LATUTIEDOTE 2015-2016

Savonlinnan Seudun Liikunta päivittää tälle sivulle latu- ja kelitiedotetta hiihtokeskuksen olosuhteista.

 

pe 8.4Aamupäivällä varjossa +5 astetta ja aurinko paistaa pilvettömältä. Kyllä kevät tulee nopeasti, kun se on tullakseen. Lumet sulaneet tämän viikon aikana melkoisella nopeudella. Luntahan Aholahdessa vielä on varsinkin kilpapuolella ja hiihtämään siellä vielä pystyy, mutta onko se enää sellaista nautintoa. Näin ollen ehdottaisin viikonlopuksi suksen pesiäisiä sellaisille hiihtelijöille joiden kausi ei enää jatku ja ne jotka jatkavat kautta pohjoisen hangilla pesijäisethän on luonnollisesti sitten siellä. Ohjeita suksen pesijäisiin: Tarvitaan tärpattiä ja yleensä reilusti. Tärpatti levitetään ulkoisesti ja sisäisesti huokoisia myötäillen. Tärpätin levityksen ohessa sammalla muistellaan kauden hiihtoja. 
Näihin kuviin ja sanoihin päätämme tämän talven seurannan. Kiitoksia kaikille seuraajille, ehkä taas ensi talvena tapamme näillä sivuilla. Ja muuten eikös ole sellainen vanhan ajan sanonta, että jos on hankikanto keväällä, tulee seuraavan talven lumet aikaisin. Joten palataan lokakuussa asiaan! TR
to 7.4Lämmintä on +5 astetta ja pilvistä ainakin aamupäivällä. Eilen vielä ajettu kilpapuolen ladut ennen latukoneen kevät remonttia, tänään ei latujen kunnostusta kaupungin puolesta ainakaan kello 10 mennessä ole tehty. Kausi kyllä alkaa olla pikkuhiljaa ns. pulkassa. Kilpapuolella muutamia hiihtäjiä aamulla on ollut, mutta ei suurta ruuhkaa. Hiihtää siis pystyy, mutta eipä olosuhteissa enää tällä erää niin hurraamista ole. Pehmeää ja vetistää näyttää urilla olevan. Omat hiihdot tältä talvelta on ainakin tehty, ei enää tehnyt mieli lähteä tarpomaan lopuille lumille. Seuraillaan vielä ainakin huomenna mikä on tilannen Aholahdessa.
ke 6.4Pilvinen ja sateinen päivä, mittari näyttää +3 astetta. Latutietoja ei valitettavasti tänään pysty antamaan, kun tiistainen oksennustauti veti sen verran koville, että tänään ei Aholahteen mennä. Palataan asiaa torstaina ja katsellaan silloin voiko missä silloin hiihdellä.
ti 5.4Pakkasta yön ja aamun aikana -4 astetta. Ladut taas ajettu yli-latumestarin toimesta kello 8 mennessä. Tänään puolipilvien +3 +6 asteen päivä.
- Lammen ympäryslenkki on sitten puhki ja katki useammasta kohdasta, joten ei enää mikään nautinto siinä hiihtäminen.
- Valaistu kuntolatu ja lisälenkki alkaa menenmään monesta kohti huonoon kuntoon. Vielä tänään ympäri pääsi ilman suksien jaloista pois ottamaista, mutta taitaa huomenna olla jo mahdotonta. Lenkillä hyviäkin pätkiä, mutta viimeisiä viedään valaistulla.
- Kilpa 1,2 ja 3 km lunta riittää. Ylikulkusillan luonaan huonompi kohta. 
- Aittolammen lenkkillä joissakin kohdissa alkaa sepeliä nousta urille. Päälllisin puolin kuitenkin lumitilanne kohtuullisen hyvä. Muutamissa kohdissa menee urat puhki lähiaikoina, mutta muutaman metrin suksien kanto ja taas pääsee muutaman kilometrin hiihtämään, sitä se on kevät hiihto. 
- Jäälläkin tänään oli melko mukava hiihtää vapaalla hiihtotavalla, rapsakka pinta. 
Yöpakkaset imeisesti päättyivät nyt toistaiseksi, joten sulaminen jatkuu laduilla kovaa tahtia. Ilmeisesti ei enää montaa päivää kautta ole jäljellä. 
ma 4.4

Kylmä aamu -4 astetta (7.30) ja  aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Nopeasti lämpenee kello 9.30 jo +2 astetta. Ladut ajettu latukoneella.
- Lammen ympäryslenkki mennyt puhki, eikä kokonaista kierrosta enää pysty hiihtämään.
- Valasitu kuntolatu ja lisälenkki: Hiihtokunnossa, vapaalla tavalla jopa mahtavan mukavassa kunnossa aamulla. Ensimmäisen mäen päällä menossa hiekalle, mutta sen jälkeen lunta/ jäätä näyttäisi riittävän ainakin muutamaksi päiväksi. Lisälenkillä iso mäki puhki, kannattaa kääntyä ennen nousua poispäin.
- kilpa 1,2 ja 3km hiihtokunnossa
- Aittolammen lenkki hiihtokunnossa sorakuopille saakka, noin 1km ennen aittolampea kannattaa siis kääntyä poispäin. Lisäksi Suurjärven/ Aittolammen risteys alkaa mennä puhki.

Pieni nöyrä pyyntö: Frisbeegolfaajat toivottavsti vielä maltatte jonkusen päivän odotella Aholahden väylille menoa. Sunnuntaina ketkä kävitte heittämässä Aholahdessa, niin teitte erittäin mukavat saappaan jäljet latu-urille, oli mukava niissä hiihdellä. KIITOS! P...kele!

su 3.4Yöllä pakkasta ja se tehnyt erittäin hyvää aamuhiihtäjille. Ladut ajettu isolla koneella ja aamulla erinomaiset olosuhteet Aholahden laduilla. Kello 11 jälkeen latu alkoi taas vettymään ja luisto huononemaan. Lammen ympäri vielä tänään aamulla kokonaisuudessa vielä pääsi kiertämään, mutta huomenna ei varmaankaan kokonaista kierrosta ilman suksien jaloista pois ottamaista pysty menemään. Muuten ladut hiihtokunnossa. Tietysti huonompia paikkoja reiteillä on mutta päällisin puolin OK kunnossa. Pariksi yöksi luvassa taas yö pakkasia, mutta keskiviikosta lähtien kelit muuttuvat todella lämpimiksi myös yöaikana. Kaksi loistavaa aamuhiihtopäivää siis vielä luvassa, joten ne jotka pystyvät aamulla hiihtämässä käymään, niin nyt kannattaa satsata maanantaina ja tiistaina aikaisiin herätyksiin ja löhteä laduille. Keskiviikosta lähtien saatta hiihtokelit loppuakin hyvin nopeasti.
Iltapäivällä kun käy hiihtämässä, niin suksen pohjat on muuten aika likaiset sen jälkeen. Huomasin sen tänään kun perjantain iltapäivän lenkin jälkeisiä suksia kävin aamulla voitelemaan tämän päivän hiihtoon. Olipa mustat pohjat! 
pe 1.4Sen verran kiirettä on tänään piisannut, että kelipäivitykset nyt vasta lähempänä kello 17. Yöllä ja aamulla oltiin pienessä vesisateessa +1 asteen lämmössä, päivän mitaan aurinkokin ryhtyi paistelemaan ja mittarissa varjossa + 5 astetta, auringossa paljon enemmän. Ladut ajettu aamulla. Itse kerkesin hiihtelemään vasta kello 15 aikoihin, vauhdin hurmaa ei enää silloin laduilla saanut kokea, mutta yllättävän mukava oli hiihtää. Kengät kylläkin kastui, mutta muuten oli nautinto
Lammen ympäri vielä pääsee, mutta muutamassa kohdassa iso vesilätäkkö. Valaistu kuntolatu ja lisälenkki yllättävän hyvässä hiihtokunnossa ainakin vapaalla hiihtotavalla, alussa ensimmäinen mäki varmaankin viikonlopun aikana saataa nennä osittain puhki, mutta muuten lunta näyttäisi riittävän. Kilpapuolen lenkit Ok-kunnossa, notkelmissa vesilätäkköjä. Aittolampi hiihtokunnossa, aurinkoisissa paikoissa sulaa vauhdilla, loppupätkä sorakuopan vaiheilla huonommassa kunnossa, maata näkyvissä. Niille jotka käy katsomassa maalialue ja lammen ympäryslenkkien latuja ei ihan oikeaa kuvaa näytä hiihtoladuista, kun mennään metsään niin hiihtokelit on ihan kohtuullisen mukavat. 
Lauantaina ei keli päivitystä, silä ollaan Kerimäen haarakonttorilla kuuntelemassa haukkumista. Näin ollen enneuste viikonlopuksi; Hiihtokelit jakuu, kannattaa suunnata laduille varhain aamupäivällä sillä yöpakkasia on taas luvassa. "Vielä on lunta jäljellä, vielä tulee hiihtokelejä, vielä voi käydä suksilla....."
to 31.3Vettä sataa ja lämmintä + 2 astetta. Nyt alkaa ladun pinta näyttämään hyvin keväiseltä, eli jäisiä ja märkiä paikkoa alkaa olla entistä enenmmän. Kunto- ja kilpapuolen sekä Aittolammen ladut ajettu tänä aamuna Yli-latumestarin toimesta ja kaikkilla näillä laduilla pystyy kuuleman vielä hiihtämään. Tarkkavaisuutta kannattaa kuitenkin laduilla pitää, sillä kiviä ja maata alkaa latujen alta tulemaan esille. Tänä aamuna ei ole hirveää tungosta Aholahdessa ollut, liekkö vesisade säikkyttänyt hiihtelijät. Esimerkilistä toimintaa niiltä jotka tänään laduille uskaltautuivat melko kovasta vesisateesta huolimatta, jos lunta on niin silloin hiihdetään! 
ke 30.3Hyvin samanlainen aamu kun eilenkin. Ladut kunnostuksen alla aamulla ja näyttää koneella sujuvan paremmin kun eilen aamulla. Ne paikat missä ei kone ole käynyt on sitten todella jäässä ja sen itsekin sain tänään todeta kunnon kuperkeikan kanssa. ("peukalo taisi mennä, ei muuta tällä kertaa") Aurinkoisilla paikoilla alkaa lumet mennä vähiin, mutta jäätä vielä niissäkin paikoissa riittää ainakin täksi päiväksi, joten kaikilla paikoilla vielä suksilla pääsee. Valaistulla kuntoladulla reilun kilometrin jälkeinen kurvi alkaa olla kohta kokonaan jäässä, joten siihen kohtaan varotellen kumpaankin suuntaan. Aurinkoinen ulkoilupäivä pitäisi tästä päivästä tulla, huomenna luvassa sadetta ja ilmeisesti yöllä ei mennä pakkasen puolelle.
ti 29.3Yöpakkanen joka on kovettanut ladut erittäin jäiseksi. Latukoneella joutuu ajamaan useampaan kertaan samaa kohtaa, että jää pehmeää, ei riitä koneessa tehot! Aamupäivällä 9.30 mennessä stadionin ladut, valaistu ja lisälenkki ajettu. Latukone näytti seuraavaksi menevän kilpapuolen lenkeille. Ne missä latukone on käynyt on loistavassa hiihtokunnossa. Lämpötila noussee taas tänään noin +7 asteeseen, aurinko paistaa. 
ma 28.3

