikonlopun suksiesittelypäivää, joka on sunnuntaina. Silloin testattavana Fisherin kalusto. Seuraavana sunnuntaina eli 28.1 testihiihtomahdollisuudet Peltosen suksilla. Käyttäkää testipäivät hyväksenne. 

ti 16.1Kylläpä tuntuu ilma tänään kylmältä. Pakkasta ainoastaan -12 astetta, mutta erittäin kylmä idänpuoleinen tuuli puhaltaa niin, että kylmä siellä ulkona nyt on. Muutenhan latuolosuhteet on normaalin talviset. 
ma 15.1

Tammikuussakin ollaan jo puolessa välissä. Eilisen vilske päivän jälkeen hieman rauhallisempaa Aholahden laduilla. Olosuhteet tänäänkin Aholahdessa loistavat molemmilla hiihtotavoilla. Pakasta -7 astetta ja tänään melko navakka etelätuuli, jonka aukkopaikossa kyllä huomaa poskipäissä. Tänään latukone painanut kuntopuolen, kilpa 3km ja lammenlenkin. Muillakin osuuksilla oli hyvä hiihtää, vaikka niillä ei ollut tänään kone käynyt. Säynejärven jäälle eilen Yli-latumestari kävi vetämässä ladut, joten silläkin nyt pääsee hiihtämään, kuitenkin varovaisuutta vielä jäillä liikkuessa!

Eilen tultiin kahvioon kertomaan muutamien hiihtäjien toimesta, että laduilla hiihdetään vastakkaiseen hiihtosuuntaan. ("Ja samaan asiaan itsekin olin törmätä tämän aamun lenkillä")  Varsinkin kilpa 3km pitkän laskun alapäässä oli hiihdetty väärän suuntaa. Koska kyseessä on pitkä lasku näin ollen nopeudet laskuun tulevat koviksi ja vielä kun lasku päättyy kurvilenkkeihin alapäässä, niin vaarallisia tilanteita syntyy, jos hiihdetään väärään suuntaa. Moni haluaa oikaista Aittolammen lenkille helpompaa reittiä, käyttäkää mieluimmin 7,5 km latua, joka lähtee Pullinlahden ladun varresta, eli noin 200  metriä kilpaladuista Pullinlahdelle päin. Hiihdätte 7,5 latua pitkin ylikulku sillalle ja siitä hyppäätte kilpa 5km laduille, josta pystyy turvallisemmin menemään Aittolammen lenkille. Turvallisuus huomioon !!!

su 14.1"SÄPINÄÄ AHOLAHDEN LADUILLA" Loisto olosuhteet -4 astetta pakkasta !!!!!
la 13.1

Tulossa mahtava, loistava tammikuinen hiihtoviikonloppu. Tänään pakkasta aamulla -6 astetta. Olosuhteet laduilla aivan mahtavat molemmilla hiihtotavoilla. Kuntopuoli OK, kilpapuoli OK. Aittolammen lenkki teitä myöten OK, Suurjärven rantaa pitkin pystyy jollakin tavalla tulemaan takaisin päin Aittolammelta, mutta muutamissa kohdissa huonoa pätkää. Pullinlahden tielle ajettu latukoneella latu, pieni pätkä huonoa, mutta hyvin pystyy sielläkin menemään. Pullinlahden tieltä rantaa kelkalla ajettu latu, pääsee hiihtämään, mutta huonoja pätkiä tällä osuudella. Tervastuvallekin on latu Aittolammelta tehty, mutta kuuleman mukaan huonoja pätkiä on tällä noin 2 km pätkällä. Eilisen tiedon mukaan "Pikitupa" on viikonloppuna avoinna.

AHOLAHDESSA KAHVIO AVOINNA KLO 10 - 15

Huomenna Aholahdessa Atomic ja Salomon suksien esittely kello 11 - 15 (katso perjantai)

pe 12.1

Talven pakkasennätys Aholahdessa -11 astetta ! Olosuhteet kummallakin hiihtotavalla Aholahdessa talvisen loistavat. Ladut kunnossa kuntopuolella, kilpapuolella, lammen lenkillä ja Aittolammen lenkillä. Pullinlahden rantaan myös vedetty latu Aholahdesta. Muutamat suksen jäljet Yli-latumestarin mukaan on Pullinlahden rannassa näkynyt, joten suksilla ilmeisesti joku on jo uskaltanut Pullinlahdella mennä. Koneilla ei kuitenkaan vielä mitään asiaan jäille. Eilen Pullinlahden rannassa oli tuura mennyt pienellä iskulla läpi, joten paksua jäätä ei vielä järvissä ole. Varovaisuutta jäällä liikkuessa, vaikka vanha sanontahan on se, että 4 cm jää kestää ihmisen ja 2 cm jää kestää pilkkijän.

