Arkisto

 

Savonlinnan Seudun Liikunnan uutisarkisto

 

Uutisia ja tiedotteita vuosien varrelta.

LIIKKUVA SAVONLINNA

Savonlinnalaisten oma liikuntapäivä LIIKKUVA SAVONLINNA pidetiin lauantaina 15.9.2012 OKL-liikuntahallilla ja Heikinpohjan kentälle.

KATSO LISÄÄ

SAVONLINNAN ALAKOULUJEN JALKAPALLOTURNAUS

Savonlinnan alakoulujen jalkapalloturnaukset pelattiin 11-14.9.2012 Talvisalon koululla Kesämaa arenalla. Turnausviikon aloittivat 1-2 luokkalaiset tiistaina 11.9 pelatulla omalla turnauksellaan. Keskiviikkona oli vuorossa 3-4 luokkalaiset, torstaina 5-6 luokkalaiset tytöt. Turnausviikon päätti 5-6 luokkalaiset pojat, jotka pelasivat oman turnauksen perjantaina 14.9. Viikon aikana turnaukseen osallistui noin 440 jalkapalloilija. Turnauksen järjesti STPS ja SSL.

KATSO LISÄÄ

YLEISURHEILU KILWOITTELUT

Savonlinnan Oopperajuhlat täyttävät tänä kesä 100 vuotta. Ensimmäisten Savonlinnan Laulujuhlienohjelmassa 1912 oli ooppera esitysten lomassa myös yleisurheilu kilwoittelut. Perinteitä säilyttäen järjestetään myös nyt 100 -vuotis juhlakesänä yleisurheilu kilwoittelut, jotka pidetään tiistaina 10.7.2012 klo 14.00 alkaen Savonlinnassa Kyrönniemen urheilukentällä.

Katso lisää

ESLI:n puheenjohtaja Pirjo Rusanen luovuttaa vuoden 2011 liikuntatekopalkinnon SSL:n toiminnanjohtaja Timo Reinikaiselle. Kuva ESLI

VUODEN LIIKUNTATEKOPALKINTO SSL:LLE

Etelä-Savon Liikunnan ja alueen medioiden vuosittainen palkitsemistilaisuus järjestettiin Mikkelissä kauppakeskus Stellassa 2.2.2012. Tunnustuspalkintoja annettiin Savonlinnan seudulle vuoden 2011 ansioista kiitettävästi, sillä vuoden urheilijaksi valittiin ralliautoilija Juho Hänninen Punkaharjulta. Vuoden 2011 nuoreksi urheilijaksi valittiin SMAS:n Annika Sihvonen. Vuoden seuraksi ja Pohjola palkinnon saajaksi valittiin savonlinnalainen East Volley ry. Vuoden urheiluteon Etelä-Savossa teki Savonlinnan Seudun Liikunta toimittuaan laaja-alaisesti liikuntatapahtumien järjestämisessä.

NORSUPALLOA SUOMEN LADUN LEIRIPÄIVILLÄ

Suomen Ladun 55. leiripäiviä vietetään Enonkoskella 29.6 – 1.7.2012. Leiripäivillä pelataan ensimmäistä kertaa Suomen Ladun kansainvälinen norsupalloturnaus. Turnauksessa käytetään norsupallon MM-kilpailuiden harrastajasarjan sääntöjä, niin että joukkueissa kentällä on oltava vähintään kaksi naispuolista pelaajaa. Turnaus tullaan pelaamaan lauantaina 30.6.2012. Osallistumisoikeus on avoin, joten turnaukseen voi osallistua myös sellaiset joukkueet, jotka eivät ole Suomen Ladun jäseniä. Turnauksen järjestelyistä vastaa SSL.

 

PYHÄN OLAVIN SAUVAKÄVELY

Ensimmäinen Pyhän Olavin Sauvakävely pidettiin lauantaina 31.7 Savonlinnan keskustan alueella. Tapahtumassa kierrettiin Savonlinnan ydinkeskustan alueella 10 km ja 3,5 km mittaiset reitit, jotka hyvin pitkälti kulkivat kaupungin rantoja myötäillen. Reitin varrelle osuivat mm. Savonlinnan sykkivätori, matkustaja satama, Olavinlinna kun Kasinon saaretkin.
Pyhän Olavin Sauvakävelyssä oli mukaan myös 10 japanilaista sauvakävelijää. Sauvakävelijät tulivat japanilaisen sauvakävelylähettelijän Naohiro Takahashin tuomana Savonlinnaan. Sauvakävely on Japanissa vielä nuori laji, sillä Naohiro vei sauvakävelysauvoja sinne vasta vuonna 2006. Tällä hetkellä Naohiro mukaan, Japanissa sauvakävelyä harrastaa noin 100.000 henkilöä.

