LAPSET JA NUORET

Savonlinnan Seudun Liikunta on vastannut lasten liikuntakerhotoiminnasta Savonlinnassa, Enonkoskella, Kerimäellä ja Punkaharjulla vuodesta 2001 lähtien.

Liikuntakerho toiminnoissa Savonlinnan Seudun Liikunta on tehnyt yhteistyötä urheiluseurojen ja Savonlinnan koulujen kanssa vuodesta 2000 lähtien. SSL ja Savonlinnan seudun urheiluseurat ovat järjestäneet koulujen lukukausien aikana viikoittain noin 20-30 liikuntakerhoa. Liikuntakerhot eli Sporttikerhot ovat yleiskerhoja, missä eri urheilulajit ja urheiluseurat pääsevät tuomaan oman osaamisensa ja oman lajinsa salat kerhoissa käyvien lasten ja nuorten tietoisuuteen.

Savonlinnan Seudun Liikunnan järjestämä liikuntakerhotoiminta muutti muotoaan syksyllä 2009. Olemme joutuneet vuosien mittaan toteamaan saman ikävän ilmiön kuten medioissakin toitotetaan, että lasten innostus omaehtoista liikuntaa kohtaan on laskenut. Tämän vuoksi olemme luoneet hieman uudenlaisen ja erilaisen toimintamallin, jolla koetamme saada lapset jälleen liikkeelle. Pyrimme aktivoimaan koululaisia omaehtoiseen liikkumiseen ja uskomme, että heidän omien ideoiden ja omaehtoisen toiminnan myötä kiinnostus liikuntaan taas herää. Tuomme välineet, annamme ne lasten käyttöön, ohjaamme ja opastemme tarvittaessa.

Säpinä iltapäivän idea on, että kouluille tulee SSL:n säpinäperävaunu, joka on täynnä erilaisia liikuntavälineitä. On erilaisia palloja, mailoja, tasapainovälineitä ja muita vähän erikoisempia liikuntavälineitä, joita koulun pihalta ei tavallisesti ehkä löydy. Vaunu tulee koulun pihalle niin, että vaunun välineistö ohjaajineen on oppilaiden käytössä ainakin yhdellä välitunnilla.


Kesäisin SSL on pitänyt Futiskerhotoimintaa Savonlinnassa, Enonkoskella, Kerimäellä ja Punkaharjulla vuodesta 2003 lähtien. Futiskerhot ovat kaikille 6-13 vuotiaille tytöille ja pojille tarkoitettuja kerhoja, joissa tutustutaan jalkapallonsaloihin kuulumatta mihinkään seuraan.

Lue näiltä sivuilta enemmän lasten ja nuorten liikunta toiminnoista mitä SSL järjestää.