Sunnuntaina Aholahdessa Atomic ja Salomon suksien testipäivä. Mikäli uusien suksien hankkiminen on ajankohtaista, niin nyt siis loistava mahdollisuus käydä kokeilemassa uusia voitelemattomia karvapohjasuksia. Vaikka kaupoissa on ties minkälaista mittaria suksien hankkimiseen, niin parhaiten ne kuitenkin pystyy itselle valitsemaan hiihtämällä. Joten kannattaa tulla kokeilemaan. Kokeilijat saavat myös kahvi/ mehu lipun kahvioon, joka on voimassa testipäivänä sunnuntaina. Seuraavana sunnuntaina 21.1 vuorossa on Fisher suksien testipäivä ja silloinkin samat tarjoukset voimassa. Muita testi hiihtopäiviä ei tälle kaudelle ole sovittuina.

to 11.1Perustalvinen tammikuinen hiihtopäivä, -7 astetta pakkasta. Ladut OK, keli OK, nyt on hiihtäjästä kiinni miten ladulla kulkee!
ke 10.1

Lauha -2 asteen pilvinen hiihtopäivä. Laitetaan latutiedot tarkemmin iltapäivällä, kun Aholahteen ennättää.

Iltapäivä: Ladut ajettu tänään ilmeisesti lammenlenkille ja kuntopuolelle. Perinteisellä tyylillä loistokeli, sillä latu on erittäin liukas, jossakin kohdin liipalla. Luistelubaana kunto- ja kilpapuolella tuntui melko tahmealta, satoi päivällä pienen kerroksen lumihärmää, mikä varnaankin vaikutti luistoon, "tai hiihtäjän kunto oli tänään niin huono, ettei kulkenut". Lammelenkillä luistellenkin hyvä luisto, kun siinä on hiihdetty paljon. 

ti 9.1

Nyt on mukavan oloinen talvipäivä aluillaan. Aamulla pakkasta -6 astetta ja tuulikin eilisestä tyyntynyt lähes olemattomaan. Päivälle luvassa vielä auringon paistetta ja ladut loisto kunnossa. Ei voi valittaa olosuhteista, joten tänäänkin kannattaa suunnata laduille Aholahteen. 

Illalla alkaa Hiihtoseuran hiihtokoulu kello 18.00. Katso tästä lisää

ma 8.1Kylläpä eilen sunnuntaina Aholahdessa oli ihmisiä hiihtämässä, eikä tämä maanataikaan näytä huonolta hiihtäjien suhteen. Hiihto kiinnostaa savonlinnalaisia, HIENOA ! Ladut kunnossa ja hieno hiihtokeli -6 astetta. 
su 7.1

Säätila on sitten muuttunut eilisestä todella paljon. Pakkasta -8 astetta ja navakka 8-9m/s oleva tuuli. Keli tuntuu tänään viileältä, "helteiden" jälkeen. Ladut ajettuna ja ne ovat hyvässä kunnossa. Hyvä hiihtopäivä tulossa tästä sunnuntaista. HIIHTÄMÄÄN !

Kahvio avoinna päivittäin Aholahdessa kello 10-15. Tervetuloa!

la 6.1Loppiainen tämä hiihdon juhlapäivä (ainakin ennen). Onnittelut niille, joiden harjoituspäiväkirjaan on tänään merkattu pitkälenkki, saatte nimittäin hiihtää tänään pitkään. Erittäin hidas keli on tänään kyseessä. Märkää lunta on satanut koko aamun, maahan sitä ei ole paljoa jäänyt, mutta vauhdin se on kylläkin vienyt. Ladut ajettu aamulla ja nyt kello 10.30 aikoihin ylilatumestari lähti uudestaan vetämään latuja lammenlenkille ja ilmeisesti myös valaistulle kuntoladulle. Mittarissa aamupäivällä +0 astetta. Huomenna sitten pakastuu keli ja luvassa pakkaskelejä ainakin viikon ajaksi.
pe 5.1"Vettä sataa ropisee, pili pili pom.
Varpaitakin palelee, kun hiitokengät märkänä on"

Näillä laulun sanoilla tänään perjantaina hiihdellään Aholahdessa +1 asteen lämmössä.
to 4.1

Aamulla -1 astetta ja sää vaikuttaa tänäänkin pilviseltä. Luvassa iltapäivällä ja illalla pientä lumisadetta. Aamupäivähiihtäjät näin ollen pääsevät hyviin olosuhteisiin tänään hiihtämään. Ladut kunnossa.