Sunnuntaille aiottu Pyhän Olavin maasto sauvakävely Aholahden hiihtokeskuksen maastossa on jouduttiin peruttamaan 30.7 riehuneen Asta myrskytuhojen vuoksi. Reitille oli kaatunut niin paljon puita, ettei reittiä pystytty kiertämään. Myrsky vaikeutti myös lauantain reitin tekemistä, sillä tavalla että muutamissa paikoissa järjestäjien oli tehtävä reitti muutoksia.
 

Katso lisää Pyhän Olavin sauvakävelytapahtuma

Katso Naohiro Takahashin haastattelu

KYMPILLÄ KUNTOON JUOKSUKOULU

SSL:llä on alkanut Kympillä kuntoon juoksukoulun. Juoksukoulussa annamme harjoitusohjeet, jotka tähtäävät ensikesän juoksutapahtumiin. Ohjelmat rakentuvat siten, että ne tähtäävät juoksutapahtumiin heinä-syyskuussa. Olet sitten menossa juoksemaan Mikkelin maratonia 2.7, Pyhän Olavin maratonia Savonlinnaan 24.7, Helsinki City maratonin 20.8, Kuopio maratonin 3.9 tai jotain muuta juoksutapahtumaa heinä-syyskuun aikana. Juoksukoulun ohjaajana toimii Etelä-Savon Liikunnalla työskentelevä liikunnanohjaaja Sami Huoman, joka on vetänyt erilaisia maraton-/ juoksukouluja 4 vuoden ajan. Juoksukoulun ohjeet ilmestyvät kahden kuukauden välein Kympillä Kuntoon lehdessä, mutta niitä ja muitakin juoksuun liittyviä asioita voi tarkastella myös näiltä SSL:n sivuilta.  
 

KYMPILLÄ KUNTOON LEHTI

Uusin SSL:n toimittama kunto- ja terveysliikunnan erikoislehti ilmestyi keskiviikkona 28.12.2011 Suur-Saimaan yhteydessä. Lehti ilmestyy Savonlinnan lisäksi Kuopiossa, Varkaudessa, Pieksämäellä, Joensuussa, Mikkelissä, Imatralla ja Lappeenrannassa. 

Kympillä kuntoon lehdessä tällä kertaa mm. Äijät reikäpallon perässä, kevällä päättyvästä Like-hankkeesta, sekä Varkaudessa pelattavasta pipolätkästä.
Katso jutut myös netistä

SSL:lle valtakunnallinen työllistämispalkinto

Savonlinnan Seudun Liikunta ry sai torstaina 20.5 Helsingissä valtakunnallisen vuoden 2009 liikunnan työllistämispalkinnon. Palkinto jaettiin SLU-talossa kolmassektori työllistäjänä seminaarissa. Palkinnon myönsi SLU:n Työhön kutsu hanke sekä Työ- ja elinkeinoministeriö.

Savonlinnan Seudun Liikunta ry on 10 vuoden aikana työllistänyt noin 600 eri työtöntä henkilöä erilaisilla työvoimahallinnon tukimuodoilla. SSL.llä on menossa neljäs työllisyysprojekti, jonka puitteissa työllistäminen on ollut mahdollista. Projektien rahoitukset ovat tulleet Etele-Savon ELY-keskukselta (2009 loppuun saakka TE-keskus), sekä pieneltä osalta Savonlinnan kaupungin vapaa-aikatoimelta.

SSL työllistää omiin toimintoihin vapaa-aika-alueiden hoitoon, liikuntakerhojen vetämiseen, toimistotöihin sekä tapahtumien järjestelylytöihin. SSL:n kautta myös Savonlinnan alueen liikunta- ja urheiluseurat sekä terveysjärjestöt ovat saaneet työntekijöitä omiin toimintoihinsa.

.

Katso Työhön kutsu

PYHÄN OLAVIN RULLALUISTELU JA PYÖRÄILY 2010

Pyhän Olavin rullaluistelu ja pyöräilymaraton suoritettiin lauantaina 24.7 edellisen vuoden kaltaisissa olosuhteissa, eli vesi sateessa. Aamullinen vesi sade oli pelottanut monet jo ennakkoon ilmoittautuneet jäämään kotiin pitämään sadetta, kuten myös ne, jotka olivat aikoneet tulla jälki-ilmoittautuneena mukaan pyöräilemään ja rullaluistelemaan. Lähtöviivalle asettuikin rullaluistelusarjoissa ainoastaan 54 ja pyöräsarjoissa 12 osallistujaa. Sade hiipui juuri ennen lähtöä ja tapahtuma päästiin viemään läpi aivan kelvollisissa olosuhteissa, eli monta kertaa paremmissa kun edellisen vuonna.
Miesten kilpasarjan voiton rullaluistelussa vei Veli-Jussi Koskinen Jyväskylästä ja naisten voittajaksi reitin kiersi Sirpa Grönberg Tampereelta.