"Olipa mahtava aamuhiihtokeli tänään. Yöllä pientä (-1 aste) pakkasta, joka oli sopivasti jäätänyt lumen, latukoneella latu-ura mahtavaan kuntoon ja vielä aurinkokin paistaa. Kyllä oli nautinto tämän aamun aamuliukkaat!"
Tänään keli lämpiää kovalla vauhdilla ja tiedossa ei enää niin liukkaita latuja iltapäivän puolella. Ladut kunnossa ja vaikka lumi sulaakin kovalla vauhdilla. Ensimmäiseksi katkeaa lammenympäryslenkki, mutta ei vielä ainakaan tämän päivän aikana. Kilpapuolella, kuntopuolella ja Aittolammen lenkeillä vielä runsaasti lunta, joten hyvä on hiihtäjien hiihdellä.

Tänään Aholahden kahvio kauden viimeistä päivää avoinna (klo 10-13). Savonlinnan Seudun Liikunta kiittää kaikkia asiakkaita ja toivottaa liukkaita viimeisiä hiihtokelejä ja liikunnallista kevättä ja kesää. Talven tullen taas tavataan ! Päivityksen jatkuvat normaalisti kauden päätökseen saakka, Teitä lukijoita on muuten päivittäin sivuilla vieraillut keskimäärin 150-200 henkilöä. Ennätyspäivänä 261 henkilöä.
su 27.3Kello 9 lämpötila +3 astetta, pilvistä toistaiseksi, mutta luvassa aurinkoinen päivä. Ladut kunnostuksen alla isolla latukoneella. Aamulla ihan mukava hiihtokeli, mutta päivän mittaan varmasti keli taas hidastuu selvästi. Lumi melko märän oloista jo näin aamulla. Luvattu täksi päiväksi jopa +7 asteen lämpötilaa. Pullinlahden ladut näytti olevan vedellä, kun rannassa kävin pyörähtämässä. Jäällä pystyy menemään, mutta kengät varmasti saa myös märäksi, eikä voi niin hirveän hieno nautinto olla kun muutamia päiviä sitten jäällä hiihtäminen. Maanpäällä olevilla laduilla riittää lunta, vaikka kelit sulattaakin sitä kovalla vauhdilla. Villi veikkaus hiihtokelien päättymiseen voisi olla 10.4 ja siihen on tasan kaksi viikkoa. Latujen kunnostusta jatketaan Yli-latumestarin mukaan ainakin 7.4 saakka.
la 26.3

Säätila on muuttunut keväiseksi! Yö pakkaset on tällä erää ohitse, kello 9 aikoihin mittari näyttää Aholahdessa jo +4 astetta. Aurinko yrittää paistella pilven raosta. Ladut ajettu taas loistokuntoon. Aamulla aivan loistava hiihtokeli, päivänmittaan keli kyllä huononee, sillä lumi alkaa selvästi vettymään ja sammalla vie luiston suksista. Perinteistä hiihtäessä on selvä pitopohjasuksen keli.

Kahvio palvelee näillä lumilla vielä tänään, sunnuntaina ja maanantaina. Ollaan avoinna poikkeuksellisesti kello 10-13 välisenä aikana
pe 25.3

Pitkäperjantai aamu kello 9.30 aikaan mittarissa -1 aste ja todella pientä lumisadetta. Yli-latumestari tuli aamulla kello 8 aikoihin latukoneella latukierrokselta ja totesi että loistavassa kunnossa kaikki baanat ja itse suksilla testattuna täytyy tähän myös yhtyä. Latu on luminen ja roskaton, joten perinteiselläkin on tänään hyvä mennä, luistelutyylillä mahtava! Ensi yöstä lähtien alkaa yölläkin olla lähellä + asteita ja päivällä jopa +5 asteessa, joten tänään saattaa olla viimeinen todella hyvä hiihtopäivä. Ainakin seuraavina päivinä hiihtämään kannattaa lähteä melko varhain aamulla. Jos jotain huonoa tästä päivästä, niin tuuli on melko navakka, joten jäillä saattaa joutua puskemaan eteläsuuntaan. Jäällä edelleen upea hankikanto.

Hiihtokeskuksen kahvio avoinna vielä pääsiäisen ajan. Tänään normaalisti kello 15 saakka. Huomisesta lähtien ollaan avoinna klo 10-13, sillä päivällä hiihtäjiä on ollut todella vähän Aholahdessa jo muutamien viikkojen ajan.
to 24.3

Lunta satelee hiljakseen ja pakkasen puollella ollaan -1 asteen verran aamupäivällä kello 11 aikoihin.  Ladut ajettu aamulla latukoneella. Hiihtäjiä tänään Aholahden laduilla melko vähänlaisesti.

ke 23.3Vielä yksi loistava aurinkoinen pakkaspäivä tiedossa, minkä voi Aholahden laduilla viettää. Huomisesta lähtien säätilan pitäisi muuttua. Jatkossa taaitaa aamuisin olla parhaimmat hiihtokelit ja päivällä hiihdellään sohjoisessa pluskelissä, näin ennusteiden mukaan mentäisiin. Tänään kuitenkin pakkasta riittää koko päiväksi ja hiihtokeli mitä parhain. Ladut OK! Aamulla kello 8 pakkasta rapiat 10 astetta, mutta kovasti lauhtuu lähelle nollaa päivän aikana. Tänään pilviä näkyvissä, mutta aurinko kyllä taas mollottaa kivasti, joten arskat päähän hiihtolenkille.
ti 22.3Toisinto maanantai aamusta, pakkasta yöllä ehkä vieläkin enemmän kun edellisenä yönnä. Aurinko kuitenkin lämmittää mukavasti eikä aamun kylmyys hiihtäjiä haittaa. Ylilatumestari ajanut ladut erinomaiseen kuntoon, eikä Pullinlahden siirtymäladullakaan ollut enää roskia. Ei kyllä voinut mistään aamun hiihtolenkillä valittaa, oli niin mahtavat hiihtokeli.
ma 21.3

Aamulla kello 7 aikoihin pakkasta reilusti toistakymmentä astetta, Päivän mittaan pakkasen pitäisi laskea noin -3 asteen vaiheelle. Aurinko taas paistaa pilvettömältä taivahalta, melko samanlainen hiihtopäivä tulossa kun sunnuntaista. Tuuli kuitenkin laantunut eilisestä huomattaasti, joten jäilläkin hiihtäminen saattaa tänään olla erinomainen vaihtoehto. Jäällä ladut jäiset, mutta hankikanto mahdollistaa hiihtämisen missä tahaansa. Mantereen ladut ok. Pullinlahdelta Aholahteen tuleva latu roskainen. Tänään ken hiihtämään pystyy, niin ladulle kannattaa taas ehdottomasti suunnata, kelit muuttuu muutamien päivien päästä! 

SSL vastaa taas kahvion pidosta, kahvio avoinna kello 10-15. 

su 20.3

Pakkas-aamu -9 astetta, aurinko mollottaa taas pilvettömältä taivaalta. Tulossa mahtava hiihtopäivä. Ladut kunnossa. Luistelutyylillä mentäessä ladut loistavan luistavassa kunnossa. Pitopuolella saataa olla hieman pito-ongelmia, sillä lumi on melko jäistä. Ladut kuitenkin kun rautatiet, joten hyvä on hiihtäjien tänäänkin sujutella Aholahden baanoilla.

Aholahdessa piti olla tänään Rex-cupin kilpailu, mutta kisa on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Kahvion pidosta peruuntuneesta kilpailusta huolimatta vastaa tänään Savonlinnan Hiihtoseura.
la 19.3

Pakkasta -9 astetta, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, hieman tuulee, mutta ei niin kovaa kun eilen. Ladut loistokunnossa, joten tiedossa erinomainen hiihtopäivä. 

Tänään pieniä hiihtäjiä Aholahden laduilla, sillä HippoHiihdot käynnistyvät kello 10.00. Kahvion pidosta tämän viikonlopun vastaa Savonlinnan Hiihtoseura !
pe 18.3"Laduilla tuulee, aurinko paistaa, Sinua laduille odotan, tiedän sen näin olevan."
Muuten loistava hiihtokeli, mutta navakka pohjoistuuli tekee kelistä hieman (lievästi ilmaistuna) kylmemmän oloisen mitä pakkasmittarin näyttämä -6 astetta osoittaa. Laduille tuuli työntänyt jonkin verran puista roskaa. Muuten ihan hyvä hiihtokeli mantereen laduilla. 
to 17.3

Eilen ja tänään lounaistuuli ollut erittäin navakka ja samalla tiputtanut puista oksia, kaarnaa ja neulasia laduille. Ladut kuitenkin kunnossa, mutta hieman roskaisemmat kun aikaisemmin. Lämpötila ollut tänään lämpimän puolella koko päivän, mutta nyt tätä kirjoittaessa iltapäivällä alkaa mittari tippumaan pakkasen puolella ja tiedossa onkin pakkasjakso. Seuraavan kerran ennusteiden mukaan plus asteita nähdään ensi viikon loppupuolella. 

