LATUTIEDOTE 2017-2018

HALUATKO TUKEA SAVONLINNAN SEUDUN LIIKUNNNAN TOIMINTAA

Tämänkin sivun yläreunassa on monesti erilaisten mainostajien mainoksia. Kun klikkaat mainosta, niin jokainen klikkaus tuo muutaman sentin SSL:lle. Meille jokainen klikkaus on tärkeä, Kiitos klikkauksista! Jos muulla tavalla haluat tukea SSL:n toimintaa, niin ota yhteyttä toimisto@savonlinnanseudunliikunta.fi tai puhelimitse 044-3216383 Reinikainen.

ma 18.12Kaunis aurinkoinen päivä, -1 aste pakkasta. Ladut loistavassa kunnossa kunto- ja kilpapuolella, sekä Aittolammen lenkin tieosuuksilla.
su 17.12Yöllä pieni härmänen uutta lunta, mutta ei paljoa. Aamulla ollaan pakkasen puolella - 2 astetta. Ladut kunnossa. Hiihtämään pääsee kuntopuolella, kilpapuolella ja myös Aittolammen lenkillä tieosuuksilla. Jäille ei ole vielä mitään asiaa, sillä jäätä lumen alla ei ole paljoakaan. Tänään kanttaa mennä suksille!
la 16.12Ihan kevään tuntua tämän päivän kelissä, -1 aste pakkasta ja linnut pitävät omaa konsettiaan. Eilen sateli muutamia senttejä uutta lunta ja jäiset ladut saivat näin ollen hieman jarruainetta hiihtäjien iloksi. Mukavan oloinen hiihtokeli, joten kannataa viikonloppuna suunnata Aholahden laduille, sillä ne ovat hyvässä hiihtokunnossa. 
pe 15.12Aamulla pientä lumisadetta, jonka päivän mittaan pitäisi sakeentua. Pakkasta aamulla kello 8 -2 astetta. Ladut OK!
to 14.12

Pakkasta -1 astetta. Pilvinen sää ja melko navakka etelän puolinen tuuli. Latutiedot myöhemmin kun Aholahteen ennättää.

Päivitys klo 19. Aamulla hyvät pehmeät ladut, mutta päivän mittaan ladut jäätyivät kovalla vauhdilla. Alkuillasta oli sellainen huonokuntoisen hiihtäjän keli, eli huonokuntoinenkin pääsi nauttimaan vauhdin hurmasta. Kilpapuolella hieman laskut jopa hirvitti, kun ei kantit tahtoneet pitää, kuntopuolla hyvä hiihtää ainakin vapaalla hiihtotavalla. Perinteisellä osa valitteli pidon puuttumista, mutta luisto takuu varmasti kaikilla kohdillaan. Huomiseksi luvassa taas lumisateita, joten jäiset ladut ei enää huomenna vaivaa. Huomenna vielä päivitystä iltapuolella, sen jälkeen pyritään antamaan tietoja aamupäivisin.

Hiihtokeskuksen kahvio avautuu keskiviikkona 20.12
ke 13.12Eilisen myräkän jälkeen pilvipoutainen sää. Pakkasta -1 aste. Uutta lunta eilen satoi noin15 cm. Latukone ajanut aamulla ladut loistokuntoon.
ti 12.12Aamulla pakkasta -2 astetta. Kuntopulen ladut erinomaisessa tasaisessa hiihtokunnossa molemmilla hiihtotavoilla. Lammenlenkki myös hyvä. Kilpapuolella hieman epätasaisuutta ja hieman pehmeähköä, kun siellä ei ole hiihdetty niin paljoa kun kuntopuolen lenkeillä. Tälle päivälle, puolesta päivästä lähtien luvassa runsasta lumisadetta. Ennusteiden mukaan lunta saattaa tulla jopa 10-20 cm. Ken enättää aamulla käymään laduilla, niin pääsee hyvissä olosuhteissa hiihtämään, iltapäivästä lähtien olosuhteet ovat sitten paljon huonommat. 
ma 11.12Mukavan oloinen talvinen ulkoilupäivä. Pakkasta -2 astetta. 
su 10.12Aamulla kello 6 jälkeen jo ensimmäiset hiihtäjät näytti olevan Aholahdessa hiihtämässä. Aamulla hieman pakkasen puolella, ja näytti olevan melko rapsakka keli aamutuimaan hiihtäville. Aamupäivällä alkoi lumisade ja sitä kesti alkuiltaan saakka. Kello kuuden aikoihin hiihtäjiä Aholahdessa ihan mukavasti. Ladut ajettu aamupäivällä, hieman pöpperäiseltä, mutta hiihdettävältä kuitenkin ohimennen ladut näyttivät. Imeisesti kelkalla ajetut ladut, lammenlenkille, kuntopuolen lenkeille ja kilpa 3km lenkille. 

