Savonlinnalainen Wintunix finaalipaikka mielessä Norsupallo- kilpailuiden firmasarjaan (5.5.2012)

FC Wintunix

 Viime vuonna ensimmäistä kertaa norsupallokisoissa järjestetty firmasarja sai hyvän vastaanoton. Niinpä järjestäjä päätti jatkaa firmasarjaa myös tulevana kesänä. Ensi kesäksi ilmoittautuneita joukkueita on tällä hetkellä jo tuplaten(10) verrattuna edellisiin kilpailuihin. Viime vuonna ottelut pelattiin perjantaina ja lauantaina. Tänä vuonna firmasarjaa on yksi päivänen ja ottelut pelataan pelkästään perjantaina. Ideana yhteen pelipäivään siirtymisessä oli, että yritykset voisivat järjestää esimerkiksi TyKy- päivän viettämällä sen osallistuen MM- kisoihin. Idean on sisäistänyt ainakin Savox communications- yritys joka osallistuu turnaukseen peräti kolmen joukkueen voimin.

 Savonlinnalainen tieto- ja informaatiotekniikan yritys, Wintunix osallistui viime vuonna ensimmäistä kertaa Norsupallon MM – kilpailuiden firmasarjaan. Pienten käynnistysvaikeuksien jälkeen FC Wintunix sijoittui lopulta firmasarjassa hienosti kolmanneksi.

”Viime vuonna perjantaina meillä oli hieman käynnistysvaikeuksia ja pelasimme kolme tasapeliä. Lauantain ottelun voitimme ja saavutimme pronssia. Tänä vuonna pyrimme olemaan valmiimpia heti ensimmäisestä ottelusta lähtien ja tätä kautta parantamaan sijoitustamme”, kertoo Antti Puustinen, FC Wintunixista.

Wintunix on perustettu vuonna 1999 ja henkilökuntaa yrityksessä on noin kymmenen. Yrityksen liikeideana on tuottaa tieto- ja informaatiotekniikan ratkaisuja ja palveluja asiakkaiden tarpeen ja erilaisuuden huomioiden. Yrityksen asiakkaita on muun muassa julkishallinto ja terveydenhuollon eri toimijoita.

Mistä Wintunix sai ajatuksen osallistua Norsupallon MM- kilpailuihin ja mikä lajissa kiehtoo?

”Saimme idean osallistua kisoihin aikaisempien vuosien uutisointien ja lehti- ilmoituksien perusteella.”

”Norsupallo on lajina erinomainen koska kaikkien on mahdollisuus pelata sitä tasaväkisesti, säännöt ja peliväline tasoittaa taitoeroja. Lisäksi yhtäaikaisten kenttäpelaajien määrä ja jatkuvat vaihdot sopivat kaiken ikäisille ja kuntoisille pelaajille,” sanoo Puustinen.

FC Wintunixin harjoittelu MM-kilpailuja varten on painottunut enemmän psyykkiselle puolelle. Viime kesänä usealla joukkueella oli havaittavissa jo selkeitä taktiikoita.

Millä taktiikalla FC Wintunix lähtee ensi kesän kilpailuihin?

”Joukkueen taktiikka on selkeä, viime kesänä hyväksi havaittu ”pitkä päätyyn ja perään”.

Firmasarja pelataan perjantaina, miten tämä vaikuttaa yrityksenne toimintaan?

”Kyllähän se vaati hieman järjestelyitä mutta päivämäärä on ollut jo pitkään kaikkien tiedossa. Pyrimme järjestämään työt niin, että perjantaina keskitymme työn sijasta MM- kisoissa pelaamiseen”, valottaa Puustinen.

Hän toivookin, että mahdollisimman moni Wintunixin asiakasyritys osallistuisi Norsupallon MM-kilpailuiden firmasarjaan.

Mitä terveisiä Puustinen haluaisi lähettää niille yrityksille jotka empivät vielä osallistumistaan?
”Kisat on mukava tapahtuma, sopiva sekoitus yhdessäoloa ja kilvoittelua. Yritykset joista ei yksin löydy tarpeeksi pelaajia voisivat muodostaa yhdistelmäjoukkueita”, heittää Puustinen erinomaisen idean ilmoille.

Teksti: Anssi Kostiainen