Norsupallon MM-kisat 2011 (24.9.2011)

 

Norsupallon neljännet MM- kisat järjestettiin Savonlinnan Seudun Liikunnan toimesta kyrönniemen urheilukentällä, Savonlinnassa Elokuun puolessa välissä. Tänä vuonna tuttujen kilpa- ja harrastajasarjojen lisäksi uutena sarjana pelattiin firmasarja. Kilpasarjaan osallistui kahdeksan joukkuetta, joista maailmanmestariksi kruunattiin jo neljättä kertaa peräkkäin Vierumäen urheiluopiston vanhoista opiskelijoista koottu AC Le´ne. Le´ne kärsi tänä vuonna ensimmäisen tappion hävittyään kisojen väriläiskä joukkueelle Team Muistilapulle. Muistilappu koostui Burmalaisista maahanmuuttajista. Harrastajasarjaan osallistui lopulta 40 joukkuetta muutaman ikävän viime hetken pois jäännin seurauksena. Harrastajasarjan voiton vei Varkautelainen, FC Jökkis, joka oli jo viime vuonna finaalissa tosin silloin häviävänä osapuolena. Tänä vuonna hopea kuitenkin kirkastui kullaksi ja FC Jökkis juhli harrastajasarjan maailmanmestaruutta. Firmasarjaan osallistui viisi joukkuetta. Firmasarjan maailmanmestaruuden vei nimiinsä Savonlinnalainen Attendo Medone, Aapelinhovi. 
Kokonaisuudessaan kilpailut sujuivat erinomaisesti ja kelien suhteen kävi taas hyvää tuuria. Vuosi vuodelta joukkueiden tasoerot ovat supistuneet kaikissa sarjoissa ja lähes jokaisessa pelissä voittajaa on mahdoton veikata etukäteen. Jotain tasaisuudesta kertoo myös se tosiasia että, niin Kilpa- kuin harrastajasarjan finaaleissa voittaja ratkottiin rangaistuslaukauskilpailulla. Aikaisemmista vuosista poiketen, moni joukkue oli luonut itselleen selkeän taktiikaan. Silmiinpistävää oli se, että suurin osa joukkueista oli laittanut yhden pelaajan ”maalivahdiksi” maalinedustalla. Norsupallossahan käsillä pelaaminen on kiellettyä joten René Higuitamaisia akrobaattisia temppuja nähtiin jatkuvalla syötöllä näiltä ns. ”maalivahdeilta”.
Ensi vuonna MM-kisat pelataan taas ”Kyrkällä” 10- 12.8.2012. Täksi vuodeksi mukaan tulleella Firmasarjalla on selvästi nostetta ja ensi vuonna tässä sarjassa joukkueita on varmasti tuplamäärä.

Kilpasarjan neljä parasta 2011

1. Ac Le`ne, Vierumäki
2. AKP, Savonlinna
3. Sixbäkki boys, Varkaus
4. Maajoukkue, Savonlinna

 
Harrastajasarjan neljä parasta 2011
1.FC Jökkis, Varkaus
2. FC Äshärä, Nastola
3. FC Kesälahti, Savonlinna
4. Haapialan Talli, Savonlinna
 
Firmasarjan viisi parasta 2011
1. Attendo Medone Aapelinhovi, Savonlinna
2. Aluelehti Saimaa, Savonlinna
3. FC Wintunix, Savonlinna
4. Fennia, Jyväskylä
5. Prisma, Savonlinna
 
Teksti: Anssi Kostiainen, SSL