Mikä ihmeen Xtravaganza? (26.2.2011)

 

Xtravaganza on hyvinvointialan yritys, joka on kehittänyt painonpudotukseen ja painonhallintaan ainutlaatuisen menetelmän. Xtravaganzan menetelmän avulla on helppoa saavuttaa tavoitteensa. Neljä johtotähteämme eli Henkinen Valmennus, Henkinen Ravinto, Liikkumisen Ilo ja Hyvä Energia mahdollistavat menestyksekkään painonpudotuksen ja tavoitepainon säilyttämisen sekä kannustavat elämänmyönteisyyteen. Xtravaganza on Pohjoismaiden nopeimmin kasvava hyvinvointialan yritys. Suomessa yritystä edustaa master franchisingin haltija In Shape Vip Oy, jonka kautta toimii tällä hetkellä 42 xtravaganza Klubia ja 14 xtravaganza Keskusta. Ketju laajenee kaiken aikaa. (Lähde www.xtravaganza.fi)
Näin sanotaan Xtravaganza- yrityksen nettisivuilla. Kävimme tapaamassa Savonlinnalaista kuntosaliyrittäjää Juha Parkkista joka omistaa Gym42 kuntosalin ja pitää Savonlinnassa xtravaganza- klubia.
Mistä kaikki alkaa Juha Parkkinen?
”Asiakas ottaa yhteyttä meihin jonka jälkeen käymme kahdenkeskisen keskustelu asiakkaan kanssa ja täytämme niin sanotun coach- kortin. Kysymme asiakkaalta hänen motiivinsa ja halunsa lähteä laihduttamaan, miten paljon hän haluaa laihduttaa sekä onko asiakkaalla jotain lääkityksiä tai muita syitä, esimerkiksi terveydentilasta mitkä pitää ottaa huomioon ohjelmaa suunniteltaessa. Asiakkaan elämäntilanteen on myös hyvin tärkeä jotta tiedämme asiakkaan resurssit kuntoilla. Sen jälkeen on tapaaminen terveyskonsultin kanssa joka räätälöi jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisen ohjelman. Vaikka haastattelut ja testaukset ynnä muut ovat kuntosalilla, ei asiakkaan tarvitse aloittaa kuntosaliharjoittelua xtravaganzaan liittymisen jälkeen, vaan ohjelma tehdään aina asiakkaan mieltymyksien mukaan. Eli asiakas laihduttaa sillä kuntoilumuodolla minkä kokee itselleen miellyttävimmäksi. Päärunkoja on kuitenkin kolme jonka pohjalta ohjelmat laaditaan kunkin asiakkaan tavoitteiden mukaan.”
Kuinka useasti tapaamisia on?
”Yhteistä kaikille kolmelle ohjelmalle on se, että työskentelemme 8-15 hengen ryhmissä ja meillä on tapaamisia kerran viikossa, tai muutaman kerran kuukaudessa tai jotakin siltä väliltä. Jokainen tapaaminen sisältää luento-osuuden ja aikaa kysymysten esittämiselle sekä keskustelua, kokemusten vaihtoa ja henkistä valmennusta.”
Entä sitten testaus mitä testataan ja kuinka useasti?
”Lähtötilanteessa suoritamme kehonkoostumus mittauksen joka kertoo nesteiden, lihasten ja rasvojen määrän. Lisäksi kehon metabolisen iän, aineenvaihdunnan tilan ja viskeraaliset rasvat. Lisäksi on mahdollista tehdä kehonikä- mittauksen, joka kertoo asiakkaan tämänhetkisen kehoniän.”
”Mittaamme asiakkaita vähän tapauskohtaisesti. Omasta mielestäni kuukausi on aika sopiva aika väli. Kuukaudessa kerkeää jo muutoksia tapahtua kehossa. Jatkuvassa testaamisessa ei ole mitään mieltä se saattaa vaan häiritä testattavan fiilistä ja laskea hänen motivaatiotaan.”
Mitä Xtravaganza painonpudotusohjelma maksaa?
”Painonpudotusohjelmien hinnat: 17,25- 24,75€/viikko riippuen ohjelmasta ja yksiköstä.”