Suksitestipäiviä tulossa Aholahteen: (alustavat päivät)
- su 14.1 Atomic / Salomon
- su 21.1 Fisher

Hiihtoseuran pitämät hiihtokoulu pidetään tänä vuonna tiistaisin. Hiihtokoulut alkavat ensi tiistaina 9.1.2018 kello 18.00 Katso lisää

ke 3.1Hyvin saman oloinen päivä, kun eilen. Harmaata, kosteaa +1 astetta. Hiihtokeli kuitenkin ihan kohtalainen, joten kyllä tänäänkin kannattaa sukset laitaa jalkaan ja lähteä Aholahden laduille.
ti 2.1

Vettä sataa ja +2 astetta. Ladut ajettu Lammen ympäryslenkille ja kuntopuolen valaistulle ja lisälenkille. Muut jätetty tarkoituksella ajamatta, kun sää muuttui niin vetiseksi, että olisi tullut enemmän vahinkoa niin koneille kun hiihtoladuille. Ei siis latumestareiden ihannekeli.

Ennusteiden mukaan luvassa tämän päivän kaltaista keliä koko tälle viikolle. Nautitaan nyt tämä viikko kevyillä vaatteilla hiihtämisestä ja ensi viikolla saadaan ilmeisesti hieman lisätä vaatekertoja, kun pakkasien pitäisi silloin Suomeen saapua Venäjältä.

ma 1.1.
2018

Aamulla ennen kello 9 hiihtäneet pääsivät loistaviin olosuhteisiin tänään hiihtämään. Yhdeksän aikoihin alkoi lumisade ja se kyllä kieltämättä huomaa tänään ladulla. Sateen kuitenkin pitäisi loppua puolenpäivän aikoihin, joten keli varmaankin aamusta paranee. Toisaalta normaali talvikeliin kuuluu myös välillä lumisade. Ladut aamulla ajettu lammen ympäryslenkille, kuntopuolen valaistulle ja lisälenkille, sekä kilpa 3km:lle. Pakkasta aamulla -2 astetta. 

Laitetaan tälle päivälle sopiva muistutus, kun hiihtäjiäkin Aholahdessa on normaalia vähemmän näin juhlaillan jälkeisenä aamuna. Tänään saattaa olla monellakin Garmisch-Parterkirhen päivä, joten muistakaapa olla ottamatta siihen Bischofshofenia, sillä sen vuoro on vasta loppiaisena. Hyvää Uutta Vuotta !

su 31.12Vuoden viimeistä hiihtopäivää viedään pilvisessä -2 asteen pakkassäässä. Rapsakka ladunpinta takaa tänään luistavat olosuhteet hiihtäjille. Luisteluhiihtäjillä yksi tämän kauden tähän mennessä parhaista keleistä, kun taas perinteisen hiihtäjillä saattaa pidon kanssa olla ongelmia. Ladut kunnossa ja hiihtäjiä aamulla kello 10 aikoihin Aholahdessa on jo runsaanlaisesti. Hiihtämään tänäänkin kannattaa ehdottomasti lähteä, eli vuoden vaihteen alut juhlimiselle Aholahdesta ja sen jälkeen nakit poskeen ja tinat silmille, "kun niitä tinoja vielä tänä vuonna saa valella". Huomenna sitten ladulle ken kykenee. Ulkoilma huomennakin on ihan hyvä vaihtoehto?!?
la 30.12Plus 1 astetta, pilvistä ja pienen pientä tihkusadetta, eli hyvin vastaavanlainen päivä kun eilinen. Ladut ajettuna ja kunnossa ne ovat. Aivan hyvä hiihtokeli, joten kannattaa laitaa sukset jalkaan tänäänkin.
pe 29.12Kostean harmaa päivä, mutta hiihtokeli on kosteudesta huolimatta parempi kun eilen. Aamupaivällä mittarilukema +1 aste ja pientä tihkua. Tänään ladut ajettu ylilatumestarin toimesta kilpa 3km:lle, lammenlenkille ja kuntopuolen valaistulle sekä lisälenkille. Aittolampea ei tänään kuulema ajettu, koska latukoneen huoltaja tuli Keski-Suomesta laittamaan koneeseen uutta osaa rikkoontuneen tilalle. Huomiseksi luvassa hyvin pitkälti vastaavanlainen päivä kun tänään, mutta sunnuntaista lähtien pitäisi mittarilukemat alkaa miinuksella. Kaupungissa nämä kelit näyttävät paljon pahemmilta, kun ladulla, joten kannattaa viikonloppuna suunnata Aholahden laduille. - Kahviokin palvelee joka päivä Aholahdessa kello 10-15 välisenä aikana, Tervetuloa!
to 28.12Yöllä ei satanut lunta, jee! Keli muuttunut eilisestä melkoisesti, nyt aamulla ollaan +1 asteessa ja aamuhämärissä keli vaikuttaa kostean harmaalta. Ladut kuitenkin loistavassa hiihtokunnossa. Päivän mittaan saattaa latu kylläkin liippaantua, niillä paikoilla missä hiihdetään paljon. Ongelmia voidelluilla perinteisen suksilla on ehkä siis tiedossa, mutta tänään kannattaa koittaa pitopohjasuksia, kellä sellaiset on, saattaisi olla niiden ihanne keli. 
ke 27.12TAAS lunta yön aikana. Alkaisi ainakin päivittäjälle riittämään lumen tulo tällä erää, ainakin siltä tuntuu kun 5 tuntia lumitöitä alkaa olla takana. Näin ollen päivitykset tulee tänään valitettavasti näin iltapäivän puolella, kun aikaisemmin ei ole ennättänyt. Aamulla pakkasta - 3astetta, muttta iltapäivällä klo 13.30 mittari alkaa olla nollassa. Ylitatumestari ajoi aamulla ladut latukoneella ja kunnossahan me ovat, joskin hieman pehmeältä keli tänään näytti. Monella hiihtäjällä oli pidon kanssa kuuleman mukaan ongelmia, valittelivat suksien jäätymistä. Loppuvuodeksi luvassa plussan puolella olevia kelejä, joten hiihtämisen ohessa suosittelen vaikka lumiukkojen tekemistä, tavaraa nyt nimittäin riittää. 
ti 26.12