Viikonloppuna Aholahdessa lauantaina Hippo Hiihdot klo 10 alkaen. Sunnuntaina Rex cup hiihtokisat kello 12 alkaen. Hiihtokeskuksen kahvion pidosta viikonloppuna vastaa Savonlinnan Hiihtoseura. Tuotteet siis hieman toisenlaiset kun yleensä. Käykääpä viikonloppuna myös kahviossa, tuette näin hiihtoseuran toimintaa. SSL huilaa, siis hiihtelee viikonloppuna
ke 16.3Kirkas aurinkoinen päivä tulossa, aamulla ennen kello 8 lämpömittari +0 astetta ja luvassa päiväksi jopa +5 astetta. Tänään kannattaa suunnata suksille aamulla tai myöhemmin illalla, sillä päivällä saattaa luisto-olosuhteet olla hieman kostea nahkea. Ladut tietenkin kunnossa. Nautitaan nyt näistä hienoista hiihtokeleistä, näitä on luvassa nähtävästi jopa maaliskuun loppuun saakka. 
ti 15.3

Aurinko paistaa ja mittari näyttää -0 astetta aamulla kello 10 aikoihin. Ladut lumisen liukkaat, joten mahtava hiihtokeli ainakin aamupäivällä. Iltapäiväksi luvassa reilusti + asteita, joten keli saattaa iltapäivän puollella olla hieman tahmeampi.  Jäällä oli taas aamulla hankikanto, joten Pullinlahdellakin pystyi menemään vähän latu-urien sivuillakin. Loppuviikoksi luvassa torstaista lähtien pakastuvaa, joten upeita hiihtokelejä luvassa ennusteiden mukaan ainakin seuraavaksi 10 päiväksi.
Lähipäivinä latupäivityksistä tietoja normaalia myöhemmin, joten ei pakosti aamupäivällä vielä päivityksiä latujen kunnosta näy. Hiihdellään ensiksi ladut läpi ja kun päästää koneen ääreen laitellaan kunnoista sitten tietoa. Melkein voisi luvat sääennusteita katsoen, että pääsiäisen ylitse ladut on loistokunnossa.

ma 14.3Yön  ja aamun aikana sateli muutaman sentin uutta lunta ja samalla hieman jäinen latu-ura muuttui sopivaksi lumikeliksi. Ladut ajettu aamulla isolla koneella ja jääladut kelkalla. Eli kaikki ladut alkaa tätä kirjoittaessa kello 11 aikoihin olla kunnossa. Yöllä hieman pakkasen puollella, mutta kello 11 aikoihin mittari -0 astetta. Selvästi hitaampi keli kun eilen, mutta hyvä on taas hiihtäjän hiihdellä.
su 13.3Aikaisin aamulla pakkasta -5 astetta, mutta kovasti lämpötila on nousemassa taas päiväksi lämpimän puolelle. Ladut ajettu aamuvarhaisella isolla koneella, ja jäätikköä murskattu hyvään hiihtokuntoon. Luistellen erinomainen keli. Latu joissakin paikoissa hieman jäinen, joten ongelmia pidon kanssa saattaa tänään olla. Jääladut jäiset, mutta jäällä tänä aamuna hankikanto, joten jäällä pystyi menemään missä hyväänsä. Aurinko pilkistelee pilven rakoloista ja tuuli lähes olematon, joten erinomainen hiihtopäivä!
la 12.3Täysi sutina laduilla aamu varhaisesta asti. Nyt on paljon hiihtäjiä liikkeellä. Ladut erinomaisessa kunnossa. Jääladut hieman jäiset, mutta hiihdettävissä. Yöllä käytiin hieman pakkasen puolella ja kello 10 aikoihin mittari on taas nollassa. Tänään kannattaa olla laduilla!
pe 11.3

Latumestari ajellut aamulla maanpäälliset ladut loistokuntoon ja lähti kello 10 aikoihin ajelemaan latuja Pullinlahden jäälle. Jäälle nostanut hieman kosteutta, mutta hiihtäminen jäälläkin onnistuu. Tänään aamulla hankikin jo hieman kantoi jäällä hiihtäessä. Viikonlopuksi luvassa erinomaista keliä, joten nyt kannattaa sukset viikonloppuna pitää jaloissa ja sivakoida urakalla. Ladutkin on vielä sopivan puhtaat kun ei ole suurempia tuulia ollut, mutta seuraavan kunnon tuulisen päivän jälkeen varmasti alkaa puut tiputtelemaan roskaa laduille, sen verran pitkällä keväässä nyt jo ollaan. Yöllä muutama aste pakkasta, nyt kello 10 jälkeen ollaan nollassa. Tänään ei auringon pitäisi paistella, mutta huomenna sitäkin enemmän. Aholahden kahvio avoinna joka päivä kello 10-15.

Päivitys klo 13: Jääosuudet Pullinlahdella on hiihtokunnossa Poukkusiltaan, Rantakoivikkoon ja Pihlajaniemelle. Pihlajanimen kuntoratakin hiihtokunnossa, joten joskus kannattaa käydä myös hiihtämällä Aholahdesta Pihlajanmiemen kuntoradalle, mukava lenkki kaikin puolin!

to 10.3Erästä vanhempaa hiihtäjää lainatakseen tältä aamulta, "nyt on keli kun keväällä Lapissa". Yöllä muutama aste pakkasta ja nyt kello 11 aikoihin ollaan -0 asteessa. Aurinko paistaa, eikä oikeastaan tuulekaan yhtään. Maanpäälliset ladut ajettu tänä aamuna latukoneella. Latumiehen kertomana on hieman ongelmallinen keli on ollut latukoneelle, eilinen märkä lumi pakasti yön aikana ja aamulla ei meinannut latukone mahtaa lumelle yhtään mitään. Latu kunnossa, mutta luistelu-urilla paikkapaikon röpelöistä. Jäälle on kuulemma nostanut taas vettä jään pinnalle. Aittolammen lenkillä käyty sitten ajamassa autolla. Mukava olisi tietää kuka ja miksi ? Jos haluaa kokeilla maastoauton ominaisuuksia, niin onko pakko mennä hiihtoladulle ajamaan, eikö Olavinkatu riittäisi? Hiihtämään pystyy mutta jäljet on näkyvissä.
ke 9.3Illan ja yön aikana uutta märkää lunta noin 5 cm. Lämpötila + 1 astetta.
ti 8.3Aamulla oli sakea lumi/ räntäsade, joka loppui ennen kymmentä. Tätä kirjoittaessa kello 11 jälkeen, ei tällä hetkellä sada, mutta luvassa seuraavaksi vuorokaudeksi on lunta, räntää, vettä. Latuja ajettu aamusta lähtien isolla koneella. Aamulla ainakin oli työmiehen keli laduilla, eli töitä sai ladulla tehdä, että pääsi eteenpäin. Sateen loputtua keli on hieman parantunut. Lämpömittari näyttää +1 astetta.
ma 7.3Messut on Helsingissä messuiltu ja palataan näin normaalisti kelipäivityksiin. Tänään lämpömittari näyttää +0 astetta ja pientä lumisadetta, joka pitäisi muuttua ennusteiden mukaan melko vetiseksi päivän aikana. Kaikki maaladut ajettu aamulla ja latumestari lähti kello 10 aikoihin ajelemaan jäälatuja. Joten kaikki ladut alkaa olla kunnossa. Kuuleman mukaan hieman tarttuu suksen pohjiin, joten saattaa olla rankempi hiihtokeli tänään tiedossa. Maanataista - keskiviikkoon Normaalikoulun 5-9 luokat ovat hiihtämässä Aholahden laduilla, joten ajoittain valaistulla kuntoladuilla "ruuhkaa".
to 3.3

Pilvinen -7 asteen pakkasaamupäivä. Ladut ajettu ja kaikki alueen ladut hiihtokunnossa. Hiihtokeli talvisen luistava ja periaatteessa pitäisi olla melko helppo saada pitämäänkin tällä kelillä. Tänään Aholahdessa maahanmuuttaja lapsia viettämässä talvipäivää.

Kelitiedotteeseen tulee muutaman päivän tauko, sillä ollaan seuraavat kolme päivää Helsingin messukeskuksella GoExpo messuilla esittelemässä norsupalloa ja Pyhän Olavin maratonia. Keli Pasilassa saattaa olla hieman toinen kun Aholahdessa. Palataan kelitiedotteisiin maanantaina 7.3. Kahvio palvelee normaalisti joka päivä kello 1-15 välillä.

Seuraa meitä GoExpo messuilta SSL:n Facebook sivuilta. Linkki tästä
ke 2.3Pakkasta -5 astetta ja vielä toistaiseksi näin aamulla kello 9 jälkeen pilvistä, luvassa kuitenkin sääennusteiden mukaan aurinkoinen päivä. Latumestari painelee latuja kovalla tohinalla ja eiköhän ne "rautatiet" ala olla jo kunnossa. Tuulen suunta muuttunut edellisistä päivistä itätuuleksi, joten Poukkusillalta tulijoille Aholahteen myötäistä, kun taas kaupunkiin päin mennessä melko voimakas vastatuuli varmasti tuntuu matkanteossa. Lasten säpinäliikuntapäivä tänään Aholahdessa kello 10-12 välisenä aikana. Toimintaa sauna luona ja mäkimontussa.
ti 1.3

Talvikuukaudet ohitse ja maaliskuuhan on sitten jo kevättä virallisesti. Nyt on keli sitten kohdillaan, jos haluaa hiihtää erinomaisessa kelissä, niin tänään kannattaa suunnata suksille. Ladut aamulla tarkistettu suksilla ja hyvältähän ne tuntui, vaikkei tänään koneellista kunnostusta ei ole laduille tehtykään, mutta eipä ole tarvettakaan. Myös jääladut hiihtokunnossa, joten Pullinlahdelta, Pihlajaniemeltä, Rantakoivikosta pääsee Aholahden laduille erinomaisesti. Pakkasta -5 astetta ja aurinko yrittelee paistella pilven raosta.

