LATUTIEDOTE 2019-2020

 

ti 10.12Selkeä keli -2 astetta, pieni härmä maassa.
ma 9.12+4 astetta, kovaa tuulta ja tihkusadetta. Lumesta ei tietoakaan.
su 8.12+0 sadetta ja selkeää
la 7.12+ 3 astetta ja päivällä vesisadetta
pe 6.12+3 astetta ja vettä sataa. Lumet veks!
to 5.12Lännestä tuulee ja sehän tietää, että lämmintä ilmaa pukkaa. +3 astetta ja pilvistä. Aholahdessa on lunta vielä, mutta eipä tehnyt ainakaan päivittäjällä mieli lähteä suksien päälle. Hyvin hiljaita Aholahdessa olikin, joku jäljistä päätellen aamulla oli käynyt koittamassa, mutta taitaapi nyt olla tosiasia, että hiihtäminen loppuu tältä erää. Varsinkin seurat  päivät näyttävät erittäin lämpimiltä. Samalla laitetaan päivitykset toistaiseksi pysähdyksiin ja palataan hiihtoasioihin, kun kelit sen sallivat. 
ke 4.12

Säätila muuttui plussan puolelle. Kello 11 mittarissa +1 astetta. Aamulla sateli märkää lunta hivenen. Vielä on maa valkoisena, joten hiihtelemään ainakin vielä tänään pystyy Aholahden urilla. Lämpimän puollella pitäisi säätilan pysyä ennusteiden mukaan sunnuntai aamuun saakka, joten saattaa lumet loppuviikon aikana saada kyytiä, varsinkin kun lauanatiksi on luvattu kovempaa vesisadetta.

Huomioikaahan sivun laidassa oleva Tonttuhöläkkä tapahtuma ensi viikon tiistaina. Savonlinnan Seudun Liikunnan, Savonlinna liikku hankeen ja Etelä-Savon Liikunnan, Kylät liikkeelle hankeen yhteinen liikunnallinen joululahja savonlinnalaisille. Tervetuloa!

ti 3.12

Latupohjat kovettuneet lammenlenkillä ja kilpapuolella, joten hiihtelemään pääsee vapaalla hiihtotavalla huonoilla suksilla varovaisuutta noudattaen. Lunta ei ole paljon ja huonoja paikkoja urilla on runsaasti, mutta eihän se innokkaita estä. Eilen jonkun verran hiihdelty lammen lenkillä ja aamulla muutamia hiihtelijöitä näkynyt. "Ei ruuhkaa". Tänään vielä kirkas pakkaspäivä -5 astetta, mutta huomiseksi luvattu plus keliä ja ehkä vesisadetta, joten taisi tämä talvi olla tässä tällä kertaa.
Eilen muuten vierailtiin tällä sivulla 249 eri tietokoneesta, hienoa huomata, että hiihto-oloshteet ja hiihtäminen kiinnostaa edelleen.

Päivitys klo 16.30: Hiihtokeskuksen valot ovat osittain pimeänä, johtuen ilmeisesti uusien valojen asennustöistä.  Valot puuttuvat lammenlenkiltä ja osittain kilpa 3km alkupätkältä. Valojen asennustyöt jatkuvat joskus........ Oli muuten yllättävän mukava hiihdellä Aholahdessa, pimeys vaan yllätti.

ma 2.12

Nyt aamulla klo 9.30 on Aholahdessa tekemisen meininki. Parkkipaikalla traktori tekee lumitöitä, hiihtostadionilla sähkömiehet laittavat uusia valoja hiihtäjien iloksi (huom! tällä hetkellä yrittävät saada kuorma-autoa ojasta) ja latumies ajelee kelkalla 1km latu-uraa ja lammen lenkkiä ympäri. Hiihtämään ei vielä kannata tulla, mutta ehkä iltapäivällä voi jo huonompia hiihtimiä koitella jalkoihin Aholahdessa. Toisaalta kannaattaa käydä katsomassa hiihtämään lähtiessä mihin kuntoon stadionin alue on jäänyt kuorma-auton, pakettiauton ja nyt siellä pörräävän traktorin jäljiltä. Pakkasta -3 astetta.   

Päivitys klo 10.20. Kuorma-auto ojasta kahden traktorin voimin. Aikamoisen näköistä jälkeä. Olisikohan nämä asiat...... no jääköön sanomatta!

su 1.12Pakkasta -3 astetta. Aamulla vähäistä lumisadetta, päivällä aurinkoa ja iltapäivästä lähtien taas pientä lumisadetta. 
la 30.11Ei tullut viime yönä tarpeeksi lunta, että hiihtämään pääsisi. Keli kuitenkin muuttui pakkaselle -4 astetta. Iltapäivällä vähän aikaan näkyi myös pitkästä aikaa aurinko. Isompia lumisateita ei taida olla lähipäivinä olla tulossa, joten olosuhteet ovat nyt sellaiset, että Aholahdessa ei vielä hiiihdetä. Lammen jään paksuus oli sellainen, että harjan varsi meni kahdella iskulla läpi. Ei siis kannata lähteä koittamaan kestääkö se vielä hiihtämistä. Palataan asiaan taas kun tiedotettavaa on.
pe 29.11+2 astetta ja pilvistä. Maassa oleva lumi erittäin märkää. Eilen ajetut latupohjilla näytti olevan vielä lunta. Jospa ne nyt kestäisi tämän päivän, sillä yölle luvassa pakastuvaa ja lumisadetta. Paljonko lunta yöllä sataa ja onko sitä rittävästi hiihtämiseen, eletään jänniä aikoja.
to 28.11
2019

Aloitellaanpa päivittelemään tilanteita Aholahden suunnalta:
Lunta satanut eilesestä lähtien noin 5 cm. Sade muuttui tänään päivällä vedeksi, joten maassa oleva lumipeite todella märkää. Lämpötila +1 aste. Plus keliä luvattu vielä huomiseksi päiväksi, joten varmuutta lumien kestävyydestä ei ole.  Latupohjia näytti tänään olevan ajettu lammenlenkille ja valaistulle kuntoladulle, joskin siellä ajettu myös isommilla autoilla. Jos lumet ei sula, niin hyvät pohjat näyttäisi tulevan. Pe-la väliseksi yöksi luvattu lumisadetta ja pakastuvaa, jospa sitten pääsisi.... Vielä ei päivittelijällä tehnyt mieli hiihtämään, sen verran märkää näytti olevan, mutta ehkä joku on jo päässyt Aholahden valkeat korkkaamaan. Suksen jälkiä, ei kuitenkaan iltapäivällä hiihtokeskuksen tuntumassa vielä näkynyt.

Frisbeegolfaajat voisivat nyt käyttää kaupungin toisia kenttiä. Kiitos!