SSL ry

Linkkejä

 

 

Savonlinnan Seudun Liikunta ry
on Savonlinnaan ja ympäristökuntiin kesällä 2000 perustettu liikuntajärjestö. Yhdistyksen tehtävänä on edistää urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta Savonlinnan Seudulla.

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea alueella toimivien liikunta- ja urheiluseurojen toimintaa. Kehittää, ylläpitää ja mahdollistaa alueen liikunta, urheilu- ja nuorisotyötä sekä työllistää työttömiä nuoria sekä pitkäaikaistyöttömiä liikunnallisiin tehtäviin liikunnan parissa.

SSL:n pyrkimyksenä on kehitellä alueelle erilaisia liikuntaprojekteja, joilla pystytään elävöittämään alueen liikuntaelämää.

Työllisyysprojektit:
Ensimmäisenä projektina Savonlinnan Seudun Liikunta aloitti lokakuussa 2000 Työtä ja elämänlaatua liikunnasta työllisyysprojektin, joka oli kolmivuotinen nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä työllistävä projekti. Tämän jälkeen SSL jatkoi työllistämistä 3-vuotisilla työllisyysprojekteilla, 2003–2006 Liikunta työllistää, 2006–2009 Työllä hyvinvointiin ja 1.11.2009 käynnistyneellä Toimintaa ja Tapahtumia työllisyysprojektilla. Työllisyysprojektien rahoituksesta on vastannut Etelä-Savon TE-keskus. Työllisyysprojektien aikana SSL on työllistänyt yli 500 työtöntä henkilöä liikunnallisiin tehtäviin Savonlinnan seudulle.

Liikuntakerhot:
SSL vastaa jäsenyhdistyksien kanssa suurelta osalta Savonlinnan ala-asteikäisten liikuntakerhotoiminnasta. Toiminnan alkuvaiheissa SSL veti yksin kerhoja, mutta jo vuoden 2001 syksyllä SSL ryhtyi vetämään kerhoja yhteistyössä savonlinnalaisten urheiluseurojen kanssa. Vuoden 2004 syksyllä liikuntakerhot muuttuivat Sportti-kerhoiksi, joissa joka viikko eri urheiluseurat ja liikuntamuodot pääsevät esittäytymään koululaisille. Koulujen liikuntakerhotoiminta muuttui säpinä iltapäiviksi syksyllä 2009. Kesäisin SSL järjestää myös liikunnallista toimintaa lapsille ja nuorille. Suosituimpina muotoina ovat olleet mm. Futiskoulut joita SSL on vetänyt kesästä 2003 lähtien. Kerhotoimintojen lisäksi SSL järjestää koulujen välisiä urheilukilpailuja koulujen ja urheiluseurojen kanssa. Kerhotoiminnan rahoituksia SSL on saanut mm. Itä-Suomen lääninhallitukselta ja Nuorelta Suomelta.

Kympillä Kuntoon:
Lokakuussa 2009 alkoi SSL Kympillä kuntoon hanke, joka on Itä-Suomen lääninhallituksen, EU:n sosiaalirahoituksen ja Pohjois-Savon Liikunnan rahoittama Liikunnan kehittämis-, eli LIKE-hanke. Hankeen myötä SSL kehittään työikäisten henkilöiden liikuntatoimintoja Savonlinnan seudulle.

Vapaa-aika-alueiden hoito:
Vapaa-aika-alueiden hoidossa SSL on toiminut vuoden 2001 alusta alkaen. Liikunta-alueiden hoitotyöt ovat lisääntyneet vuosi vuodelta. Kesäisin tenniskentät ja puistoalueet, talvisin luistelualueiden hoito työllistävät SSL:n työntekijöitä. Vuoden 2004 syksystä lähtien SSL:n on mm. vastannut Savonlinnan kaupungin alueella sijaitsevien seitsemän luistelualueen hoidosta.

Urheiluseurojen ja terveysjärjestöjen auttaminen:
SSL pyrkii olemaan jäsenjärjestöjen apuna erilaisissa toiminnoissa. Esimerkiksi jäsenyhdistyksillä on mahdollisuus saada työvoimaa SSL:n työllisyysprojektin kautta ilmaiseksi, lisäksi SSL auttaa urheiluseuroja muita jäsenseuroja esimerkiksi tapahtumien ja tilaisuuksien järjestelyissä.

Tapahtumat:
SSL järjestää erilaisia liikuntatapahtumia Savonlinnan seudulla. SSL:n omia tapahtumia on mm. Norsupallon MM-kisat, Pyhän Olavin rullaluistelu- ja Pyöräilytapahtuma, Pyhän Olavin Sauvakävelytapahtuma, Liikkuva Savonlinna tapahtuma ja Saimaan tunnelmaluistelukiertue.
SSL antaa alueen urheiluseuroille apuja erilaisten tapahtumien järjestelyissä. SSL on järjestämässä alueen seurojen kanssa mm. hiihdon ja juoksun maakuntaviestiä, PoverCupia, SaPkon 80-vuotis- juhlaottelua ulkojäällä, koululaisten urheilukilpailuja ym.
SSL on myös merkittävä yhteistyökumppani muissakin liikuntaan liittyvissä tapahtumissa Savonlinnan seudulla. Varsinkin kesällä Savonlinnassa järjestettävissä tapahtumissa SSL toimii erilaisissa rooleissa tapahtumien rakenteluissa, järjestyksen valvonnoissa kuin muissakin järjestelytöissä. Tapahtumissa SSL toimii Savonlinnan Tapahtuma Tuki ry (TaTu) nimen alla. TaTu on SSL:n ja Savonlinnan Nuorisotoiminnan Tuki ry:n perustama tapahtumiin keskittynyt yhdistys.

Norsupallo:
SSL on kehittänyt oman liikuntamuodon, eli Norsupalloilun. Kyseessä on isolla jumppapallolla pelattavasta hieman jalkapalloa muistuttavasta pelistä. Laji on kehitetty SSL:n toimesta tämän vuosituhannen alkuvuosina. MM-kilpailut lajissa on järjestetty vuodesta 2008 lähtien.

Aholahden hiihtokeskus
SSL pitää Aholahden hiihtokeskuksen kahviota avoinna talvisin. Hiihtokeskuksella SSL järjestää myös erilaisia liikunta-/ tyky-päiviä erilaisille ryhmille. Mahdollisuus ruokailuun ja saunomiseen myös hiihtokeskuksella.


YHDISTYKSEEN LIITTYMINEN

Savonlinnan Seudun liikuntaan voivat liittyä kaikki alueen liikunta- ja urheiluseurat, yhdistykset, yhteisöt, säätiöt ja alueen kunnat sekä kannatusjäseniksi yksityishenkilöt ja yritykset.

Jäsenmaksut vuodelle 2012

  • liikunta- ja urheiluseurat

20 €

 

  • muut yhdistykset

20 €

 

  • kunnat, säätiöt

100 €

 

  • yritykset (kannatusjäsen)

200 €

 

  • yksityishenkilöt (kannatusjäsen)

15 €

 

Jäsenmaksun voi maksaa Savonlinnan Seudun Liikunnan tilille Nordea 113730-609741.