Sitten kauden perinteinen "kusijuttu". Onko ihan pakko kuseksia laduille, nytkin joku ilmiselvästi mieshenkilö oli kirjaillut omat nimikirjaimensa niin sopivasti hiihtoladulle, eikö olisi voinut siirtyä vaikka metrin ladun ulkopuolelle, jos siihen ulos haluaa ureat päästellä. Toisaalta noin 200 metrin päässä olisi olut hiihtokeskuksen WC:kin ollut käytettävissä, jossa olisi päässyt toimittamaan suorituksen lämpimässä ja vieläpä pesemään kätensäkin.

ma 29.2Karkauspäivän aamuna pakkasta -8 astetta ja aurinko paistelee. Pientä länsituulta joka aamulenkillä ennen auringon paistetta tuntui melko kolealta, mutta päivän mittaan aurinkohan mukavasti jo lämmittää hiihtäjän poskia. Ladut ajettu ja olihan ne taas kun junanraiteet, loistavassa kunnossa siis. Latumestari lähti ajelemaan myös jäälatuja joten nekin alkaa olla taas hiihtokunnossa. Tälle koululaisten hiihtolomaviikolle luvassa erinomaisia hiihtokelejä, saa nähdä onko laduilla vilkasta, vielä näin maanantai aamuna kello 10-11 välillä ei vilkkaalta vaikuta. Nyt ne pleikkarit käsistä pois ja ulkoilemaan!
su 28.2

Pakkasta -4 astetta aamulla kello 7.30. Ladut ajettu latumestarin toimesta ja onhan ne kunnossa tietenkin. Pullinlahden jäällä latumestari käynyt ja saanut ladut hiihtokuntoon. Joissakin paikoissa on vielä jäänpäällä hieman vetistä, mutta päällisin puolin olosuhteet OK.

Olavin Hiihto kello 9 lähtien Aholahden ja tervastuvan välillä
Intersportin Fisher suksien testauspäivä Aholahdessa kello 11-15. Käy testaamassa sukset saat kahviosta kahvin tai mehun kaupanpäälle.

la 27.2 Maakuntaviestipäivä Aholahdessa. Aamulla kello 8.30 aurinko paistaa ja pakkasta -13 astetta. Maanpäälliset ladut kunnossa. Kilpailun aikana kello 11-14 välillä vältettävä maalialueella kuntohiihtoa! Kilpailijat kiertävät kilpa 3km lenkkiä, joten varovaisuutta myös Aittolammen lenkille meneville että sieltä pois tuleville.
pe 26.2

Yön aikana taas lunta muutamia senttejä. Maanpäälliset ladut ajettu aamulla ja aamulla loistava hiihtokeli. Pakkasta -2 astetta.

päivitys kello 13. Melko voimakas lumisade iski Aholahteen.

to 25.2

Hieman myöhässä latutiedot, hieman tekemistä Aholahdessa. Etelä-Savon koulujen hiihtomestaruuskilpailut tänään oli Aholahdessa reilun 60 kilpailijan voimin. Kisat ohitse ja kuntoilijat saavat hiihdellä taas aivan vapaasti latuja pitkin. Maan päälliset ladut kunnossa ja kelihän on tänään mitä mainion, joten hyvä on hiihtäjien ollut tänään hiihdellä Aholahden latuja. Pilvinen sää -0 astetta.

Huomenna ei tapahtumia Aholahdessa, mutta lauantaina maakuntaviesti ja sunnuntaina Olavin hiihto. Sunnuntaille myös Intersport Savonlinna ja Fischer pitävän Aholahdessa testihiihtopäivän kello 11-15 välisenä aikana. Käy testaamassa sukset ja saat kaupan päälle kahviosta kahvin tai mehun.
ke 24.2

Liikunnallinen säpinäpäivä tänään Aholahdessa Talvisalon koulun vajaan 200 oppilaan voimin. Nuorisoa siis runsaasti hiihtostadionin alueella. Parkkipaikka varattu toimintoihin. Maalla olevat ladut ajettu ja kunnossa. Jäälle kelkoilla ei mitään asiaa, sillä vettä sen verran ettei kelkat pysty latuja jäälle vetämään. Vähäistä lumisadetta yön ja aamun aikana -2astetta. Loistava ulkoilupäivä !

Huomenna hiihtokilpailut Aholahdessa. Startti kello 11.00 ja viimeiset maalissa noin klo 12.15. Hiihdetään kilpa 2 ja 3km laduilla. Varovaisuutta lammen kiertäjille kisan aikana.
ti 23.2Pakkasta -5 astetta ja pientä lumisadetta, mutta ei kuitenkaan samalla tavalla sada, kun muutamina edellisinä päivinä. Latumestari ajelee latukoneella mantereen latuja ja kunnossahan ne alkaa olemaan.Baanat on yön aikana jonkun verran koventuneet, joten hiihtokeli eiliseen verrattuna paljon parempi. Aamu 9 lähtien aikamoista säpinää Aholahden laduilla, sillä Normaalikoulun pienet ja isot oppilaan kiertävät Aholahden latuja kovalla hiihtoinnolla. Myös Etelä-Suomen hiihtolomalaiset näkyvät Aholahden laduilla. Hyvä hiihtopäivä! 
ma 22.2

Lunta, lunta ja lunta. Aamulla maassa taas noin 10 cm uutta valkeaa lunta ja lumisade jatkuu. Pakkasta -3 astetta. Maanpäälliset ladut ajettu latukoneella ja on hyvässä hiihtokunnossa. Hiihtämällä pääsee myös Tervastuvalle sakka, joka on tämän ja ensi viikon auki Olavin Retkeilijöiden toimesta. Jääladut huonommassa kunnossa, sillä jäänpäälle noussut taas vesi.

Tämän viikon Aholahden ohjelmassa; tiistai Normaalikoulun hiihtopäivä, keskiviikko Talvisalon koulun talvipäivä, torstai Etelä-Savon KLL hiihtokisat, lauantai Etelä-Savon maakuntaviesti ja sunnuntai Olavin Hiihto. Katso tapahtumat

su 21.2Lunta satanyt taas yön aikana noin 5cm. Ladut kuitenkin ajettu ja hiihtokunnossa. Pakkasta aamulla kello 9 on -2 astetta. Tänään Aholahdessa hiihtokilpailut kello 11 alkaen, noin 60 kilpailijaa. Reilussa tunnissa kisat ohitse. SHS vastaa kahviopalveluista tänään.
la 20.2Luntasadellut taas yön aikana noin 5cm verran ja pientä lumisadetta luvattu koko päivän ajaksi. Pakkasta kello 11 aikoihin Aholahdessa -1 aste. Ladut ajettu tänään Aholahdessa kahden miehen voimin erinomaiseen kuntoon lumisateesta huolimatta. Hiihtäjiäkin Aholahden laduilla kiitettävä määrä.
pe 19.2

Lumisadetta illan ja yön aikana, lunta satanut vajaa 10 cm. Pehmyttä on aamulla, mutta varmaankin kovenee päivän aikana, sillä päivän ajaksi luvassa sateeseen taukoa. Illalla pitäisi taas alkaa lumisateet ja lunta pitäisi sadella ennusteiden mukaan koko viikonlopun ajan jopa tiistaihin saakka. Maanpäälliset ladut ok. Lämpötila -1 astetta. 

Sunnuntaina Aholahdessa Viljo Vellosen muistohiihdot kello 11 alkaen. Sunnuntaina Aholahden kahviopalveluista vastaa Savonlinnan Hiihtoseura. Kahvio avoinna päivittäin kello 10-15 välisenä aikana.
to 18.2Olosuhteisiin eilisen jälkeen ei muutoksia. Maanpääliset ladut hiihtokunnossa, jääladuilla pystyy hiihtämään, joissakin paikoissa jäätä, mutta ei hiihtämistä haittaa. Hieno talvinen hiihtokeli. Tänään Pihlajaniemen koululaisia kovasti laduilla, varsinkin Pullinlahdella ja jonkin verran myös Aholahden laduilla. Pakkasta -4 astetta.
Eilisestä päivästä hieman; Irakin hiihtomaajoukkueen ensimmäinen lumipäivä takana. Päivän paras pisti kolme kertaa lammen ympäri (4,5km) ja oli muuten ensimmäistä kertaa suksien päällä.
ke 17.2Aamu valjennut pilvipoutaisena ja pakkaslukema -6 astetta. Ladut kunnostettu, jäälatu Säynejärvellä on vetinen, muuten kaikki ladut hiihtokunnossa. Tänään "Irakin maajoukkue" Aholahdessa hiihtämässä. Paremmin hiihto heiltä näköjään onnistuu, kun 90 luvun puolessa välissä Suomeen tulleilta Kenian juoksijoilta, jotka olympialaisissa ja MM-kisoissa pääsivät hiihtämään. Oli itsellä silloin mahdollisuus nähdä heidän ensimmäinen hiihtokerta livenä, hiihtokerta - siis suksilla seisomisen opettelu. Loistava hiihtopäivä taas luvassa, joten suunnaksi Aholahti!
ti 16.2Nyt jos ei koskaan laduille! Tästä ei paljoakaan helmikuun hiihtokelit voi paremmaksi muuttua. Latu-urat perinteistä hiihtoa varten aivan loistavassa kunnossa, latu liukas, mutta myös lumisen pitävässä kunnossa. Luistelutyylillä aamulla hieman nihkeä pinta, mutta päivän mittaan kun hiihdetään varmasti luistokin paranee. Aurinko paistaa ja pakkasta -5 astetta. Yhdyslatu Pullinlahdeltakin on hiihtokunnossa, joten kannattaa suunnata Laitatsillan ja Pihlajaniemen suunnilta Aholahden laduille.
ma 15.2Talvisen näköistä Aholahdessa. Lunta on nyt sadellut reilun vuorokauden ja maahan asti niistä on jäänyt reilut 10 cm uutta valkoista mannaa. Latumestari painelee latuja sellaisella vauhdilla ettei ole edes kerennyt kahviossa käymään kahvilla. Päivänmittaan kaikki maanpäälliset ladut on kunnossa ja huomisesta lähtien varmaankin latumestari saa ajettua myös jaa ladut hiihtokuntoon. Tänään hiihtokeli on ns. työmiehen keli, joten hiihtämään joutuu ihan tosissaan, ilmaisia kilometrejä ei tänään jaella. Lumisateen jälkeen luvassa pakkasta ainakin seuraavalle 10 päivälle, joten hiihtolomien hiihtokelit on ilmeisesti pelastettu, kuten seuraavien kahden viikon Aholahdessa pidettävät hiihtokilpailutkin. (su 21.2 Velloset, to 25.2 KKL-hiihtokisat, la 27.2 maakuntaviesti ks. Aholahden tapahtumakalenteri. Pakkaslukema tänään -2 astetta.
su 14.2Lumisade alkoi aamulla kello 8 aikoihin. Parin tunnin aikana satanut noin 2 cm uutta märkää lunta. Ladut ajettu tänä aamuna latukoneella ja kunnossahan ne on. Ihan totta - loistavat olosuhteet hiihtoon molemmilla hiihtotyyleillä. Lumisade sen verran voimakasta, että aamun loistava luisto on hieman jarruuntunut, mutta hyvä on kuitenkin hiihtäjän nyt hiihdellä. Lämpötila kello 10 oli  +0 astetta.
la 13.2

