Team Muistilappu (24.9.2011)

 

Suomalaiset tunnetaan maailmalla sisukkuudesta ja periksi antamattomuudesta. Nyt täytyy kyllä sanoa, että olemme löytäneet voittajamme. Norsupallokisoissa pelannut Team Muistilapulta ei ehkä taitotasoltaan ollut samalla tasolla kuin muut joukkueet, mutta Muistilappu oli ylivoimaisesti sisukkain ja taistelevin joukkue koko kisoissa.

Joukkueen nimi Team Muistilappu tulee opetusministeriön kotouttamishankkeen nimestä, jota kristillinen opisto hallinnoi. Turnauksessa hankkeen palkka listoilla oleva Teemu Pulkkinen toimi joukkueen valmentajana. Hankkeen avulla on tarkoitus kotouttaa Burman alueelta saapuneet maahanmuuttajat Suomeen ja samalla tietenkin opetella paikallista kieltä. Ainakin suomalainen sisu on onnistuttu kotouttamaan näihin joukkueen pelaajiin.
”Joukkue koostuu nuorista, ikäjakaumaltaan 17-23-vuotiaista tytöistä ja pojista.  Joukkueessa oli alunperin ainoastaan 2 tyttöä, joten opettaja Jaana Rautiainen scoutattiin vahvistamaan joukkuetta”, kertoo Pulkkinen.
”Joukkue osallistui jo toista kertaa norsupalloturnaukseen ja siten tiesivät jo lajin luonteen. Ennen AC Le´ne peliä pukuhuoneessa oli painotettu kovaa asennetta ja sitä, että kukaan, ei koskaan ole vielä kaatanut Le’ne:tä. Pelistä on tulossa tiukka vääntö, mutta tuumaakaan ei anneta periksi”, valmentaja Pulkkinen muistelee. 
Joukkueiden pituus ero oli aivan silmiinpistävän selkeä ja Muistilapun pelaajat selkeästi vastustajiaan kevyempiä, mutta todella sisukkaalla esityksellä ja välillä kuin ihmeen kaupalla Muistilapun maali pysyi puhtaana. Ainoastaan kerran Ac Le’nen onnistui survoa pallo Team Muistilapun verkkoon. ”Pallo kävi monta kertaa aivan maaliviivalla, mutta Ac Le´ne ei vain toista maaliaan saanut. Voitto oli selkeä puolustus voitto, sillä toiselle puoliajalla ei saatu palloa kuin neljä kertaa keskiviivan yli ja viimeisin minuutin ponnistus tuotti sen voitto maalin”, tyytyväinen valmentaja kertoo. ”Periksi ei annettu, mutta pelin jälkeen jääpusseille oli käyttöä. Kolhuja oli tullut, mutta niinhän siinä aina käy, kun voitosta todella taistellaan”, lisää Pulkkinen.
Ottelu päättyi siis Team Muistilapun 2-1 voittoon, ennen voittamattomana pysytellyttä Ac  Le’ne:tä vastaan. ”Voitetun pelin jälkeen oli hieno huomata miten ihmiset olivat kokoontuneet katsomaan tiukkaa vääntöä. Moni tuli onnittelemaan aivan kädestä pitäen ja selkään taputellen Ac  Le’neen kaataneita pelaajia”, Teemu kertoo.
”Sunnuntaina sitten kömmähdettiin hieman valmentajan virheeseen, sillä olin laskenut, että voitettu peli riittäisi jatkoon, mutta toisin kävi ja harmittavasti yhden maalin maalierolla tiputtiin jatkopeleistä”.
”Kuitenkin jatkopeleistä putoamisen takia joukkue oli sisuuntuneena puhissut, että ensi vuonna tullaan uudestaan”, Teemu hymähtää.
Toivottavasti näin käy, sillä niinhän siinä jälleen kävi, että Ac Le’ne leijui jälleen korkeimmalle palkintopallille. Toivoa sopii, että ensi vuonna nähdään taas Team Muistilapun kaltaisia sisupusseja Ac Le’nen päänahkaa tavoittelemassa.
Teksti: Jani Siitonen