Hyvää Tapaninpäivää hiihtokansa. Yöllä satoi "TAAS" noin 15 cm uutta lunta, pakkasta Aholahdessa aamulla -2 astetta. Kello 10 mennessä kaikki ladut Aittolammen lenkin Suurjärven rantaosuutta lukuun ottamatta ajettu isolla latukoneelle.

Aholahdessa kahvion vierellä ja saunalle vievälle tiosuudelle tippunut johdot alas maahan. Maalikkojen mielestä ilmeisesti puhelinlankoja. Ei pitäisi olla vaarallisia, mutta ei kannata kuitenkaan lähteä koskemaan niihin. Korjaajat tulevat varmaankin kun arki koittaa.

KAHVIO AVOINNA KELLO 10-15

ma 25.12-6 astetta, selkeä talvisää
su 24.12-5 astetta, lumisadetta ja navakka tuuli.
la 23.12

Aamuhiihtäjillä tänään aivan loistavat olosuhteet. Pakkasta -5 astetta ja talviset maisemat sekä ladut ajettuna viimeisen päälle. Päivän mittaan kelin pitäisikin kuitenkin muuttua melko radikaalisesti. Lumisateen pitäisi alkaa puolenpäivän aikoihin ja lunta pitäisi tulla erittäin navakan tuulen kera 5-15 cm.

Kahvio palvelee tänään kello 15 saakka Aholahdessa ja sen jälkeen Savonlinnan Seudun Liikunta siirtyy joulun viettoon pariksi päiväksi, kunnes taas Tapaninpäivän palataan Aholahdessa kahvion pitoon. Samalla latupäivitykset myös pariksi päiväksi jää nyt tauolle. Onko sitten huomenna hiihtokelejä, moni kysyy. Kaupungin latumiehiä ei huomenna kuuleman mukaan ole töissä, mutta "saattaapihan ne ladut kunnossa olla tai sitten olla olematta"

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA !

pe 22.12Pakkasta - 2 astetta ja pientä lumisadetta. Tänään aamulla latukone käynyt kiertämässä kuntopuolen ja kilpapuolen sekä ajanut myös Aittolammen ladut loistokuntoon. Aittolammen lenkki tieosuuksien puitteissa loistavassa kunnossa, metsä osuudet Suurjärven rannassa on huonohko. Kiertämään siis pääsee metsänkin kautta, mutta parempi hiihtää menne tullen tietä pitkin Aittolammelle. Jäälatuja ei ole, koska jäät ovat vielä petollisen huonot, eikä jäille ole vielä kellään menemistä. Hyvä hiihtokeli ja hiihtäjiä Aholahden laduilla runsaasti. 
to 21.12Tänään vietetään talvipäivänseisahdusta, joten huomenna mennään jo kovasti kohti valoisinsimpia päiviä. Yöllä ja nyt aamulla satanut märkää lunta muutamia senttejä ja lämpömittari näyttää +0 astetta. Itse ei ole suksille vielä ennättänyt, mutta näyttäisi näin aamulla olevan työmiehenkeli. Lumisateen pitäisi loppua aamupäivän aikana ja päivän mittaan pitäisi mennä hieman pakkasen puolelle, joten eiköhän keli tästä hieman nopeudu. 
ke 20.12

Erittäin vilkasta Aholahden laduilla, ilmeisesti alkaneet joululomat. Pilvinen -2 asteen aamupäivä Aholahdessa. Latukone tuli kello 10 aikoihin lenkiltä ja ladut loistokunnossa.