Katso tulokset

Pyhän Olavin Pyöräily ja Rullaluistelu maraton

 

Kuudes kansainvälinen Pyhän Olavin rullaluistelu- ja pyöräilymaraton luistellaan ja pyöräillään Savonlinnassa lauantaina 24.7.2010. Rullaluistelumaratonilla käydään kansainvälinen 37 km:n rullaluistelukilpailu naisten ja miesten rullaluistelusarjassa. Kilpasarjassa jaetaan miteleiden lisäksi kolmelle parhaalle luistelijalle rahapalkinnot. Suurimmaksi osaksi rullaluistelumaraton on kuitenkin kuntotapahtuma, johon kuka tahansa rullaluistelusta kiinnostunut voi osallistua. Kilpasarjan lisäksi on sauvarullaluistelu-, skike-, rullasuksi- ja kickbike sarjat, joiden kolme parasta kussakin sarjassa palkitaan. Rullaluistelussa on myös 10 kilometrin kuntosarja.
Pyhän Olavin Pyöräily on kunto- ja retkiajo, jossa ei ole ajanottoa. Reitti on sama kuin rullaluistelijoilla, eli 37 km. Pyöräilyreitti soveltuu kaikille pyöräilyn harrastajille, myös nuoremmille pyöräilijöille.

20.7.2010 mennessä tapahtumaan on ennakkoon ilmoittautunut  noin 70 osallistujaa. Ennakkoilmoittautuminen on mahdollista menossa olevassa hintaluokassa 20.7 asti, jonka jälkeen ilmoittautumismaksut kallistuvat samalle tasolle paikanpäällä ilmoittautumisen kanssa.

Katso lisää

FUTISKERHOT 2010

Savonlinnan Seudun Liikunta, STPS ja Kyläsporttihanke järjestävät kesällä 2010 ohjattua futiskerhotoimintaa Savonlinnan seudulla. Kerhot käynnistyvät heti koulujen maanantaina 7.6 ja kestävät heinäkuun 23 päivään saakka. Kerhot toimivat kaupungin neljällä eri lähiliikuntapaikalla Kellarpellossa, Pihlajaniemellä, Nojanmaassa ja Nätkillä sekä Kerimäen urheilukentällä ja Punkaharjulla Kulennoisten kentällä. Kerhot ovat tarkoitettu kaikille 7-13-vuotiaille tytöille ja pojille.

Kesän 2010 kerhoissa kävi yhteensä yli 300 eri lasta ja nuorta. SSL kiittää kaikkia kerhoissa käyneitä, sekä yhteistyö kumppania BLC:tä.

Katso lisää

LIIKKUVA SAVONLINNA TAPAHTUMA 11.9.2010

Savonlinnassa pidetään lauantaina 11.9.2010 kaupunkilaisten liikuntapäivä ”Liikkuva Savonlinna”. Päivän aikana kaupunkilaisten on mahdollista tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin, mitä Savonlinnassa pystyy harrastamaan. Tapahtuman pääpaikkana on Kirkkopuiston kenttä, johon tehdään liikunnallinen tapahtumatori esittelypisteineen ja esiintymislavoineen. Tapahtuma levittäytyy tänä vuonna myös OKL-hallille, Talvisalon uudelle tekonurmikentälle, uimahalli Pikku Saimaaseen ja Pikku Kakkosen puistoon.

Tämän vuoden teemana on luoda erilaisia liikunnallisia mahdollisuuksia niin vauvasta vaariin. Liikuntapaikat jaoteltu siten, että OKL-hallilla on aamupäivällä alakouluikäiset. Iltapäivällä taas nuoret ja työikäiset. Talvisalon toiminta on suunnattu nuorille ja Pikku Kakkosen puiston ohjelma alle kouluikäisille. Kirkkopuiston ohjelma klo 12 jälkeen on suunnattu aikuisille ja senioreille. Uimahallissa toimintaa on sitten kaiken ikäisille vauvauinnista lähtien.

Katso lisää

Elokuussa Norsupalloilijat valtaavat Savonlinnan

 

Savonlinnassa tämän vuosituhannen alussa alkunsa saanut urheilumuoto Norsupallo on viime vuosina saanut entistä enemmän uusia harrastajia. Eikä ihme, sillä peli suorastaan imaisee mukaan, niin pelaajat kun katsojatkin. Norsupallossa on kyse hieman jalkapalloa muistuttavasta pelistä, jossa pallo on kuitenkin huomattavasti suurempi kuin jalkapallossa, sillä pelivälineenä on 75 cm halkaisijaltaan oleva jumppapallo. Pallon koko tekeekin pelistä sen, että taitotasoerot pelaajien välillä tasoittuvat niin paljon, että miehet ja naiset pelaavat samoissa joukkueissa.