 

Parkkisella on myös omakohtaisia kokemuksia
Parkkinen on myös itse kokeillut xtravanganza- dieettiä ja laihtui sen avulla 22 kiloa. ”Lähdin laihduttamaan kakskyt6- ohjelman pohjalta ja 10 kg ohjelman rungolla. Lopulta niitä lähti 22 kiloa. Vaikka alkuperäinen ohjelman runko oli tarkoitettu 10 kilon laihduttaville henkilöille”, toteaa Parkkinen.
Onko kaikki xtravaganza- kouluttajat kokeillut itse dieettiä? ”Suurin osa koulutukseen osallistujista oli jo valmiiksi hyvässä kunnossa. Itselläni oli reilusti ylimääräistä ja päätin koittaa dieettiä. Minun kohdalla se toimi ja vaatekokoni on tippunut kaksi kokoa paidoissa ja lähes neljä farkuissa. Olen paljon energisempi kuin 22 kiloa sitten”, kertoo Turussa asti koulutuksissa käynyt Parkkinen.
 Alkuvaiheessa nopean laihduttajan ohjelmassa ruokana on kolme pussia VLCD- tuotteita (Very Low Calorie Diet) jolla varmistetaan että keho saa tarvittavat suoja- aineet. Kalorimäärät pysyvät VLCD dieteillä aina alle 800 kcal päivässä. Ja Parkkisen kokoinen Ihminen kuluttaa esimerkiksi levossa ollessaan päivässä lähes 3000 kcal. Eli laihtuminen tapahtuu alkuvaiheessa nopeasti. ”Itselläni kaksi ja puolipäivää oli vaikeaa mutta sen jälkeen pääsin ketoosiin enkä tuntenut enää nälän tunnetta. Tämän jälkeen olin huomattavasti energisempi, kuin aikaisemmin vaikka toisin voisi luulla. Vettä pitää nauttia paljon, itse join jopa viisi litraa päivässä. Yleensä ihmiset juovat töissään vaan kahvia ja unohtavat veden juonnin. Kahvi kuivattaa kehoa entisestään. Toisaalta ihan pienikokoisimpia henkilöitä en suosittele juomaan viittä litraa päivässä”, huomauttaa Parkkinen.  
Asiakkaita Parkkisella tuntuu riittävän ja viime vuonna Gym42 palkittiin vuoden parhaana xtravaganza avaajana. ”Meillä oli eniten aloittaneita uusista klubeista koko Suomessa joten tämä laihdutustapa on tavoittanut myös Savonlinnalaiset”, toteaa Parkkinen tyytyväisenä.
Xtravaganza asiakkaita Gym42:la on noin 150, mutta lisääkin kuulemma otetaan mukaan. ”Tulokset ovat olleet hyviä. Muun muassa äidilläni oli aloittaessaan korkeaverenpaine ja sokerilääkitys. Tällä hetkellä sokerilääkitys on puolitettu ja verenpaine on laskenut huomattavasti. Toivottavasti hän saa lääkityksen kokonaan pois ohjelman avulla”, toivoo Parkkinen.
”Itselläni rasvaprosentti tippui 34,5%:ta- 19 % reilussa kuukaudessa. Leposykkeeni on laskenut 60:ta 54:een. Ennen suosikki ruokaani oli muun muassa pizza mutta nykyään en syö pitsaa enkä vehnä tuotteita oikeastaan ollenkaan. Olen uudistanut ruokalautaseni täysin ja suurin osa lautasesta on nykyisin salaattia ja kasviksia, sekä hyviä puhtaita proteiinin lähteitä.”
”Liikuntaa en ole lisännyt ollenkaan vaan olen harrastanut saman verran liikuntaa kuin ennen dieettiä. Silti kehonkoostumus mittauksissa esimerkiksi lihasmassa on lisääntynyt. Tulokset ovat syntyneet elintapoja muuttamalla”, hehkuttaa iloisen ja energisen oloinen Parkkinen.
Xtravanganzalla on neljä johtotähteä jonka avulla tavoitteisiin päästään- henkinen valmennus, henkinen ravinto, hyvä energia ja liikkumisen ilo. ”Xtravaganza poikkeaa monesta muusta laihdutus keinosta siinä, että panostamme paljon liikunnan ja ruokailun lisäksi myös henkiseen puoleen.”
”Mainosta tätä tapaa viimeisenä dieettinä koska tässä on tarkoitus elämäntapojen muutos”, sanoo Parkkinen. Xtravaganzan pitäisikin sopia erinomaisesti niin sanotuille jojo- laihduttajille.
Päärungot:
Kakskyt6 on kaikille painonpudottajille soveltuva perusohjelma. Parhaiten kakskyt6 sopii asiakkaille, joilla on vähintään 20 kiloa ylipainoa ja jotka haluavat edetä painonpudotuksessa rauhallisempaan tahtiin.
Intensiivion kehitetty asiakkaille, joilla on noin 10–20 kiloa ylipainoa ja jotka haluavat nopeita tuloksia.
Lifetimeon suunniteltu asiakkaille, joilla on alle 10 kiloa pudotettavana tai jotka ovat pudottaneet painoaan ja haluavat nyt varmistua siitä, että tavoitepainossa myös pysytään. Lifetime on tasapainoharjoittelua, kestävään painonhallintaan.
Lisätietoja: xtravaganza.fi ja gym42.com
Teksti: Anssi Kostiainen / SSL
Kuvat: Timo Reinikainen / SSL