YLÄKOULUJEN SALIBANDY 2012

SAVONLINNAN SEUDUN YLÄKOULUJEN SÄHLYTURNAUS

Perjantaina 14.12.2012 Savonlinnan OKL-hallissa järjestetään alueen yläkoulujen välinen salibandyturnaus. Turnaus pelataan turnausta varten kehitellyillä säännöillä. Turnauksen vastuujärjestäjinä toimii Savonlinnan Seudun Liikunta yhdessä Savonlinnan Salibandyseura Top Teamin kanssa.
 

Koulujen ilmoittauminen turnaukseen päättyy perjantaina  7.12.2012. Ilmoittautumiset SSL:lle anssi.kostianen@savonlinnanseudunliikunta.fi . Lisätietoja Anssilta 044-3216383.

Tiedote turnauksesta

 

Kuntien/yläkoulujen välinen salibandyturnaus yläkoululaisille

Perjantaina 14.12.2012 OKL-hallissa järjestetään yläkoulujen välinen salibandyturnaus. Turnaus pelataan viime vuodeltakin tutuilla, juuri tätä turnausta varten kehitellyillä säännöillä. Turnauksen vastuujärjestäjinä toimii Savonlinnan Seudun Liikunta yhdessä Savonlinnan Salibandyseura Top Teamin kanssa. Toivottavasti saamme, joka kunnasta edustusjoukkueen mukaan.
Turnaus pelataan Okl:n liikuntahallissa perjantaina 14.12.2011 klo 9-13 välisenä aikana. Pelit pelataan salibandy säännöin ja tuomaroinista vastaa Top Team. Turnauksen voittajajoukkue voittaa Savonlinnan liikuntatoimen lahjoittaman kiertopalkinnon.
Mukana turnauksessa on monenkokoisia kouluja, joten laadimme muutamia rajoitteita ja sääntöjä joukkueiden muodostukseen. Näillä muutoksilla pyritään luomaan kaikille mahdollisimman tasaväkinen alkuasetelma turnaukseen. Pelit pelataan siis sekajoukkuein ja kentälliset ovat kasattu niin, että pelaajia löytyy, joka luokka-asteelta sekä tyttöjä, että poikia.
 

Joukkueen laatiminen

Joukkueessa ei saa pelata salibandysarjaa pelaavia lisenssipelaajia.
Joka luokkatasolta, 7-9 luokilta valitaan joukkueeseen 5 pelaajaa, joista joka luokka-asteelta on 3 poikaa ja 2 tyttöä. Yhteensä joukkueessa on siis 15 pelaajaa sekä maalivahti/maalivahdit.
Maalivahtien kohdalla ei ole merkitystä luokkatasolla, ei saa kuitenkaan olla lisenssipelaaja.
Pienten kuntien kohdalla sallitaan muutoksia joukkueen laadintaan, jollei näitä kiintiöitä voida noudattaa. Muistetaan kuitenkin joukkueita muokkaillessa rehti urheiluhenki.

 

Pelin kulku ja säännöt

Joukkueen laadinnassa, pelissä ja peluuttamisessa on muutama tavallisesta poikkeava sääntö. mm. Kentällä tulee olla koko ajan vähintään kaksi tyttöä, muutoin pelit pelataan normaalilla kokoonpanolla, 5 + maalivahti. Joukkue jaetaan kolmeen eri kentälliseen luokka-asteittain (7, 8 ja 9).
Ottelu pelataan niin, että ensin pelin aloittavat 7 luokkalaiset ja n.2 tai 3 min pelin(riippuen joukkuemääristä) jälkeen tuomarin kehotuksesta (katkosta) tapahtuu vaihto, jolloin kentälle tulevat 8 luokkalaiset ja tämän jälkeen 9 luokkalaiset. Näin ollen, joka luokka-aste pääsee pelaamaan oman ikäisiään vastaan ja jokainen pelaaja saa yhtä paljon peliaikaa. Tätä kiertoa menemme kolme kierrosta eli peliajaksi tulee n. ”18 tai 27 min/peli”.
Pelit pelataan muutoin normaalein salibandy säännöin, salibandylaidoilla ja isoihin maaleihin. Säännöt löytyvät salibandyliiton nettisivuilta, mutta olettaisin, että joka koulujen liikunnan opettajat hallitsevat salibandysäännöt ja kertaavat ne ennen turnausta pelaajille.
Mailat sekä pelipaidat/-liivit on jokaisen hyvä tuoda mukanaan. Maalivahdilla tulee olla vähintäänkin maski, mutta kaikki varusteet ovat suotavia. Paikalle järjestetään liivejä ja muutamia maalivahdin maskeja, jos ei kaikilta löydy, mutta muutoin omat pelivarusteet mukaan.

 

Kyydit/ruoka

Jokainen kunta/joukkue huolehtii kyyditykset ja ruokailut itse.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset sähköpostilla perjantaihin 7.12.2011 mennessä anssi.kostiainen@savonlinnanseudunliikunta.fi. Lisätietoja samasta osoitteesta sekä puh 044 321 6385.
 

Toivottavasti mahdollisimman moni kunta osallistuu turnaukseen. Aikatauluihin, otteluohjelmiin yms. asioihin palataan tarkemmin ilmoittautumisten päätyttyä.

 

Terveisin

Anssi Kostiainen, SSL ry