YLÄKOULUJEN NORSUPALLO 2015

OTTELUOHJELMA 2015

 

Klo 9.00            Normaalikoulu - Talvisalo   3 - 8

Klo 9.40            Enonkoski  - Mertala       3 - 9

klo 10.20           Mertala - Talvisalo     3 - 3

klo 11.00           Normaalikoulu – Enonkoski  3 - 4

klo 11.40           Talvisalo - Enonkoski    19 - 0

klo 12.00           Mertala – Normaalikoulu   8 - 3

klo 12.35           Palkintojen jako

LOPPUTILANNE:
1. Talvisalo
2. Mertala
3. Enonkoski
4. Normaalikoulu

 
Pelataan yksinkertainen sarja neljän joukkueen voimin. Ottelut voivat päättyä tasan. Voitosta joukkue saa 3 pistettä, tasapelistä joukkueet saavat 1 pisteen.
 
Peliaika turnauksessa 6x5 minuuttia
(7lk 5min, 8lk 5min, 9lk 5min
- puoltenvaihto 1minuutti
7lk 5min, 8lk 5min, 9lk 5min )

 

Kuntien/yläkoulujen välinen norsupalloturnaus yläkoululaisille

Perjantaina 15.5.2015 Talvisalon tekonurmella järjestetään yläkoulujen välinen norsupalloturnaus. Turnaus pelataan norsupallon harrastajasarjan säännöillä eli kokoajan kentällä tulee olla vähintään kaksi tyttöä. Turnauksen vastuujärjestäjänä toimii Savonlinnan Seudun Liikunta. Toivottavasti saamme, joka kunnasta/koululta edustusjoukkueen mukaan.

Turnaus pelataan Talvisalon tekonurmella perjantaina 15.5.2015 klo 9-13 välisenä aikana. Tuomaroinnista vastaa SSL. Turnauksen voittajajoukkue palkitaan pokaalilla.

Pelit pelataan siis sekajoukkuein ja kentälliset tulee kasattu niin, että pelaajia löytyy, joka luokka-asteelta sekä tyttöjä, että poikia. Turnaus järjestetään mikäli joukkueita on vähintään kolme.

                     

Joukkueen laatiminen

Joukkue laaditaan salibandyturnauksesta tutulla tavalla.

Joka luokkatasolta, 7-9 luokilta valitaan joukkueeseen 5 pelaajaa, joista joka luokka-asteelta on 3 poikaa ja 2 tyttöä. Yhteensä joukkueessa tulee olla vähintään 15 pelaajaa.Maalivahteja ei norsupallossa ole.Pienten kuntien/koulujen kohdalla sallitaan muutoksia joukkueen laadintaan, jollei näitä kiintiöitä voida noudattaa. Muistetaan kuitenkin joukkueita muokkaillessa rehti urheiluhenki.

Pelin kulku ja säännöt

Joukkueen laadinnassa, pelissä ja peluuttamisessa on muutama tavallisesta poikkeava sääntö. mm. Kentällä tulee olla koko ajan vähintään kaksi tyttöä, muutoin pelit pelataan normaalilla kokoonpanolla, 5 kenttäpelaajaa. Joukkue jaetaan kolmeen eri kentälliseen luokka-asteittain (7, 8 ja 9).

Ottelu pelataan niin, että ensin pelin aloittavat 7- luokkalaiset ja n.3 min pelin jälkeen tuomarin kehotuksesta (katkosta) tapahtuu vaihto, jolloin kentälle tulevat 8- luokkalaiset ja tämän jälkeen 9- luokkalaiset. Näin ollen, joka luokka-aste pääsee pelaamaan oman ikäisiään vastaan ja jokainen pelaaja saa yhtä paljon peliaikaa. Tätä kiertoa menemme kaksi kierrosta eli peliajaksi tulee n. ”18 min/peli”. (ALUSTAVA!)

Pelipaidat/-liivit on jokaisen hyvä tuoda mukanaan. Paikalle kuitenkin järjestetään liivejä ja niitä voi lainata järjestäjiltä.

 

Kyydit/ruoka

Jokainen kunta/joukkue huolehtii itse kyyditykset. Mikäli ruokailette Talvisalon koululla ruokailusta voi sopia suoraan Talvisalon kouun emännän kanssa puhelin 044-4174732.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tuttuun tapaan sivun alareunassa olevalla lomakkeella Keskiviikkoon 13.5.2014 klo 12.00 mennessä. Lisätietoja norsupallo@gmail.com sekä puh 044 321 6385.

Toivottavasti mahdollisimman moni kunta/koulu osallistuu turnaukseen. Aikatauluihin, otteluohjelmiin yms. asioihin palataan tarkemmin ilmoittautumisten päätyttyä.

 

 

Anssi Kostiainen, SSL ry

SÄÄNNÖT

 

Norsupalloturnauksen säännöt

-.Ottelut pelataan puolikkaalla jalkapallokentällä PIENIIN MAALEIHIN.

- Mikäli loppuottelu tai pronssiottelu päättyvät tasan suoritetaan rangaistuspotkukilpailu ns. kerrasta poikki menetelmällä, muut ottelut voivat päättyä tasan.

PELIN KULKU

Ottelut lähtevät käyntiin tuomarin keskipisteeseen maahan pomppaavasta pallosta. Kun pallo on pompannut maasta on se tämän jälkeen pelattavissa.
- Tuomari aloittaa pelin tuomaripallolla, aina pelin alussa ja maalien jälkeen keskipisteestä. Lisäksi tuomaripallo sellaisen katkon jälkeen minkä jälkeen ei pystytä määrittämään vapaapotkua jommallekummalle joukkueelle. Esim. pelaajan loukkaantuminen, sellaisessa tilanteessa missä ei ole virhettä ja tuomari on katkaissut pelin.

SIVURAJA- JA KULMAPOTKU

- Sivuraja- ja päätyrajapotku pallon ylittäessä pelialueen rajan. Eli ei heittoa niin kuin jalkapallossa vaan sivurajapotku.
- Kulmapotku annetaan kulmapisteestä.

 

PAITSIO

- Norsupallossa ei ole paitsio sääntöä.

 

KÄSIVIRHE

 

- Palloa ei saa pelata kädellä, rikkeestä seuraa vapaapotku.

 

 

TAHALLINEN KÄSIVIRHE MAALIALUEELLA


-Mikäli puolustava joukkueen pelaaja tahallisesti estää kädellään pallon menemistä maaliin, selvässä maalinsyntymistilanteessa. Maali hyväksytään ja rikkeen tehneelle pelaajalle tuomitaan keltainen kortti. Tuomari määrittelee, mikä on tahallinen käsivirhe.

MUITA SÄÄNTÖJÄ

- Liukutaklaukset ovat kiellettyjä norsupallossa.

 

- Nappulakenkien käyttö on kielletty norsupallossa.

 

- Kovemmista rikkeistä seuraa keltainen kortti. Kahdesta keltaisesta kortista pelaaja saa punaisen kortin jonka jälkeen joukkue pelaa loppuottelun ajan neljällä pelaajalla.

 

- Norsupallossa ei ole maalivahteja.