Päivittelijän "härkäviikko" jatkuu, ensiksi kolmen päivän ajan OKL-liikuntahallilla koululaisten lentopalloturnauksien pitämisessä ja sen jälkeen kahden päivän ajan samassa paikassa koululaisten sählyturnauksissa, joten latupäivityksiä ei aamupäivisin valitettavasti pystytä antamaan. Yritellään laitella päivän tai illan aikana kun Aholahteen ennätetään. "Ladulle nimittäin tekisi mieli mutaman välipäivän jälkeen"
la 9.12

Valitettavasti päivittelijä on viikonlopun paistelemassa pullia ja joulutorttuja Kerimäen liikuntahalin kahvion keittiössä, joten tarkkoja kelitietoja ei pystytä tämän viikonlopun aikana Aholahdesta antamaan. Mutta tässä kuitenkin ennuste viikonlopuksi: Lunta on riittävästi Aholahdessa hiihtämiseen. Ilmeisesti lammen ympäryslenkillä ja valaistulla kuntoladulla riittää hiihtäjiä jopa jonoksi saakka. Keliolosuhteet lauantaina on plussa voittoiset ja pientä vesisadetta saataa myös taivahalta lauantain aikana roopsautella. Sunnuntaina jatketaan saman suuntaisesti. 

Laitetaan tarkempia tietoja, jos ja kun viikonlopun aika Aholahteen ennättää.

Kahvio Aholahdessa vielä suljettuna, mutta Kerimäen liikuntahallin kahvio palvelee viikonloppuna Kerimäen joulumessujen aikana. TERVETULOA!
pe 8.12

Hiihtäjien onnenpäivä: LUNTA SATAA JA PALJON !

Päivällä ajettu kaupungin latumiesten voimin työajanpuitteissa latupohjia, mutta varmaankin pyryn voimasta menneet melko umpeen iltaan mennessä. Pehmeän näköistä baanaa päivällä. Lämpötila päivän aikana -2 ja +1 asteen välillä.

to 7.12

Aholahdessa rauhallinen muutaman hiihtäjän aamu. Pakkasta ennätykselliset -4 astetta. Pilvinen, mutta hieno ulkoilu sää. Hiihtelykunnossa lammen lenkki ja kuntopuolen valaistu ja lisälenkki. Yllätyksiä urilla saattaa olla, joten varovaisuutta!
Huomiseksi luvassa lumisateita, joten olosuhteet Aholahdessa paranevat viikonlopuksi.

Tänään illalla SSL:n liikunnallinen joululahja, Tonttuhölökkä tapahtuma Savonlinnan kauppatorilta kello 18.00. TERVETULOA!

ke 6.12

ONNEA SUOMI 100 VUOTTA !

Itsenäisyyspäivän aamuna -2 astetta ja pientä lumisatelua. Kohtalaisessa hiihtelykunossa Aholahdessa on lammenlenkki sekä valaistukuntolatu 5,6 km lisälenkkin kanssa. Ei parhaita suksia jalkaan, kiviä saattaa olla näkyvissä, mutta ihan hyvin eilen ainakin näillä lenkeillä pystyi hiihtämään vapaalla hiihtotavalla. 

Huomenna Savonlinnan Seudun Liikunnan joululahja savonlinnalaisille Tonttuhölökkä tapahtuma Savonlinnan kauppatorilta kello 18.00. TERVETULOA ! Katso lisää
ti 5.12

Rapsakka -2 asteen aamupäivä. Hiihtelemään Aholahdessa pääsee vapaalla hiihtotyylillä. Urat ei kylläkään parhaimmat ole, mutta kyllä paljon huonommissakin olosuhteissa on hiihdelty. Tänään kelkalla ajettu lammenlenkki, kuntopuolen ladut sekä kilpa 3km. Aamupäivällä Aholahdessa noin 10 hiihtäjää kiertämässä lampea ja valaistulla kuntoladulla.

HUOM ! Aholahdessa latujen valojen kanssa ollut ongelmia ja vikoja yritäneet ratkaista viime viikosta lähtien. Tällä hetkellä valaistulla kuntolenkillä loppupätkän valot palavat myös päivällä, kun ne eivät hämärän tullen syty automaattisesti. Hienot uudet laitteet!

