Heinäkuussa Pyhän Olavin maraton Savonlinnassa (26.11.2011)

Viime kesänä ensimmäistä kertaa juostu Pyhän Olavin maraton saa jatkoa myös kesällä 2012. Heinäkuussa juostuun tapahtumaan otti osaa kaikki sarjat mukaan lukien yhteensä 358 juoksijaa, joka on osoituksena, että Savonlinnassa on tilausta kesäiselle juoksutapahtumalle. Maratonin järjestävä taho Savonlinnan Seudun Liikunta sai maratonin jälkeen niin positiivista kuin negatiivistäkin palautetta tapahtuman järjestelyistä. Positiivista palautetta tuli varsinkin reitin upeista maisemista ja huoltopisteiden tarjonnasta. Negatiivista palautetta tuli ilmoittautumispisteiden riittämättömyydestä, joka suurelta osin johtui suuresta jälki-ilmoittautuneiden suuresta määrästä (140 henkilöä). Jonkin verran palautetta tuli myös reitin raskaudesta. Tulevan kesän 2012 tapahtumaan järjestäjät tekevät muutoksia, jolla ensimmäisen maratonin epäkohdat voidaan parantaa. Näistä parannuksista voidaan mainita esimerkiksi, että maraton työntekijä määrää kasvatetaan huomattavasti, kilpailukanslia toimintoja kehitetään, sekä reittiä muutetaan helpommaksi. Savonlinnassa menossa oleva ohikulkutien rakennustyöt kuitenkin sanelevat vielä ensi kesänä reitin tekemisen, niin että reitti pystytään julkistamaan vasta kesäkuussa 2012. Maraton reitistä kuitenkin suuri osa pystytään juoksemaan niin, että juoksijoilla on järvinäköalat. Pyhän Olavin maratonilla tullaan juoksemaan 10km:n, puolimaratonin, maratonin pituiset matkat. Sarjoja on nuorten 10 km sarjoista aina 65 ikävuoden sarjoihin. Pyhän Olavin maraton järjestetään sunnuntaina 22.7.2012. 

 

Kesällä 2005 ensimmäistä kertaa järjestetty Pyhän Olavin rullaluistelumaraton jatkaa myös ensi kesänä ohjelmassa. Rullaluistimilla, rullasuksilla, kickbikellä ja polkupyörillä suoritettava maraton käydään juoksumaratonia edeltävänä päivänä, eli lauantaina 21.7.2012. Matkavaihtoehtoina tulee olemaan lyhyempi noin 15 km lenkki ja täysmittainen maraton. Edellisinä vuosina rullaluistelumaraton on kerännyt Suomen huippu rullaluistelijat ja muutamia kansainvälisiä luistelijoita Savonlinnaan. Vaikka tapahtumassa kilpaillaan tiukasti mestaruuksista, on Pyhän Olavin rullaluistelumaraton suurimmalta osalta kuitenkin kuntoliikuntatapahtuma, johon voi tulla osallistumaan kuka hyvänsä rullaluistelusta ja pyöräilystä kiinnostunut kuntoilija. Rullaluistelureitille tulee ensi kesälle uudistuksia edellisistä vuosista. Tarkoituksena on uusien reittimahdollisuuksien myötä tehdä radasta entistä luisteltavampi sekä parantaa osallistujien turvallisuutta liikenteen seassa. Rullaluistelureitti julkistetaan myös kesäkuussa 2012.     
Pyhän Olavin maraton tapahtumat Savonlinnassa 21-22.7.2012. Lisätietoja tapahtumasta löytyy järjestävän organisaation nettisivuilta www.savonlinnanseudunliikuna.fi

Teksti: Timo Reinikainen
Kuva: Tanja Rössi