KAHVIO AVOINNA KLO 10-15 tästä päivästä lähtien kauden loppuun saakka, pois lukien jouluaatto ja joulupäivä jolloin pidetään kahvio suljettuna.
ti 19.12

Yöllä oili satanut hivenen uutta lunta. Aamulla mittari näyttää +0 astetta ja samoissa lämpötiloissa pitäisi tämä päivä menneä iltaan saakka. Hiihto-olosuhteet Aholahden laduilla loistavat. Kuntopuolen valaistu ja lisälenkki OK, lammen ympärys OK, Kilpa 3km OK, Kilpa 5km ei kokonaisuudessa pysty hiihtämään, pieni pätkä vielä niin vetinen, ettei pysty sinne tekemään latua (3km lenkilä erkaneva alamäkipätkä + silta pitkään nousuu) . Aittolammen lekiltä pystyy menemään 5km lenkkin ympäri. Aittolammen lenkkin tieosuudet OK, vajaan 6km kohdalla 90 asteen mutkalaskun jälkeen hieman sepeliä noussut ladun pintaan, enenmmän haittaa poispäin tullessa luisteluhiihtäjiä. Latu tehty myös Aholahdesta Pullinlahden tielle. 

Hiihtokeskuksen kahvio avataan huomenna keskiviikkona. Avoinna päivittäin kello 10-15.

ma 18.12Kaunis aurinkoinen päivä, -1 aste pakkasta. Ladut loistavassa kunnossa kunto- ja kilpapuolella, sekä Aittolammen lenkin tieosuuksilla.
su 17.12Yöllä pieni härmänen uutta lunta, mutta ei paljoa. Aamulla ollaan pakkasen puolella - 2 astetta. Ladut kunnossa. Hiihtämään pääsee kuntopuolella, kilpapuolella ja myös Aittolammen lenkillä tieosuuksilla. Jäille ei ole vielä mitään asiaa, sillä jäätä lumen alla ei ole paljoakaan. Tänään kanttaa mennä suksille!
la 16.12Ihan kevään tuntua tämän päivän kelissä, -1 aste pakkasta ja linnut pitävät omaa konsettiaan. Eilen sateli muutamia senttejä uutta lunta ja jäiset ladut saivat näin ollen hieman jarruainetta hiihtäjien iloksi. Mukavan oloinen hiihtokeli, joten kannataa viikonloppuna suunnata Aholahden laduille, sillä ne ovat hyvässä hiihtokunnossa. 
pe 15.12Aamulla pientä lumisadetta, jonka päivän mittaan pitäisi sakeentua. Pakkasta aamulla kello 8 -2 astetta. Ladut OK!
to 14.12

Pakkasta -1 astetta. Pilvinen sää ja melko navakka etelän puolinen tuuli. Latutiedot myöhemmin kun Aholahteen ennättää.

Päivitys klo 19. Aamulla hyvät pehmeät ladut, mutta päivän mittaan ladut jäätyivät kovalla vauhdilla. Alkuillasta oli sellainen huonokuntoisen hiihtäjän keli, eli huonokuntoinenkin pääsi nauttimaan vauhdin hurmasta. Kilpapuolella hieman laskut jopa hirvitti, kun ei kantit tahtoneet pitää, kuntopuolla hyvä hiihtää ainakin vapaalla hiihtotavalla. Perinteisellä osa valitteli pidon puuttumista, mutta luisto takuu varmasti kaikilla kohdillaan. Huomiseksi luvassa taas lumisateita, joten jäiset ladut ei enää huomenna vaivaa. Huomenna vielä päivitystä iltapuolella, sen jälkeen pyritään antamaan tietoja aamupäivisin.

Hiihtokeskuksen kahvio avautuu keskiviikkona 20.12
ke 13.12Eilisen myräkän jälkeen pilvipoutainen sää. Pakkasta -1 aste. Uutta lunta eilen satoi noin15 cm. Latukone ajanut aamulla ladut loistokuntoon.
ti 12.12Aamulla pakkasta -2 astetta. Kuntopulen ladut erinomaisessa tasaisessa hiihtokunnossa molemmilla hiihtotavoilla. Lammenlenkki myös hyvä. Kilpapuolella hieman epätasaisuutta ja hieman pehmeähköä, kun siellä ei ole hiihdetty niin paljoa kun kuntopuolen lenkeillä. Tälle päivälle, puolesta päivästä lähtien luvassa runsasta lumisadetta. Ennusteiden mukaan lunta saattaa tulla jopa 10-20 cm. Ken enättää aamulla käymään laduilla, niin pääsee hyvissä olosuhteissa hiihtämään, iltapäivästä lähtien olosuhteet ovat sitten paljon huonommat. 
ma 11.12Mukavan oloinen talvinen ulkoilupäivä. Pakkasta -2 astetta. 
su 10.12Aamulla kello 6 jälkeen jo ensimmäiset hiihtäjät näytti olevan Aholahdessa hiihtämässä. Aamulla hieman pakkasen puolella, ja näytti olevan melko rapsakka keli aamutuimaan hiihtäville. Aamupäivällä alkoi lumisade ja sitä kesti alkuiltaan saakka. Kello kuuden aikoihin hiihtäjiä Aholahdessa ihan mukavasti. Ladut ajettu aamupäivällä, hieman pöpperäiseltä, mutta hiihdettävältä kuitenkin ohimennen ladut näyttivät. Imeisesti kelkalla ajetut ladut, lammenlenkille, kuntopuolen lenkeille ja kilpa 3km lenkille. 

