ABC PIHASÄHLYTURNAUS

HUOM !
Tapahtuma peruttu tältä syksyltä vähäisen ennakko-osallistumisen ja päällekkäisten tapahtumien vuoksi. Yritetään uudestaan kesällä 2017 !!!

 

 

 

 

Lauantaina 10.9.2016 klo 10 alkaen pelataan ensimmäinen ABC-pihasählyturnaus Savonlinnan ABC-liikenneaseman alapihalla.

 

Turnaus pelataan 3 vastaan 3 peleinä, ilman maalivahteja. Joukkueiden maksimi koko on 8 pelaajaa. Turnauksessa pelataan Suomen Salibandyliiton katusählysääntöjä mukaillen. Turnaukseen otetaan mukaan maksimissaan 16 ensiksi ilmoittautunutta joukkuetta. Osallistumishinta on 60 euroa/ joukkue.

 

Turnauksen voittajajoukkue saa kiertopalkintopokaalin sekä voittajajoukkueen pelaajat palkitaan ABC:n pizza + limuaterialla.


Turnauksen järjestelyistä vastaa Savonlinnan Seudun Liikunta, yhteistyössä ABC Savonlinnan ja Hartwallin kanssa

 

 

Turnauksen ajan ABC:n ravintolassa kisatarjouksia. Turnauksen jälkipelit pelataan Taminossa, johon kisarannekkeella vapaa-pääsy.

 

Lisätietoja turnauksesta:
Timo Reinikainen 044-3216383
timo.reinikainen@savonlinnanseudunliikunta.fi

SÄÄNNÖT

 

Sääntötulkinnoissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton (SSBL) sääntöjä ja tulkintoja seuraavin tarkennuksin ja poikkeuksin.

1. Kentällä on samanaikaisesti 3 kenttäpelaajaa/joukkue, ei maalivahteja. Vaihto-oikeus on rajoittamaton (ns. lentävä vaihto). Joukkueen maksimikoko on kahdeksan pelaajaa. Pelaaja voi pelata turnauksessa vain yhdessä joukkueessa.

2. Peliaika on 2 x 8 minuuttia.

3. Pelialueen laitoina käytetään SSL:n pihapeleihin rakentamia laitoja. Pelialueen koko on noin 10 x 20 m.

4. Mailana tulee käyttää salibandymailaa. Pallona käytetään salibandypalloa.

5. Käytetään minisählymaalia. Maalin koko noin 60 x 40 cm (leveys x korkeus).

6. Maalin edessä puolikaaren muotoinen maalialue, jonka säde on 150 cm.

7. Pelaaja ei saa koskettaa maalialuetta millään kehonsa osalla. Maalialueen yliastuminen on kuitenkin sallittu. Mailalla pelaaminen on sallittua maalialueella.

8. Hyökkääjäpelaajan maalialuerikkomuksesta tuomitaan vapaalyönti. Puolustuspelaajan maalialuerikkomuksesta tuomitaan rangaistuslyönti.

9. Rangaistuslyönti suoritetaan keskipisteestä suoraan tyhjään maaliin. Epäonnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen jatketaan kiista-aloituksella keskipisteestä.

10. Maali syntyy, kun pallo ylittää kokonaan maalilinjan. Hyökkäävä pelaaja saa tehdä maalin vain mailalla.

11. Hyväksytyn maalin jälkeen peliä jatketaan keskialoituksena. (ns. kiista-aloitus)

12. Mikäli pallo katoaa pelialueelta, sisäänlyönnin suorittaa joukkue, joka ei pelannut palloa yli. (Lyöntipiste on noin yksi metri kentän reunasta, päädyissä kulmalyönti).

13. Vapaalyönti ja sisäänlyönti saavat mennä suoraan maaliin, vastapelaajan on oltava vähintään kolmen metrin päässä.

14. Jalkasyöttö on sallittu. Pallon koskettaminen jalalla useamman kerran on kielletty.

15. Tahallinen käsien tai pään käyttäminen pallon tavoittelussa on kielletty.

16. Pelaaja ei saa nostaa mailaa lantiotason yläpuolelle. Palloa ei saa pelata mailalla tai jalalla yli polvitason (ei hyppäämälläkään).

17. Mailalla saa pelata vain palloa. Vastustajan mailan painaminen, sitominen ja nostaminen on kielletty. Myös vastapelaajan lyöminen tai mailan pitäminen jalkojenvälissä on kielletty.

18. Taklaaminen, kiinnipitäminen, työntäminen ja estäminen on kielletty.

19. Kenttäpelaaja ei saa pelata ilman mailaa.

20. Maasta pelaaminen on kielletty (=molemmat polvet tai toinen käsi on maassa).

21. Pallollinen pelaaja ei saa edetä takaperin kohti vastustajaa.

22. Rangaistuslyönti tuomitaan rikkeistä, jotka erotuomari tulkitsee jäähyn arvoiseksi rikkeeksi (katusählyssä ei ole jäähyjä).

23. Epäurheilijamaisesta käytöksestä ja/tai pelaajan tahallisesta vahingoittamisyrityksestä seuraa kaksi rangaistuslyöntiä ja ottelurangaistus. Tuomari voi törkeässä tapauksessa raportoida tapahtuneesta turnauksen jurylle, joka käsittelee tapauksen erikseen ja päättää seuraamuksista. Vakavin rangaistus on pelaajan sulkeminen ko. turnauksesta.

24. Turnauksissa joukkueiden keskinäisen paremmuuden määrää saavutetut pisteet (2 voitosta, 1 tasapelistä). Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:

  1. keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet

  2. keskinäisten otteluiden maaliero

  3. keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit

  4. koko sarjan maaliero

  5. koko sarjassa tehdyt maalit

  6. arpa.

25. Ottelutilanteen ollessa tasan varsinaisen peliajan päättyessä, niissä otteluissa, joissa voittaja on ratkaistava, suoritetaan peliajan päätyttyä 3 pelaajan rangaistuslaukauskilpailu. Rangaistuslaukauskilpailun ollessa tasan kolmen laukojan jälkeen, rl-kilpailu jatkuu kerrasta poikki –menetelmällä, kunnes voittaja selviää. Laukojaa saa vaihtaa tai olla vaihtamatta jokaiseen laukaukseen. Rangaistuslaukauskilpailun ollessa tasan viiden (5) kierroksen jälkeen, siirretään laukaisupistettä metrin kauemmaksi jokaisella kierroksella, kunnes lauotaan vastakkaisen maalialueen sisältä.

26. Joukkueet/ pelaajat vastaavat itse tapaturmavakuutusten ottamisesta turnaukseen

 

ILMOITTUTUNEET JOUKKUEET:

  1.