Jotkut valitelleet lammen parkipaikalla olevia sähkökeloja ym sähkötarvikkeita. Sähkötyöt Naistenlahden tiellä menossa ja tarvikkeitakin jossakin täytyy sähkömiestenkin päästä pitämään. Parkkipaikkoja kylläkin Aholahdesta löytyy ihan runsaasti, varsinkin ihan virallisen parkkipaikan puolelta lammen toiselta puolelta. "Epäviralliselle" parkkipaikalle on myös tuotu hiekkakasoja ja ne on tarkoitettu Teidän hiihtäjien hyväksi. Niillä kasoilla on nimittäin tarkoitus lumiekelien päättyessä keväällä kunnostella latupohjia! 

ma 4.12Kylläpä eilen satoi vettä ja se taas tiesi, että hiihtokelit Aholahdessa huononivat oleellisesti. Lunta kuitenkin väylillä on mutta vetisiä ja paikoitellen huonoja paikkoja väylillä on. Muutama hiihtäjä on kiertelemässä Aholahden baanoja maanantai aamupäivän aikana. Ylilatumestari ei uskaltanut tänään lähteä kelkalla ajelemaan laduille, sillä kelkka olisi repinyt urat hiekalle. Mittarissa -0 astetta ja nyt kello 10.30 aikoihin sataa lunta Aholahdessa todella sakeasti, valitettavasti tutkakuvan mukaan on ainoastaan pieni sadepilvi.  Paljoakaan ei tarvitsisi lunta tulla lisää, niin taas päästäisiin hyvissä olosuhteissa ulkoilemaan sukset jaloissa. Tälle viikolle luvattu pieniä lumisateita ja ilmeisesti perjantaina sataisi lunta enemmänkin.
su 3.12"Märkäyö ja märkäpäivä", vettä satelee ja tuulikin on melko navakka ainakin puuskissa. Mittarissa +1. Koko päivälle luvassa vesisadetta, jonka pitäisi ehkä muuttua illalla lumisateeksi, toivotaan ainakin niin. Olosuhteet vielä aamulla kohtuulliset hiihtelyyn. Eilisen aikana Aholahdessa todella mukavasti hiihtäjiä.
la 2.12

Hiihtokausi Aholahdessa täydessä vauhdissa !

Aamusta lähtien hiihtäjiä runsaasti Aholahdessa. Hiihtokunnossa lammenlenkki ja valaistulla kuntolatu. Pystyy memään kummallakin hiihtotavalla. Hieman pehmeä varsinkin luistelubaana, mutta koko ajan kun hiidetään niin urat kovenevat. Ehkä ei vielä niitä tälle talvelle hommattuja "tykkipareja" jalkoihin, yllätyksiä saatta kuitenkin vielä urilta löytyä. Aamulla kello 10 Aholahden mittarissa -2 astetta ja pienoista lumisadetta.

pe 1.12

Kyllä Aholahdessa näyttää tänään joulukuun ensimmäisenä päivän aamuna niin lupavan hyvältä. Lunta eilisen aamun jälkeen sadellut maahan muutamia senttejä ja nyt on myös eiliseen aamuun verrattuna ollaan pakkasen puolella -1 aste. Latupohjia eilen ajettu kilpa puolelle, lammen lenkille ja kuntopuolen  valoladulle ja ilmeisesti myös lisälenkille. Joitakin hiihtäjiä on eilisen aikana laduilla myös käynyt hiihtelemässä. Nyt aamulla 8 jälkeen sataa lunta ja sadetta on luvassa koko päivän ajan.  Huomiseksi luvattu pientä pakkaskeliä, ilman sateita ja toiveissa olisi ainakin itselläni, että viimeistään huomenna pääsisi Aholahdessa suksen pohjien liukkautta kokeilemaan. 

Teitä innokkaita hiihdon ystäviä eilen tällä sivulla vieraili 145 henkilöä!

