Juniori- Kalpa Hockey Fever (29.12.2010)

Projektipäällikkö Tommi Rouvali Juniori- KalPa

 

Juniori- KalPa tunnetaan hyvänä kasvattaja seurana, josta joka vuosi on noussut pelaajia aina edustusjoukkueen käyttöön asti. Juniori- KalPan työ on ollut niin laadukasta, että seura noteerattiin vuonna 2009 The Hockey News- lehdessä Euroopan seitsemänneksi parhaaksi kasvattaja seuraksi. Kävimme ottamassa selvää mitä muuta Juniori- KalPa tarjoaa kuin laadukasta juniorivalmennusta. Tapasimme juniori- KalPan Tommi Rouvalin, joka toimii projektipäällikkönä liikunnan kehittämishankkeessa (LiKe). Rouvali aloitti projektipäällikkönä LiKe – hankeen tiimoilta syksyllä 2009. Sitä ennen hän toimi neljä vuotta KalPan B- junioreiden päävalmentajana. Viimeiset kaksi vuotta hän on toiminut projektin ohessa KalPan A- junioreiden kakkosvalmentajana.
 
Hockey Fever
Hockey Fever on Rouvalin LiKe- hankkeen aika kehittelemä idea. ”Ideaa ruvettiin kehittelemään jo viime vuonna, mutta nyt vasta se alkaa olla sellaisessa kuosissa, että sitä voi ruveta myymään eteenpäin” kertoo Rouvali. Hockey Fever ideana on tarjota jääkiekosta innostuneille ihmisille virkistäytymispäivä, jossa esimerkiksi työ- tai kaveriporukat voivat tulla kokeilemaan miltä tuntuu jääkiekkoilijan työpäivä. Päivään sisältyy luentoa, ruokailua, verryttelyä ja jäätä. Päivä huipentuu illalla kun liikkumassa ollut ryhmä pääsee katsomaan KalPan SM- liigapeliä. ”Me tarjotaan lätkästä kiinnostuneille ihmisille mahdollisuutta tulla kokeilemaan miltä päivä kiekkoilijana tuntuu. Katsomosta on helppo huudella ja antaa ohjeita pelaajille, mutta nyt on mahdollista tulla itse kokeilemaan kuinka helppoa lätkän pelaaminen oikeasti on” heittää Rouvali. Toiminta on ohjattua ja kestää viisi- seitsemän tuntia. Ryhmän koko tulisi olla vähimmillään 10 henkilöä ja enimmillään 30 henkilöä. Toiminta tapahtuu joko Niiralan jäähallissa tai tuplajäillä, jotka sijaitsevat Toivalassa. Koko tapahtuman hinta on 1100 € kymmeneltä henkilöltä + 90 € lisähenkilö.
Tapahtuman kulku:
1.      Kokoontuminen ja esittäytyminen.
2.      Urheiluvarusteiden vaihto.
3.      Verryttelyliikunta, (jääkiekkoilijan alkuverryttely). 
4.      Varusteiden pukeminen ja mailan valmistus.
5.      Ottelupalaveri.
6.      Siirtyminen jäälle.
7.      Luistelu- ja laukaisunopeustesti.
8.      Ohjattu harjoitus 30 minuuttia.
9.      Peli 1 tunti.
10.    Loppuvenyttely.
11.    Suihku ja sauna.
12.    Urheiluluento.
13.    Ruokailu ja jälkipelit.
14.    KalPan SM- liigaottelu.

 

Kuntokipinä
Kuntokipinä on toinen LiKe – hankeen tiimoilta syntynyt idea, jonka ajatuksena on liikuttaa yritysryhmiä, jotka ovat kiinnostuneet omasta hyvinvoinnistaan. Idea syntyi Juniori- KalPan yhteistyökumppanin Oma Lääkäri Oy kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta. ”Yrityksillä on yleensä yksi tai kaksi kertaa vuodessa tyky- päiviä. Tämä ei kuitenkaan riitä pitämään hyvää kuntoa yllä.   Kuntokipinällä on tarkoitus liikuttaa juuri näitä ihmisiä joilla on jostain syystä jäänyt liikunta kiireiden tai jonkun muun syyn takia pois ohjelmasta. Ryhmässä on helpompi lähteä liikkumaan kuin yksin, lisäksi liikunnan avulla voidaan vähentää myös sairas poissaoloja” sanoo Rouvali.
Kuntokipinän kokonaiskesto on yksi vuosi, jonka aikana ohjattuja tunteja tulee 30- 40. Ajankohta on syksystä - kevääseen tai keväästä - jouluun kuitenkin niin, että kesä- ja heinäkuu ovat lomakuukausia. Ryhmän koko on minimissään 15 henkilöä ja maksimissaan 25 henkilöä/per ryhmä. Liikkumispaikka on ryhmän itsensä valittavissa, se voi olla esimerkiksi yrityksen oma tila, ulkoilualue tai joku muu vuokrattava liikuntatila. Projektin hinta on 3000 €, 15 henkilöä+ 150 €/ lisähenkilö. Mikäli kuntokipinä sytyttää liikunnanpalon on projektin jälkeen mahdollista saada henkilökohtaista liikuntaneuvontaa.
Kuntokipinä- projektin kulku
1.      Kysely.
2.      Lähtötasotesti.
3.      Ohjattuliikunta 30- 40 tuntia / projekti.
4.      Kolme tuntia teoriaa.
5.      Lopputestaus.
6.      Palaute+ ohjeet tulevaisuuteen.
 
Teksti: Anssi Kostiainen
Kuva:  Jani Siitonen