Pieniä  räntäsadekuuroja aamun mittaan. Lämpötila +1 astetta. Latukone kiertänyt tänään kuntopuolen, kilpapuolen ja Aittolammen tieosuudet. Hiihtämään pystyy, osittain jäistä, osittain märkää. Monissa notkopaikoissa vedet nostanut latu-urille. Joissakin paikoissa saattaa yllätyksiä laduilla myös olla, eli varsinkin laduilla saattaa maata tulla näkyviin. Pullinlahden rantaankin pystyy Aholahdesta hiihtämään, Pullinlahti itse on taas lumeton, joten sinne ei latuja toistaiseksi pysty tekemään.
Kahvio avoinna la-su klo 10-15.

Päivitys klo 12: Aittolammen tieosuus loistavassa hiihtokunnossa, maajoukkuetason hiihtäjän sanomana!

pe 12.2Pakkasen puolelle on menty, -1 astetta. Lumisadetta, mutta eipä hirveästi näytä ainakaan aamutuimaan maahan jäävän. Ladut hieman kuivemmassa kunnossa kun eilen. Olosuhteisiin ei kummenpia muutosia eilisen jälkeen tullut. Kahvio pysyy tämän päivän vielä suljettuna. Katsellaan huomenna onko keli muuttunut ja onko hiihtäjiä Aholahdessa. Eilen melko hiljaista. 
to 11.2

Lämpöaalto ja vesisade tekee tehtäviään. Lumet sulavat melko kovalla vauhdilla. Vielä lunta hiihtämiseen on, mutta olosuhteet paljon huonommat kun eilen aamulla. Päivitetään latutilanne kun päästää päivän mittaan suksilla käymään. Aamulla lämpötila +2 astetta pilvistä ja pientä tihkua. Luvassa kuitenkin lähipäivinä lumisateita, joten eiköhän talvi ja kunnon hiihtokelit saada takaisin.

Päivitys 12.30: Hiihtolenkki tehty ja ladut todettu märiksi. Hiihtostadionin alue erittäin huonossa kunnossa. 1km kilpa hiihtokunnossa, 3km kilpalenkille ei tänään ole vedetty baanaa, sillä varsinkin latu-ura alkaa kilpapuolella menemään puhki, luistelubaana ok. Lammen ympäryslenkki jäinen ja vetinen, kaipaisi pikaisesti lunta. Valaistu kuntolatu + lisä melko hyvässä hiihtokunnossa. Hiihtämään pääsee, mutta olosuhteet on huonontuneet eilisestä valtavasti.


Kahvio pidetään tänään ja huomenna perjantaina suljettuna. Lauantaina avataan jos on hiihtäjiä ja olosuhteet paremmassa kunnossa.
ke 10.2Päivän positiivien asia, ei sada tällä hetkellä vettä ainakaan niin kovaa kun eilen, joskin illaksi taas luvassa sateita veden muodossa. Lunta on ja pystyy hiihtämään, sekin on positiivinen asia. Keliolosuhteet kuntopuolen valaistulla 5,6 km:n ja puolikkaalla lisälenkin laduilla on hyvä, molemmilla hiihtotavoilla. Lammen ympäryslenkki on vettynyt, joskin hiihtäminen onnistuu sielläkin kohtalaisesti. Kilpapuolen lenkeillä  1 ja 2 km ok. 3/5km ladulla isomman alamäen alla vettä tullut mäen alla mutkaan ja samalla jäätynyt paanne jääksi. Hiihtostadionilla vetiset olosuhteet latu-urilla. Kaikilla lenkeillä alkaa notkopaikkoihin hieman keräämään vettä. Latu-urilla vettyy suksi eikä oikein tahdo luista, mutta luistelu-urilla kohtuullisen mukava luisto ainakin aamupäivällä. Ihan mukavan oloinen hiihtokeli olosuhteista huolimatta. Erittäin vähän kuitenkin hiihtäjiä Aholahden laduilla. Ei se keli niin huono kuitenkaan ole ettei hiihtämään kannattasi lähteä. Ulos sieltä ja hiihtämään! Pilvistä ja lämpötila +2 astetta.
ti 9.2Yhden välipäivän jälkeen palataan taas kelipäivityksiin. Vettä satelee hivenen ja lämpömittari näyttää +1 astetta. Hiihtokeleissä ei kuitenkaan ole mitään valittamista, vapaalla hiihtotavalla jopa lähes erinomaista keliä, joskin hieman märkää. Itse kävin testaamassa aamulla kilpapuolen ja kuntopuolen lenkit ja ne on hyvässä hiihtokunnossa molemmilla hiihtotavoilla. Lammen ympäryslenkki alkaa vettymään, joten siellä luisto ja ladun kunto on heikompi kun muilla lenkeillä. Nyt jos niitä pitopohja suksia on, niin nyt niitä testaamaan, sillä juuri näillä keleillä niiden pitäisi olla parhaimmillaan, joskin itse voideltuna jopa purkkivoiteellakin näyttäisi pääsevän, sillä latu aamulla oli ainakin luminen latukoneen jäljiltä. Päivän mittaan varmaankin vettyy myös muut ladut kun lammenympärys. Maan päälliset ladut kunnossa Aittolammelle saakka, jääladuilla pukkaa vettä ja paljon, joten enpä itse lähtisi hiihtämällä Pullinlahdelta tulemaan Aholahteen.
su 7.2

Hyvää laskiaissunnuntaita. Märkää lunta satanut yön aikana reilut 10 cm. Latumiehen kertomana, on erittäin hankala keli ollut tehdä latuja. Lumi paakkuuntuu latukoneen teloihin, eikä kunnollista "pro" uraa pysty tekemään. Märkä lumi päällä keskellä kuivaa lunta ja alla jäätä. Latumiehen mukaan tällaista keliä ei hänen uran aikana ole ollut. Latuja kunnostettu kuntopuolen valaistulle, lammen lenkille, kilpalenkeille, sekä Aittolammen lenkille (ei Suurjärven kautta pois tuloa). Jäälatuja ei kunnostettu, yksi latumies koko kaupungissa, ei kaikkea kerkeä. Säätila tänään pilvinen +1 astetta lämpöä. Latu liukas, näyttäisi menevän liipalle.

Huomenna maanantaina Aholahdessa sähkökatkos, jolloin vaihdetaan Aholahteen uusi sähkökeskus. Sähkökatkoksen vuoksi kahvio avautuu huomenna aikaisintaan kello 12. Ei sähköä, niin ei vettäkään, joten pakko pitää paikka suljettuna. Huomenna ei kelipäivityksiä.
la 6.2Historiallisen hyvän lauantain merkeissä mennään tänään Aholahdessa. Pihapeliturnaus parkkipaikalla ja hiihtäjät laduilla. Säpinää riittää tänään Aholahdessa. Hiihtokeli mitä mainioin ja ladut kunnossa. Pakkaslukema aamulla aikaisin -8 astetta. Kahvio palvelee tänään kello 9.00 -16.00. TERVETULOA AHOLAHTEEN !
pe 5.2

Lunta sadellut yön ja aamun aikana noin 5 cm. Sade alkaa pikku hiljaa rauhoittumaan joten latumestari lähti kello 10 jälkeen ajamaan jo toista kertaa tänä aamuna latuja latukoneella. Latukone käynyt tänä aamuna ensimmäistä kertaa myös Pullinlahden rannalla, joten väylä Aholahteen on paremmassa ja tasaisemmassa kunnossa kun tämä talvena kertaakaan. Pakkasta kello 10 on -4 astetta, lumisateen jälkeen ilman pitäisi pakastua lähes -10 asteeseen. 

Huomenna Pihapeliturnaus Aholahdessa kello 10.00-15.30. Kahvio huomenna avoinna kello 9-16.

to 4.2

Erinomainen hiihtopäivä on ollut tänään ja näin ollen laduilla erikoisen paljon hiihtäjiä hyvän hiihtopäivän kunniaksi. Kaikki ladut hiihdettävän hyvässä kunnossa lumimäärään nähden. Monet kyselleet pääseekö Tervastuvalle hiihtämällä? Kyllä pääsee Aholahden kautta, mutta viimeinen kaksi kilometriä Koivukankaantien ylityksen jälkeen huonoa pätkää. Pakkasta tänään -4 astetta.