Päivittelijän "härkäviikko" jatkuu, ensiksi kolmen päivän ajan OKL-liikuntahallilla koululaisten lentopalloturnauksien pitämisessä ja sen jälkeen kahden päivän ajan samassa paikassa koululaisten sählyturnauksissa, joten latupäivityksiä ei aamupäivisin valitettavasti pystytä antamaan. Yritellään laitella päivän tai illan aikana kun Aholahteen ennätetään. "Ladulle nimittäin tekisi mieli mutaman välipäivän jälkeen"
la 9.12

Valitettavasti päivittelijä on viikonlopun paistelemassa pullia ja joulutorttuja Kerimäen liikuntahalin kahvion keittiössä, joten tarkkoja kelitietoja ei pystytä tämän viikonlopun aikana Aholahdesta antamaan. Mutta tässä kuitenkin ennuste viikonlopuksi: Lunta on riittävästi Aholahdessa hiihtämiseen. Ilmeisesti lammen ympäryslenkillä ja valaistulla kuntoladulla riittää hiihtäjiä jopa jonoksi saakka. Keliolosuhteet lauantaina on plussa voittoiset ja pientä vesisadetta saataa myös taivahalta lauantain aikana roopsautella. Sunnuntaina jatketaan saman suuntaisesti. 

Laitetaan tarkempia tietoja, jos ja kun viikonlopun aika Aholahteen ennättää.

Kahvio Aholahdessa vielä suljettuna, mutta Kerimäen liikuntahallin kahvio palvelee viikonloppuna Kerimäen joulumessujen aikana. TERVETULOA!
pe 8.12

Hiihtäjien onnenpäivä: LUNTA SATAA JA PALJON !

Päivällä ajettu kaupungin latumiesten voimin työajanpuitteissa latupohjia, mutta varmaankin pyryn voimasta menneet melko umpeen iltaan mennessä. Pehmeän näköistä baanaa päivällä. Lämpötila päivän aikana -2 ja +1 asteen välillä.

to 7.12

Aholahdessa rauhallinen muutaman hiihtäjän aamu. Pakkasta ennätykselliset -4 astetta. Pilvinen, mutta hieno ulkoilu sää. Hiihtelykunnossa lammen lenkki ja kuntopuolen valaistu ja lisälenkki. Yllätyksiä urilla saattaa olla, joten varovaisuutta!
Huomiseksi luvassa lumisateita, joten olosuhteet Aholahdessa paranevat viikonlopuksi.

Tänään illalla SSL:n liikunnallinen joululahja, Tonttuhölökkä tapahtuma Savonlinnan kauppatorilta kello 18.00. TERVETULOA!

ke 6.12

ONNEA SUOMI 100 VUOTTA !

Itsenäisyyspäivän aamuna -2 astetta ja pientä lumisatelua. Kohtalaisessa hiihtelykunossa Aholahdessa on lammenlenkki sekä valaistukuntolatu 5,6 km lisälenkkin kanssa. Ei parhaita suksia jalkaan, kiviä saattaa olla näkyvissä, mutta ihan hyvin eilen ainakin näillä lenkeillä pystyi hiihtämään vapaalla hiihtotavalla. 

Huomenna Savonlinnan Seudun Liikunnan joululahja savonlinnalaisille Tonttuhölökkä tapahtuma Savonlinnan kauppatorilta kello 18.00. TERVETULOA ! Katso lisää
ti 5.12

Rapsakka -2 asteen aamupäivä. Hiihtelemään Aholahdessa pääsee vapaalla hiihtotyylillä. Urat ei kylläkään parhaimmat ole, mutta kyllä paljon huonommissakin olosuhteissa on hiihdelty. Tänään kelkalla ajettu lammenlenkki, kuntopuolen ladut sekä kilpa 3km. Aamupäivällä Aholahdessa noin 10 hiihtäjää kiertämässä lampea ja valaistulla kuntoladulla.

HUOM ! Aholahdessa latujen valojen kanssa ollut ongelmia ja vikoja yritäneet ratkaista viime viikosta lähtien. Tällä hetkellä valaistulla kuntolenkillä loppupätkän valot palavat myös päivällä, kun ne eivät hämärän tullen syty automaattisesti. Hienot uudet laitteet!

