Norsupallon MM-Kisoissa työyhteisöille oma MM-Sarja(28.12.2011)

Firmasarjan loppuottelu Attendo Metonde Aapelinhovi vs. Aluelehti Saimaa.

 

Vuoden 2012 Norsupallon maailmanmestaruudet ratkotaan Savonlinnassa elokuun 10- 12 päivänä. Kilpailut tullaan totutusti käymään aivan Olavinlinnan vieressä olevalla Kyrönniemen urheilukentällä. Tulevan kesän turnaus tullaan pelaamaan tutusti kolmessa sarjassa, kilpa- harrastaja- ja firmasarjassa. Sarjojen pelaamiseen on kuitenkin tulossa muutoksia tulevalle kesälle. Kilpa- ja harrastajasarja pelataan totutusti kahtena päivänä la - su 11- 12.8. Firmasarja sen sijaan muuttuu pelattavaksi yksi päiväseksi turnaukseksi, niin että firmasarjan pelataan alusta loppuun perjantain 10.8 aikana. Järjestäjät ovat tulleet tähän firmasarjan yhden pelipäivän ratkaisuun työyhteisöjen palautteen perustella.

Norsupallon pelaaminen on varsinkin vuoden 2011 aikana räjähdysmäisesti levinnyt ympäri Suomea ja vähän Suomen rajojen ulkopuolellekin. On ollut hienoa saada ympäri Suomea varsinkin erilaisista yrityksistä, niin sähköpostitse kun puhelimitse tiedusteluita norsupallosta. Monessa paikassa työyhteisöt ovat saaneet ensikosketuksen norsupalloiluun työpaikan liikunta-/ tyky- päivän merkeissä, jossa he ovat pelanneet norsupalloa. Palloilumuoto on imaissut pelaajat heti pelin pyörteisiin, niin että monet ovatkin olleet sitä mieltä, että nyt on löytynyt pelimuoto missä meidän työyhteisö voi pelata vaikka Maailmanmestaruudesta. Työyhteisöissä monet haluavat tulla pelaamaan norsupalloa työpäivänä, ns tyky-hengessä, jolloin kahden päivän sovittaminen pelipäiväksi on heille mahdotonta. Työyhteisöt ovatkin ottaneet yhden pelipäivän uudistuksen upeasti vastaan, sillä jo nyt ennen vuoden vaihdetta on tullut useilta työporukoilta kyselyitä ja alustavia ilmoittautumisia tulevan kesän turnaukseen.

Firmasarjan on tarkoitettu yrityksien ja työyhteisöjen joukkueille. Joukkueet voi olla yrityksen työntekijöistä koostuvia tai yrityksen ulkopuolisista koottuja joukkueita, jotka käyttävät kuitenkin yrityksen nimeä. MM-kilpailuiden firmasarjaan otetaan mukaan maksimissaan 32 ensiksi ilmoittautunutta joukkuetta. Norsupallossa joukkueet muodostuvat sekajoukkueista, joissa miehet ja naiset pelaavat samoissa joukkueissa. Maksimissaan joukkueissa saa olla 12 pelaajaa, joista 5 on samanaikaisesti kentällä. Kun kyseessä on sekajoukkueilla pelattava peli, niin firmasarjassa on koko ajan oltava kentällä vähintään kaksi naispuolista pelaajaa tai vähintään yksi miespuolinen pelaaja.

Lauantaina ja sunnuntaina 11- 12.8.2012 käytävään kilpasarjaan otetaan 24 ensiksi ilmoittautunutta joukkuetta ja suosituimpaan harrastajasarjaan otetaan mukaan yhteensä 64 ensiksi ilmoittautunutta joukkuetta. Ilmoittautuminen ensi kesän MM-kisoihin on käynnissä. Ilmoittautuminen sekä lisätiedot MM-kilpailuista ja lajiesittely löytyy uudesta nettiosoitteesta www.norsupallo.fi. 

Teksti: Timo Reinikainen
Kuva: Jani Siitonen