Lauantaina Aholahdessa Pihapeliturnaus kello 10-16 välisenä aikana. Turnaus pelataan huoltorakennuksen viereisellä parkkipaikalla. Kenttiä ryhdytään rakentamaan huomenna perjantaina noin puolen päivän aikaan, jolloin parkkipaikka poistuu pysäköinti käytöstä. Lisä pysäköintitilaa aurataan huomenna saunalle vievälle väylälle.
ke 3.2

Eilinen lumisade teki erittäin hyvää Aholahden laduille. Lunta ei hirveästi kuitenkaan tullut, mutta olosuhteet jääkeleistä muuttui lumisiksi. Latumestari ajellut aamutuimaan latuja mantereen lenkeille ja nyt kello 10 aikoihin on ajamassa jäälatuja Pullinlahdella. Nyt olosuhteet on kunnossa, joten kannattaa suunnata Aholahden laduille. Pakkasta -2 astetta.

Huomenna Aholahdessa kello 15-20 intersport Savonlinnan järjestämä Atomic ja Salomon suksien testihiihtoilta. Käy testaamassa sukset saat kahviosta mehun tai kahvin. Kahvio avoinna huomenna kello 10-20.
Huomenna päivitellään kelitietoja vasta kello 15 jälkeen, kun tullaan iltavuoroon.

ti 2.2

-2 astetta pakkasta ja lumisadetta. Lunta satelee sen verran aamupäivän aikana, että latu näyttäisi menevän hetkessä tukkoon, mutta eipä siitä valiteta, vaan ollaan onnellisia, että kaivattua lunta saadaan lisää. Latumestari levyttele kelkalla latu-uria ja lupasi iltapäivällä käydä ennen töistä lähtöä ajamassa latukoneella valoladut jonkinlaiseen hiihtokuntoon. Latujen parempi kunnostus huomenna sateiden lakattua.

Torstaina Aholahdessa Intersport Savonlinnan ja Atomicin suksi esittely ja testihiihtoilta kello 15-20 välisenä aikana. Käykääpä taas testaamassa suksia, saatte kahvioon kahvi tai mehu lipukkeen. Kahvio avoinna torstaina kello 10-20.
ma 1.2Helmikuu alkaa -4 asteen pakkasessa ja auringon paisteessa. Kilpapuolen lenkit ja valaistu kuntolatu ajettu latukoneella. Ladut aamulla koneen jäljiltä erinomaisessa kunnossa, päivän mittaan kun niillä hiihdetään niin latu varmaankin menee liipalle tai ihan jäähän saakka. Jääladut nimensä mukaisesti tällä hetkellä jäälatuja. Nyt on sellaiset kelit, että huonokuntoinen hiihtäjäkin saa kokea vauhdin hurmaa. Alamäet mennään aika haipakkaa, kannattaa pikkaisen varotellen laskea. Huomiseksi luvassa lumisadetta, joten vauhdit huomisesta lähti sitten toistaiseksi hidastuvat.Tänään illalla Hiihtoseuran hiihtokoulu kello 18 alkaen.
su 31.1

Mukavan tuntuinen ulkoilupäivä tänään tammikuun viimeisenä päivänä. Lämpömittari Aholahdessa näyttää kello 10 aikoihin -0 astetta. Ladut ajettu isolla latukoneella ja saatu latumestarin toimesta erinomaiseen kuntoon lumimäärään nähden. Latukoneella ajettu nyt myös Aittolammen lenkki. Liukas hieman jäinen keli tänään niin teillä, kaduilla kun laduillakin. Jääladuilta eilisen päivän aikana vedet aika hyvin haihtuneet, joten jääladuillakin näyttäisi pääsevän taas hyvin hiihtämään.

Intersportin ja Fisherin järjestämä testihiihtotapahtuma hiihtostadionin alueella. Käykeehän koittamassa suksia.

Päivitys 11.30: Jääladut jäiset ja huonot latumestarin kertomana. Kelkalla ei mahda mitään jääladuille.
Aittolammen lenkillä murskausalueen kohdalla 7,2-7,4 km on todella vähän lunta.

la 30.1

Säätila yön aikana muuttui melko lailla. Yöllä ja aikaisin aamulla vesisadetta, mutta päivän valoistuttua aurinko alkoi pilkistelemään. Lämpötila aamulla kello 10 on +1 aste. Maanpäälliset ladut aivan hyvässä hiihtokunnossa. Jääladuille nostanut vettä paikoittain. Eilen ainakin jääladuilla hiihtäessä sauvat upposivat joka työnnöllä, joten mieluummin mantereen puolella hiihtämään. Kohtalainen hiihtokeli ja taas pitää toistaa sama, että kaupungissa keli näyttää paljon huonommalta kun täällä latujen keskellä.

Huomenna Intersport Savonlinnan ja Fisherin testihiihtopäivä Aholahdessa kello 11-15 välisenä aikana. Käykääpä testaamassa Fisherin sukset, saatte samalla kahvi/ mehu lipukkeen Aholahden kahvioon, joka käytettävissä huomenna tapahtuman aikana.
pe 29.1Yöllä muutama sentti uutta lunta, pakkasta -4 astetta ja aurinko paistaa. Latukoneella ajettu ladut aamulla valaistulle kuntoladulle, lammen lenkille ja kilpapuolen laduille. Aittolammen lenkki on ajettu moottorikelkalla ja höylällä. Aittolammen lenkki muuten hyvässä kunnossa, mutta Suurjärveltä pois tultaessa alkunousu kohtalaisen huonossa kunnossa. Suurjärveltä tultaessa, ennen isoa nousua on noin 30 metriä jääpolannetta, joten väärin päin lenkkiä ei kannata laskea, sillä juuri ison laskun alla kurvissa on tämä jäinen kohta, eikä kantti varmaankaan pidä tässä kohdissa kaikilla.
Latumestari lähti kello 10 maissa ajelemaan jäälatuja, päivitellään myöhemmin jäälatujen tilanne. Eilen kuitenkin nostanut jäälle vettä ja Pullinlahdelta hiihdettäessä Aholahteen latu oli pettänyt suksen alta.
to 28.1Lämpötila jämähtänyt 0 asteeseen. Aamulla aivan loistava keli, mieleen tuli aivan huhtikuun alun hiihtokelit. Lumessa pieni rapsakkuus ja latu erittäin liukas. Nyt tätä kirjottaessa kello 10 aikoihin alkaa hieman satelemaan räntää ja sadetta on luvassa koko päivän ajaksi. Ilmatieteenlaitoksen mukaan tulee lumena, räntänä ja vetenä. Latumestari on tänään vapaapäivällä joten latuja ei ole ajettu, mutta ladut on tosi hyvässä hiihtokunnossa lumimäärään ja olosuhteisiin nähden. Tänään aamulla melko vähän hiihtäjiä Aholahdessa, MIKSI ? Keli täällä metsän keskellä on aivan eri kun kaupungissa, Hiihtämään sieltä !!!
ke 27.1

Voi veljet ja sisaret, kylläpä oli mukavat aamuliukkaat ! Erittäin mukava liukkaan hiihdettävä keli ainakin aamulla. Yhdeksän aikoihin alkoi pieni lumisade, mutta ei se näytä paljoakaan hiihtämistä haittaavan. Latumestari ajelee latuja kovalla vauhdilla kuntoon eilisen lumisateen jäljiltä, joten päivänmittaan ladut varmaankin kunnossa muuallakin kun hiihtokeskuksen alueella. Olavin Retkeilijät vetäneet Aittolammen päästä ladun Tervastuvalle, joten sinnekin sitten pääsee. Lunta sillä pätkällä saisi olla enemmän, mutta kuitenkin jollakin tavalla tuvalle pääsee. Tänään on muuten 29 astetta lauhempi keli kun viikko sitten, -0 astetta.

ti 26.1

Lumisadepäivä! Lunta alkoi satelemaan aamu 8 aikoihin ja sitä pistäisi tulla enemmän ja vähemmän kokopäivän ajan iltaan saakka. Lunta tulee sen verran että hiihtokelit päivän mittaan varmasti huononee, mutta lumi tässä vaiheessa on vaan hyväksi latu-urille. Pakkaslukema aamulla kello 10 on -4 astetta. Aamulla melko mukavasti hiihtäjiä, mutta varmaankin rauhoittuu kävijämäärä päivänmittaan. Ladut kunnostetaan lumisateiden jälkeen.

Päivitys klo 13.00: Latuja ajetaan parhaillaan kilpa 1km ja lammen ympäri menevällä lenkillä. Lunta satanut noin 5cm tähän mennessä ja lumisade jatkuu edelleen, joskin isoin sadealue on ilmeisesti mennyt jo Savonlinnan ohitse.

ma 25.1Pientä lumisadetta yön ja aamun aikaan. Pakkaslukeman kello 10 on -9 astetta. Latuja ajellaan latumestarin toimesta kokoajan ja ladut ovat ihan hyvässä hiihtokunnossa. Toisaalta ei sitä lunta ihan hirveästi ole, joten niitä yllätyksiä urilla saattaa löytyä. Tälle viikolla luvassa pientä pakkasta, lumisateita, vesisateita, plussakelejä, sekä auringon paistetta, joten vaihteleva viikko luvassa.
su 24.1Pakkanen on lauhtunut -5 asteeseen, pilvinen sää tila. Olosuhteet hiihtoon ja muuhunkin ulkoliikuntaan on mahtavat. Lauantai-iltana satoi pari senttiä höttölunta, mutta ei se paljoakaan eilisestä ole muuttanut olosuhteita. Ladut kunnossa. Ei kun hiihtämään !
la 23.1

Hiihtokausi Aholahdessa on käynnistynyt toden teolla. Pakkanen laskenut -10 asteeseen ja samalla tuonut ison joukon hiihdon ystäviä Aholahden laduille. Tällaiselta pitää talvella hiihtokeskuksen näyttää, että hiihtäjiä vilistää joka puolella. Ladut kunnossa, niin perinteistä kun vapaata hiihtotapaa meneville. Nyt kannattaa tulla Aholahden laduille.