Jotkut valitelleet lammen parkipaikalla olevia sähkökeloja ym sähkötarvikkeita. Sähkötyöt Naistenlahden tiellä menossa ja tarvikkeitakin jossakin täytyy sähkömiestenkin päästä pitämään. Parkkipaikkoja kylläkin Aholahdesta löytyy ihan runsaasti, varsinkin ihan virallisen parkkipaikan puolelta lammen toiselta puolelta. "Epäviralliselle" parkkipaikalle on myös tuotu hiekkakasoja ja ne on tarkoitettu Teidän hiihtäjien hyväksi. Niillä kasoilla on nimittäin tarkoitus lumiekelien päättyessä keväällä kunnostella latupohjia! 

ma 4.12Kylläpä eilen satoi vettä ja se taas tiesi, että hiihtokelit Aholahdessa huononivat oleellisesti. Lunta kuitenkin väylillä on mutta vetisiä ja paikoitellen huonoja paikkoja väylillä on. Muutama hiihtäjä on kiertelemässä Aholahden baanoja maanantai aamupäivän aikana. Ylilatumestari ei uskaltanut tänään lähteä kelkalla ajelemaan laduille, sillä kelkka olisi repinyt urat hiekalle. Mittarissa -0 astetta ja nyt kello 10.30 aikoihin sataa lunta Aholahdessa todella sakeasti, valitettavasti tutkakuvan mukaan on ainoastaan pieni sadepilvi.  Paljoakaan ei tarvitsisi lunta tulla lisää, niin taas päästäisiin hyvissä olosuhteissa ulkoilemaan sukset jaloissa. Tälle viikolle luvattu pieniä lumisateita ja ilmeisesti perjantaina sataisi lunta enemmänkin.
su 3.12"Märkäyö ja märkäpäivä", vettä satelee ja tuulikin on melko navakka ainakin puuskissa. Mittarissa +1. Koko päivälle luvassa vesisadetta, jonka pitäisi ehkä muuttua illalla lumisateeksi, toivotaan ainakin niin. Olosuhteet vielä aamulla kohtuulliset hiihtelyyn. Eilisen aikana Aholahdessa todella mukavasti hiihtäjiä.
la 2.12

Hiihtokausi Aholahdessa täydessä vauhdissa !

Aamusta lähtien hiihtäjiä runsaasti Aholahdessa. Hiihtokunnossa lammenlenkki ja valaistulla kuntolatu. Pystyy memään kummallakin hiihtotavalla. Hieman pehmeä varsinkin luistelubaana, mutta koko ajan kun hiidetään niin urat kovenevat. Ehkä ei vielä niitä tälle talvelle hommattuja "tykkipareja" jalkoihin, yllätyksiä saatta kuitenkin vielä urilta löytyä. Aamulla kello 10 Aholahden mittarissa -2 astetta ja pienoista lumisadetta.

pe 1.12

Kyllä Aholahdessa näyttää tänään joulukuun ensimmäisenä päivän aamuna niin lupavan hyvältä. Lunta eilisen aamun jälkeen sadellut maahan muutamia senttejä ja nyt on myös eiliseen aamuun verrattuna ollaan pakkasen puolella -1 aste. Latupohjia eilen ajettu kilpa puolelle, lammen lenkille ja kuntopuolen  valoladulle ja ilmeisesti myös lisälenkille. Joitakin hiihtäjiä on eilisen aikana laduilla myös käynyt hiihtelemässä. Nyt aamulla 8 jälkeen sataa lunta ja sadetta on luvassa koko päivän ajan.  Huomiseksi luvattu pientä pakkaskeliä, ilman sateita ja toiveissa olisi ainakin itselläni, että viimeistään huomenna pääsisi Aholahdessa suksen pohjien liukkautta kokeilemaan. 

Teitä innokkaita hiihdon ystäviä eilen tällä sivulla vieraili 145 henkilöä!