Elokuun 14–15 päivä tullaan pelaamaan jo kolmannet Maailmanmestaruuskilpailut Norsupallossa. MM-mitaleista tullaan kamppailemaan kilpa- ja harrastajasarjoissa. Kisakeskuksena tulee toimimaan Olavinlinnan kupeessa oleva Kyrönniemen urheilukenttä, johon on varmasti luvassa suuren urheilujuhlan ja karvenaalin tuntua. Karnevaalia on myös muualla Savonlinnassa, sillä samaan viikonvaihteeseen sattuu sopivasti myös 10 juhlavuotta viettävät kaupunki olutfestivaalit, Elojaiset.

Ilmoittautuminen vuoden 2010 turnaukseen on käynnissä. Ilmoittaudu MM-kilpailuihin ajoissa, näin varmistat osallistumisen MM-turnaukseen. Lisätietoja MM-kilpailusta ja lajista www.norsupallo.com

Katso lisää

 

 

PYHÄN OLAVIN SAUVAKÄVELY

Savonlinnassa pidetään ensimmäinen Pyhän Olavin Sauvakävely viikonvaihde 31.7 – 1.8.2010. Tapahtumassa on kaksi sauvakävelytapahtumaa, joissa liikutaan kuntoilumielessä ilman ajanottoa. Lauantaina 31.7 sauvakävellään aivan Savonlinnan ydinkeskustassa kaikkien Savonlinnan nähtävyyksien ympäröiminä ja sunnuntaina sauvakävellään Aholahden hiihtokeskuksen savolaisessa metsämaastossa.

Katso lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan sauvakävelemään.


Katso lisää

SEURATOIMINTA ILTA

SSL piti alueen seuroille ja terveysjärjestöille seuratoimintaillan tiistaina 20.4 SSL:n toimitiloissa Jukolansalossa. Illan aikana seuroille kerrottiin mm. SSL:n tarjoamista palveluista yhdistyksille, liikkuva Savonlinna tapahtumasta, Active City Savonlinna hankkeesta, SSL:n järjestämät tapahtumat 2010 sekä esiteltiin SSL:n uusi toimitila.

Katso lisää

TUNNELMALUISTELUKIERTUE

Savonlinnan Seudun Liikunnan, Etelä-Savon Liikunnan KyläSportin ja Saimaa-lehden järjestämän tunnelmaluistelukiertueen ensimmäistä viikkoa siivitti erittäin kovat pakkaset. Enonkoskella tiistai-iltana päästiin vielä luistelemaan siedettävissä olosuhteissa noin 15 asteen pakkasissa, mutta Kerimäellä ja Punkaharjulla pakkanen paukkuikin jo 20 asteen lukemissa. Menoa pakkanen ei kuitenkaan varsinkaan Enonkoskella ja Punkaharjulla paljoa haitannut, vaan paikalle saapui kummassakin paikassa noin 80-100 innokasta luistelijaa. Paikalla olleet pääsivät kokeilemaan mm. erilaisia luisteluratoja, kuntoluistelua, tarkkuuslauontaa ja curlingia. Lisäksi tapahtuman valovoimainen supersuorittu tähti Ninni Norsu veti oman luistelukoulun, joka varmasti lämmitti kaikki tapahtumassa mukana olleet kylmästä säästä huolimatta.Lue lisää

SAVONLINNAN SEUDUN KUNTOKIEKKO

Savonlinnan Seudun Liikunta yhteistyössä Juniori-SaPKo:n kanssa aloittivat keväällä 2010 kuntokiekko sarjatoiminnan Savonlinnan seudun alueella. Kuntokiekkosarjat pyörähtivät käyntiin perjantaina 5.2.2010 Rantasalmen SuurSavohallissa. Sarjoja oli kaksi, harrastekiekko- ja ikämiessarja + 40- vuotiaat. Sarjat ovat tarkoitettu ns. harrastepelaajille ja joukkueissa ei saa pelata SJL:n kilpailutoiminnassa olevia pelaajia. Harrastesarjan mestaruuden voitti Räpeltäjät ja ikämiesten mestaruuden voitti Linnan Woudit.

Keväällä 2010 järjestäjien on tarkoitus pitää palaveria joukkueiden yhteyshenkilöiden kanssa ja sopia syksyn 2010 sekä kevään 2011 toiminnasta.

Katso lisää