Kahvio avoinna joka päivä tästä lähtien kello 10-15. TERVETULOA !

pe 22.1

Voi per...le kun on kylmä. Mittarissa -30 astetta aamulla kello 8, eikä kello 10 mennessä ole mittari liikahtanut mihinkään suuntaan. Aurinko se tänäänkin paistelee, mutta huomenna ei sitten aurinkoa pitäisi näkyä ja se on hyvä! Pakkasen pitäisi ennusteiden mukaan laskea seuraavan vuorokauden aikana niin, että huomenna kello 9 aikoihin olisi pakkasta lähes 20 astetta vähemmän. Nautitaan nyt vielä tämä päivä näistä pakkasista, mutta toivottavasti tällaisia ilmoja ei nähdä enää tänä talvena ja mielellään ei ensitalvenakaan.

Ladut odottaa hiihtäjiä, joita viikonloppuna varmasti Aholahden maastoissa onkin. Kaikki muut ladut hiihtokunnossa, mutta valaistun ladun lisälenkin toinen pätkä on aurattu metsätöiden vuoksi. Latu-urille kaivataan vielä lisälunta, joten mahdollisia yllätyksiä urilla saattaa kuitenkin löytyä. Ensi viikolle luvattu lumisateita, joten eiköhän viikon päästä ole vielä paremmat hiihto-olosuhteet.

Tervetuloa huomisesta lähtien kahvioon, avoinna päivittäin kello 10-15.

to 21.1

" Kolea torstai ja kylmä tammikuu."
Pakkaslukeman Aholahdessa kello 12 on ainoastaan -21 astetta. Pientä lumisateen hiukkasia silloin tällöin kirkkaalta taivaalta putoilee.  Hiihtäjiä ei ole puolen päivän aikaan näköpiirissä, ainoastaan latumestari vetelee kelkalla latu-urilla. Huominen päivä on ennusteiden mukaan vielä kylmä, mutta lauantaina säätilan pitäisi muuttua inhimilliseksi myös ulkona tapahtuvaan liikuntaan nähden. Ladut Aholahdessa odottelee viikonloppuna suurta joukkoa hiihtäjiä baanojen kiertoon. Latuverkosto alkaa olla kunnossa lähes kokonaisuudessaan.

Kahvio avataan lauantaina kello 10.00 ja palvellaan päivittäin kello 10-15 välisenä aikana. TERVETULOA !
ke 20.1Aholahti kello 11.00 pakkasta -29 astetta. Aurinko paistaa ja maisema on kuin postikortista. Tällä hetkellä Aholahdessa ihan yksikseen.
Tänään kaikki kunnossa Aholahdessa! WC- pönttökin on sulanut, joten pääsee vaikka p........
ti 19.1Onpas lauha keli eiliseen verrattuna, ainoastaan -25 astetta aamulla kello 8 Aholahden mittarissa. Pientä lumisateen poikasta. Latumestari ajelee kelkalla latuja, mutta kello 9.30 mennessä ei hiihtäjiä Aholahden laduilla ei ole näkynyt. Aamu alkoi Aholahdessa wc pöntön sulatuksella, pakkanen alkaa tulla sisälle saakka.
ma 18.1Laulun sanoja mukaillen;   " Pakkanen, siitä hiihtäjät ei tykkää, pakkanen, kuljetaan munat huurussa".
Mittarilukeman aamulla kello 10 on vaatimattomat -30 astetta. Muuten oikein nättipäivä alkamassa. Ulkoiluksi riitti hyvin 10 minuutin lumityöt ja puitten sisälle kanto, on sen verran vilakka ja kuiva keli tänä maanantaina.
su 17.1Yön ja aamun aikana satoi uutta pakkaslunta muutamia senttejä, samalla pakkanen oli yöllä laskenut alle -20 asteen. Lumisateen loputtua pakkanen kiristyi heti, kello 10 pakkasta Aholahdessa -23 astetta. Kirkas keli. Ladut ajettu latu latumestarin toimesta. Hiihtäjiä Aholahdessa jonkin verran.

Kahvio pidetään edelleen suljettuna. Odotellaan lauhempia hiihtokelejä, joita ei kuitenkaan ihan muutamaan päivään ilmeisesti ole tiedossa, vaan pakkasen pitäisi edelleen kiristyä ainakin muutamaksi päiväksi.
la 16.1

Aholahti lauantaiaamu kello 9.30, kylläpä on yksinäinen olo. Ei ketään muita, mutta aikamoinen sissi pitää ollakin että suksille näillä pakkasilla lähtee. (joten empä mennyt itsekään). Pakkaslukema -29 astetta. Nätti aurinkoinen päivä tulossa. Eiliseen latutiedotteeseen pieni tarkennus, jota en eilen muistanut kirjoittaa. Valaistun kuntoladun lisälenkki ei ole vielä hiihtokunnossa, siellä on ollut joulunjälkeen hakkuut ja puiden korjausta suoritettu ainakin vielä keskiviikkona. Muuten ladut hiihto tai hiihtelykunnossa.

Kahvio ei vielä auennut, aukaistaan kun pakkaslukemat on sellaisia, että on muitakin täällä kun tuvan lämmittäjä.

pe 15.1

Pakkanen iski jälleen. Aamulla pakkasta -27 astetta ja päivän mittaan laskenut -24 asteeseen. Erittäin nätti aurinkoinen keli. Joitakin hiihtäjiä Aholahden laduilla. Latumestari painanut pitkää päivää ja saanut ajettua lähestulkoon kaikki Aholahden alueen ladut hiihdettäväksi. Kuntopuolen valaistu 5,6km, kilpapuolen 3 km ja 1km, sekä lammenympäryslatu hiihtokunnossa, Aittolammenlenkki, kilpa 5km ja välilatu Pullinlahdelle hiihtelykunnossa. Myös jääladut Aholahdessa ja Pullinlahdessa on Latumestari saanut ajettua hiihtokuntoon. Nyt kun pakkanen vielä laskisi niin hyvä olisi hiihtää Aholahden laduilla.

Eilen tämän sivua oli peräti 242 eri tietokoneesta katsottu, näyttäisi Aholahden hiihtokelit kiinnostavan. HIENOA !

KAHVIO AVATAAN LAUANTAINA !
Avoinna ollaan kello 10-15 päivittäin.
to 14.1

Hiihtokausi Aholahdessa on käynnissä, vihdoinkin! Lunta satoi Aholahteen edellisen vuorokauden aikana 15-20 cm. Latupohjat ajettu latumestarin toimesta eilisen aikana ja tänään tehty upeat ladut Aholahteen. Hiihtokunnossa valaistu kunto 5,6km, lammen ympäri menevä lenkki ja kilpapuolelta 1km ja 3km.
Hiihtäjiä Aholahdessa jonkin verran, mutta ei tungosta. Pakkaslukema tänään aamupäivällä -20 astetta ja kirkas pilvetön keli.

Kahvio avataan lauantaina, mikäli pakkaset eivät ihan mahdottomaksi mene, eli reilusti yli -19 asteen.

ke 13.1

LUNTA !

Lunta tuiskuttanut aamupäivään mennessä noin 15 cm. Latumestari ollut aamutuimaan polkemassa latu-uria ja polkee kokoajan lisää, sillä lunta sataa kokoajan lisää. Urat vielä erittäin pehmeät, mutta kokoajan paranevat, kun niitä ajetaan. Joissakin paikoissa latumestarin kertomana tosi vähän lunta, kun tuuli pyöritellyt sieltä lumet toisiin paikkoihin. Latumestari lupasi ottaa kolan käteen ja työnnellä niihin paikkoihin lisälunta. Tänään ei ehkä vielä kannata suurella joukolla hiihtämään Aholahteen tulla, mutta viikonloppuna hiihdetään sitten ihan kunnolla Aholahdessa. Pakkasta -12 astetta.