Hiihtokeskuksen kahvio avautuu tänä talvena aikaisintaan keskiviikkona 20.12
to 30.11Pientä lumisadetta aamulla ja mittarissa -0 astetta. Lunta tänään pitäisi sadella hiljakseen alkuiltaan saakka. Latupohjat on ajettu, mutta vielä näyttäisi olevan sen verran pehmeää, että en vielä lähtisi hiihtämään. Toivottavasti tänään mittari painuisi muutaman asteen pakkasen puolelle, että pohjat pääsisivät hieman kovettumaan ja päästäisiin ihan oikeasti suksien päälle.
ke 29.11Lunta sataa ja pakkastakin -1 aste. Lupaavalta alkaa näyttämään. Lumisadetta tälle päivälle luvattu alkuiltapäivään saakka ja ensi yöksi luvassa seuraava lumisade alue. 
ti 28.11Aamulla Aholahdessa pientä tihkusadetta ja mittarissa +2 astetta. Lunta on edelleen maassa, mutta lumi erittäin märkää. Nyt kun hieman pakastuisi, niin pohjat tulisivat hyväksi. Pariksi seuraavaksi päiväksi on luvattu hieman lumisateita, niin toiveita kyllä suksi hommista olisi Aholahteenkin, jopa tälle viikolle. 
ma 27.11Märkää lunta maassa vajaat 10 cm. Aamun lämpö +1 aste ja pilvistä. Lammen ympäri menevä latu-ura ajettu kelkalla ja siinä myös hiihdetty muutamia kierroksia. Nyt kun menisi pakkasen puolelle, niin voisi tulla hyväkin ura vapaalle hiihtotavalle. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin kohtalaisen märältä ja pehmeältä ura, eikä ainakaan itseä vielä hirveästi houkuttele laittamaan suksia jalkaan. Tälle viikolle luvassa nollan tuntumassa olevaa lämpötilaa ja luntakin saattaa sadella viikon aikana. Toiveita siis olisi kohtalaisten hiihtokelien alkamisesta Aholahden baanoille.
su 26.11Lunta on satanut koko sunnuntain ajan ja sitä on iltaan mennessä maassa reilut 5 cm.
 PÄIVITYKSET JATKUVAT KUN KELIT MUUTTUVAT AHOLAHDESSA TAAS TALVISIKSI !
la 4.11Lämpötila yön aikana noussut + 2 asteeseen ja pientä tihkusadetta. Nyt jos on nopea, niin Aholahdessa pääsee jollain tavalla vielä hiihtämään. Lumet sulaa nyt melkein silmissä, joten iltapäivällä saattaa lumet urilta olla tosi vähissä. Kun luvassa ainakin seuraavaksi 7 päiväksi lämpimiä kelejä, niin toistaiseksi hiihtokelit Aholahdessa olivat tässä. Nyt innokkaimmat voivat siirtyä joko jalkalenkkeilyn pariin tai hiihtämään viime talvisille lumille. Päätetään samalla hiihtokeli päivitykset toistaiseksi ja palataan asiaan kun sitä taas on.
pe 3.11Yöllä satoi hieman uutta lunta. Aamulla kello 9 aikoihin pilvistä ja -2 astetta pakkasta ja keli on lauhtumassa plussan puolelle. Uria ei ole tänään kelkalla ajettu. Hiihtämään kuitenkin pääsee huonoilla suksilla ainakin tämän päivän ja varmaan huomisenkin ajan. Muutama hiihtäjä jo aamulla käynyt aamulenkin heittämässä.
to 2.11Pakkasta -7 astetta, pilvinen ja sumuinen aamupäivä. Latuolosuhteet samat kun eilen, hiihtämään siis pääsee, kunhan varoo kiviä ym mukavia yllätyksiä. Eilen illalla ei ainakaan ollut valoja Aholahdessa, joten ilta hiihtäjät otsalamput mukaan. Latumiehet Tanhuvaarassa ja valojen päälle laittamiset heidän näppiensä alaisuudessa. 
ke 1.11Pakkasta -6 astetta ja aurinko paistaa. Muutamia hiihtäjiä on aamupäivän aikana käynyt testaamassa Aholahden olosuhteita. Hiihtelemään siis pääsee Aholahdessa, lammen ympäri menevällä lenkillä ja osittain yhden kilometrin lenkillä. Eihän urat mitään hirmuisen hyviä ole, mutta hiihtelemään huonoilla välineillä kyllä pystyy, kunhan varoo kiviä ja muita yllätyksiä. Perjantaihin asti luvattu pakkasta, joten ainakin muutaman päivän olosuhteet on Aholahdessa lumiset.
ti 31.10Lunta maassa 5-10 cm. Aamulla kello 9 pakkasta -1 aste. Ylilatumestari polkenut latupohjia lammen ympäryslenkille ja osittain 1km lenkille. Vielä ei kannata lähteä suksia koittamaan, vaan kannattaa odottaa että pohjat vähän pakastuvat. Osittain kohtuullisia hiihtokohtia, mutta myös huonoja vähä lumisia kohtia löytyy. Parin sentin lumikerros kun vielä tulisi niin olosuhteet olisivat kohtuulliset. Eilen illalla ensimmäinen hiihtäjä Aholahden lumilla kuuleman mukaan nähty. Tänään ehkä joku muukin uskaltaa lähteä kokeilemaan suksen pohjien kestävyyttä.
ma 30.10TALVI TULEE, OLETKO VALMIS?
Maassa 1-2 cm valkoista märkää lunta. Hiihtämään ei kylläkään vielä Aholahdessa pääse, mutta voihan sitä lähteä tekemään vaikka sauvakävely lenkin lumisille hiihtobaanoille. Katso kuva Aholahdesta SSL:n facebooksivuilta tästä. Tälle viikolle luvattu talvisia olosuhteitä. Lumisateita pitäisi tulla tiistai-aamuun saakka, jonka jälkeen pakastuu muutamaksi päiväksi. Tämä talvi taitaa kuitenkin jäädä lyhyeksi, sillä viikonlopulle luvattu +4 astetta ja vesisateita, mutta nautitaan nyt näistä lumista. Aholahti kello 12 +0 ja lumisadetta.