ti 12.1Tuuli kovaa henkäilee, taitaa olla lumisadetta odotettavissa. Pakkasta aamulla kello 8 on -12 astetta ja erittäin navakka itätuuli 9-10m/s. Ennustettu parin vuorokauden mittaista lumisadetta ja sen pitäisi alkaa aamupäivän aikana, joten eiköhän viikonloppuna päästä hiihtämään Aholahdessa ihan oikeita hiihtoreittejä. Muutamia hiihtäjiä aamutuimaan järvenjäällä hiihtämässä.
ma 11.1Pakkaslukema aamulla kello 9 asettunut tuttuun -19 asteeseen. Pakkasen pitäisi tämän päivän aikana pudota noin 15 asteeseen, mutta samalla tuulen pitäisi yltyä kohti keskiviikoksi ennustettua lumisadealuetta. Hiljaista on liikkujien osalta aamutuimaan Aholahdessa, ainoastaan sähköfirmalle töitä tekevä traktori rikkoo Aholahden maanantai aamurauhan.  
su 10.1Aurinkoinen pakkaspäivä. Aholahdessa kello 12 pakkaslukema -19 astetta. Aholahdessa muutamia hiihtäjiä Säynejärvellä ja muutamia frisbeegolfaajia.
Pullinlahdella todella runsaasti luistelijoita ja myös hiihtäjiä. Pullinlahden ympäri tehty luistelubaana, jonka viereen Aholahden latumestari kävi perjantaina ajamassa kelkalla ladun.
la 9.1Pakkanen laskenut eilisestä, kello 11 pakkaslukema -19 astetta. Joitakin hiihtäjiä Aholahdessa Säynejärven jäällä.
pe 8.1Selvästi lämpimämpi päivä kun eilen, ainoastaan -25 astetta aamu kahdeksalta. Aholahden kahvion tuvassakin tänään hieman lämpimämpää kun eilen. Yksi päivä ilman lämmitystä + 4 astetta, tänään jo +11 astetta. Toimistossa jopa +15 astetta (toppatakki ja pipo päässä toimistohommia) Eilen järvellä ainakin yksi hiihtäjä bongattu, tänään toistaiseksi hyvin rauhallista. Kovimmat pakkaset tämän päivän jälkeen ilmeisesti hellittää ja ensi viikolle luvassa jopa lumisateita.
to 7.1Voi h.... ti kun on kylmä, -31 astetta aamu kahdeksalta Aholahden mittarissa.
ke 6.1Tänään loppiaisena oli  tarkoitus hiihtää maakuntaviesti, mutta onneksi jo joulukuun puolessa välissä tehtiin viisas päätös siirtää hiihdot helmikuun 20. päivään. Silloin siirron syynä oli lumipula, toisaalta olisi ne kisat tänään jäänyt hiihtämättä vaikka lunta olisi ollutkin, sillä pakkanen paukkuu tänään Aholahdessa -26 asteessa.
ti 5.1Kello 12 pakkasta Aholahdessa -21 astetta. Kirkas aurinkoinen keli. Lammen ja järven jäälle aurattu mönkijällä lunta, niin että latumestari on saanut siihen ajettua ladun, joten perinteinenkin onnistuu Aholahden jääosuuksilla. Maastossa ei pysty hiihtämään. Muutama hiihtäjä ollut aamupäivän aikana hiihtämässä.
ma 4.1Pakkanen paukkuu -17 asteessa. Latupohjia ajettu Aholahteen, mutta ei maastossa pysty hiihtämään. Lammen ja järvenjäällä hiihtäjiä. Erittäin kylmä ja tuulinen ilma.
su 3.1Höttöistä lunta satelee aamupäivän aikana melkoisesti, ei kuitenkaan paljoa kerrytä maahan asti lumipeitettä. Ei taida näillä lumilla saada tehtyä latuja. Pakkasta -15 astetta ja melko navakka tuuli.
la 2.1Aurinkoinen pakkaspäivä, -15 astetta. Muutamia luistelijoita lammella ja järvellä, sekä useita porukoita kiertämässä frisbeegolf rataa.
pe 1.1.16Aurinkoinen -10 asteen pakkaspäivä. Loistava ulkoilusää. Lunta ei ole, mutta jää alkaa jo kestää luistelua, joten luistelijoita niin lammella kun Säynejärvelläkin.
to 31.12Vuoden viimeistä päivää vietetään pilvisessä -3 asteen pakkassäässä. Maa mustana, mutta järvet jäässä. Huomisesta lähtien luvassa taas pakastuvaa säätä, mutta suuria lumisateita ei kuitenkaan ole 10 vuorokauteen näköpiirissä. Sunnuntaina saattaa pientä pakkaslunta tulla, mutta tuskin niillä hirveästi hiihtämään päästään.
ke 30.12Pakkanen laskenut -5 asteeseen. Aholahden lammella jään paksuus saunan laiturin vieressä 3 cm. Lammella ja Säynejärvellä on muutamia luistelijoita käynyt. VAROVAISUUTTA kuitenkin vielä, kaikkialla ei varmasti vielä ole riittävästi jäätä.  
ti 29.12Kolmas pakkaspäivä menossa. Aholahdessa päivällä  -11 astetta. Saunalampi ja Säynejärvi on kolmatta päivää jäässä. Ehkä ei vielä tänään kannata jäälle lähteä, mutta muutaman päivän päästä varmaankin jo jäillekin uskaltaa mennä retkiluistimilla. Suksilla meneminen jäälle hieman hankalaa, kun ei lunta ole nimeksikään. Pakkasta luvattu seuraavalle kahdelle viikolle, mutta lumihiutaleita ei ennustuksissa ole näkyvissä.
  
ma 21.12

+ 10 astetta !!!! Navakka tuuli. Lumet sulaneet viimeistä lumihiukkasta myöten. Loistava keli jalkalenkille.

Keliseuranta jää nyt pienelle joulutauolle ja palataan keliseurantaan seuraavan kerran kun talvikelit alkavat taas olemaan ajankohtaisia. Rauhaisaa Joulua !

su 20.12Harmaata, vetistä ja ennen kaikkea lämmintä, +6 astetta. Eipä hiihtämään enää pääse, joten uusia hiihtokelejä odotellaan. Kymmenpäivän ennuste ei ole lupaamassa lunta, joten taitaa mennä ensi vuoden puolelle seuraavat hiihdot Aholahdessa. (lauantain päivityksessä pieni tekninen ongelma, joten se päivittyi vasta sunnuntain päivityksen mukana)
la 19.12Nyt on sitten todellinen vesikeli. Perjantaina satoi lunta vajaat 10 cm, mutta illalla lumisade muuttui vesisateeksi ja yön aikana vettä on sitten ilmiselvästi tullutkin. Latumestari käynyt illalla ilmeisesti ajamassa latu-uria, mutta eipä ne enää aamulla mitenkään hyvältä näytä. Loskaista, lumimössöä. Lämpötila +3 astetta.
pe 18.12Pakkasta -1 aste ja pilvistä. Hiihtelemään pystyy huonoilla suksilla lammen ympäri, kilpa 1km ja valaistulla kuntoladulla. Yllätyksiä latu-urilla mahdollisesti, joten tarkkaavaisuutta. Illaksi luvassa lunta, mutta huomisesta lähtien mennään taas + asteiden puolille. Latu valot on laitettu päälle.  
to 17.12Pakkasta aamulla kello 9 Aholahdessa -11 astetta. Puolipilven sää. Latupohjia ajettu autonperään viritellyllä telalla kilpapuolelle ja valaistulle kuntoladulle. Lammen ympäri ei vielä kokonaan pystytty tekemään pohjia. Lunta ei hirveästi ole, mutta huonoilla suksilla voi hiihtämistä koittaa. Aamulla yhdeksän aikaan yksi hiihtäjä kilpapuolella sivakoimassa. Illaksi luvassa lumisadetta ja huomiseksi joko lunta tai vettä.
ke 16.12Aamulla kello 8 maa oli Aholahdessa vielä aivan lumeton, mutta kello 11 aikaan lunta on maassa jo parin sentin verran. Lunta pitäisi tulla vielä muutaman tunnin verran. Tuskin vielä tänään hiihtämään kuitenkaan pääsee. Pakkasta -3 astetta. Huomiseksi luvassa pientä pakkasta ja illasta lähtien lumisadetta, joka kestää koko perjantai päivän. Ehkäpä viikonloppuna ???
ti 15.12Talven odottelua Aholahdessa. Pakkasta pitänyt jo toista päivää. Tänään pakkaslukema Aholahdessa -3 astetta. Saunalampi ja Säynejärvi pienessä jäässä, mutta eipä kannata sinne vielä mennä, sillä kepillä koittaen humahti pienellä iskulla läpi. Huomenna aamupäivän aikana pitäisi sataa hieman lunta. Suurempi lumisade luvassa perjantaiksi, joten toivottavasti saataisiin sen verran lunta että jouluksi päästäisiin hiihtämään.
  
to 26.11Kevät tuli, lumet suli. Tänään + 1 aste ja erittäin kylmä viima, tuntuu kun olisi 20 astetta pakkasta. Palataan kelipäivityksiin kun taas on aihetta lumikeleille.
ke 25.11Taitaapa lumet saada tämän päivän aikana kyytiä. Lämpimän puolella ollaan reilusti +2 astetta, pientä tihkusadetta. Latu urat osittain puhki ja loskaista, eipä taida hiihtämisestä tulla enää mitään.
ti 24.11Kirkas -6 asteen pakkasaamu Aholahdessa. Latu-urat kovettuneet mukavasti yön aikana, joten vapaalla tyylillä hiihtämään Aholahdessa pääsee, kunhan muistaa ottaa erittäin huonot sukset alle. Lunta ei baanoilla paljoakaan ole. Huomisesta lähtien luvattu plussa kelejä loppuviikoksi, joten taisipa nämä lumet olla vain ohimenevää. Hiihtäjiä Aholahdessa aamulla kello 8 jälkeen muutamia.
ma 23.11Pakkasaamu -3 astetta. Lunta Aholahdessa noin 5-7 cm. Latumestari ajelee aamulla latupohjia. Jonkinlaisessa hiihtokunnossa latumestarin mukaan 1km kilpa ja valaistu kuntolatu. Muutamia hiihtäjiä aamuvarhaisesta lähtien kiertämässä baanoja. Nyt pystyy siis Aholahdessa hiihtämään, joten kiireisimmät kannattaa tänään käydä huonoilla suksilla koittamassa miltä hiihtäminen tuntuu. Taitaa kuitenkin olla niin, että nämä lumet on vain muutaman päivän, sillä loppuviikoksi jopa +6 lämmintä.
su 22.11

Lumisadetta lauantai-iltana. Lunta Aholahdessa pari senttiä. Latumestari on käynnistänyt tänään kelkan ja käynyt ajamassa pohjia. Lunta kuitenkin todella vähän ja kun maa on vielä sula lumen alla, niin ei vielä hyvältä näytä hiihtämisen kannalta. Kuitenkin joitakin kokeilijoita on Aholahdessa sunnuntai päivän aikana käynyt. Aholahden saunalampi pienessä riitteessä ensimmäistä päivää, joten ei kannata vielä sinne mennä missään nimessä. Lämpötila päivällä +1 aste.

Frisbeegolfaajille toivomus, kun hiihtokausi on ns. alkanut, niin käytäisiin heittämässä jossakin kaupungin muissa kentistä ja rauhoitettaisiin Aholahti hiihtokeskuskäyttöön.

ma 16.11Ensimmäinen aamu tällä hiihtokaudella, kun maa on valkoisena. Tosin ainoastaan pientä härmän poikasta, joten suksia ei kannata vielä jalkoihin laittaa ainakaan Aholahdessa tapahtuvaan hiihtämiseen. Frisbeegolfia sen sijaan voi edelleen Aholahteen tulla heittämään tai tekemään jalkalenkkejä latupohjille.
15.9.2015Frisbeegolf kausi käynnissä, mutta väliaika tietoja hiihtäjille. Lammen ympäri menevän lenkin perusparannus jatkunut. Kaupungin toimesta ajettu pintamassaa lammenlenkille ja lenkki tasoittunut entisestään. Valaistulla kuntoladulla on tehty myös maansiirtohommia lenkin tasoittamiseksi. Lumikelit tulossa pian tai sitten hieman myöhemmin?!?