Hiihtokeskuksen kahvio avautuu tänä talvena aikaisintaan keskiviikkona 20.12
to 30.11Pientä lumisadetta aamulla ja mittarissa -0 astetta. Lunta tänään pitäisi sadella hiljakseen alkuiltaan saakka. Latupohjat on ajettu, mutta vielä näyttäisi olevan sen verran pehmeää, että en vielä lähtisi hiihtämään. Toivottavasti tänään mittari painuisi muutaman asteen pakkasen puolelle, että pohjat pääsisivät hieman kovettumaan ja päästäisiin ihan oikeasti suksien päälle.
ke 29.11Lunta sataa ja pakkastakin -1 aste. Lupaavalta alkaa näyttämään. Lumisadetta tälle päivälle luvattu alkuiltapäivään saakka ja ensi yöksi luvassa seuraava lumisade alue. 
ti 28.11Aamulla Aholahdessa pientä tihkusadetta ja mittarissa +2 astetta. Lunta on edelleen maassa, mutta lumi erittäin märkää. Nyt kun hieman pakastuisi, niin pohjat tulisivat hyväksi. Pariksi seuraavaksi päiväksi on luvattu hieman lumisateita, niin toiveita kyllä suksi hommista olisi Aholahteenkin, jopa tälle viikolle. 
ma 27.11Märkää lunta maassa vajaat 10 cm. Aamun lämpö +1 aste ja pilvistä. Lammen ympäri menevä latu-ura ajettu kelkalla ja siinä myös hiihdetty muutamia kierroksia. Nyt kun menisi pakkasen puolelle, niin voisi tulla hyväkin ura vapaalle hiihtotavalle. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin kohtalaisen märältä ja pehmeältä ura, eikä ainakaan itseä vielä hirveästi houkuttele laittamaan suksia jalkaan. Tälle viikolle luvassa nollan tuntumassa olevaa lämpötilaa ja luntakin saattaa sadella viikon aikana. Toiveita siis olisi kohtalaisten hiihtokelien alkamisesta Aholahden baanoille.
su 26.11Lunta on satanut koko sunnuntain ajan ja sitä on iltaan mennessä maassa reilut 5 cm.
 PÄIVITYKSET JATKUVAT KUN KELIT MUUTTUVAT AHOLAHDESSA TAAS TALVISIKSI !
la 4.11Lämpötila yön aikana noussut + 2 asteeseen ja pientä tihkusadetta. Nyt jos on nopea, niin Aholahdessa pääsee jollain tavalla vielä hiihtämään. Lumet sulaa nyt melkein silmissä, joten iltapäivällä saattaa lumet urilta olla tosi vähissä. Kun luvassa ainakin seuraavaksi 7 päiväksi lämpimiä kelejä, niin toistaiseksi hiihtokelit Aholahdessa olivat tässä. Nyt innokkaimmat voivat siirtyä joko jalkalenkkeilyn pariin tai hiihtämään viime talvisille lumille. Päätetään samalla hiihtokeli päivitykset toistaiseksi ja palataan asiaan kun sitä taas on.
pe 3.11Yöllä satoi hieman uutta lunta. Aamulla kello 9 aikoihin pilvistä ja -2 astetta pakkasta ja keli on lauhtumassa plussan puolelle. Uria ei ole tänään kelkalla ajettu. Hiihtämään kuitenkin pääsee huonoilla suksilla ainakin tämän päivän ja varmaan huomisenkin ajan. Muutama hiihtäjä jo aamulla käynyt aamulenkin heittämässä.
to 2.11Pakkasta -7 astetta, pilvinen ja sumuinen aamupäivä. Latuolosuhteet samat kun eilen, hiihtämään siis pääsee, kunhan varoo kiviä ym mukavia yllätyksiä. Eilen illalla ei ainakaan ollut valoja Aholahdessa, joten ilta hiihtäjät otsalamput mukaan. Latumiehet Tanhuvaarassa ja valojen päälle laittamiset heidän näppiensä alaisuudessa. 
ke 1.11Pakkasta -6 astetta ja aurinko paistaa. Muutamia hiihtäjiä on aamupäivän aikana käynyt testaamassa Aholahden olosuhteita. Hiihtelemään siis pääsee Aholahdessa, lammen ympäri menevällä lenkillä ja osittain yhden kilometrin lenkillä. Eihän urat mitään hirmuisen hyviä ole, mutta hiihtelemään huonoilla välineillä kyllä pystyy, kunhan varoo kiviä ja muita yllätyksiä. Perjantaihin asti luvattu pakkasta, joten ainakin muutaman päivän olosuhteet on Aholahdessa lumiset.
ti 31.10Lunta maassa 5-10 cm. Aamulla kello 9 pakkasta -1 aste. Ylilatumestari polkenut latupohjia lammen ympäryslenkille ja osittain 1km lenkille. Vielä ei kannata lähteä suksia koittamaan, vaan kannattaa odottaa että pohjat vähän pakastuvat. Osittain kohtuullisia hiihtokohtia, mutta myös huonoja vähä lumisia kohtia löytyy. Parin sentin lumikerros kun vielä tulisi niin olosuhteet olisivat kohtuulliset. Eilen illalla ensimmäinen hiihtäjä Aholahden lumilla kuuleman mukaan nähty. Tänään ehkä joku muukin uskaltaa lähteä kokeilemaan suksen pohjien kestävyyttä.
ma 30.10TALVI TULEE, OLETKO VALMIS?
Maassa 1-2 cm valkoista märkää lunta. Hiihtämään ei kylläkään vielä Aholahdessa pääse, mutta voihan sitä lähteä tekemään vaikka sauvakävely lenkin lumisille hiihtobaanoille. Katso kuva Aholahdesta SSL:n facebooksivuilta tästä. Tälle viikolle luvattu talvisia olosuhteitä. Lumisateita pitäisi tulla tiistai-aamuun saakka, jonka jälkeen pakastuu muutamaksi päiväksi. Tämä talvi taitaa kuitenkin jäädä lyhyeksi, sillä viikonlopulle luvattu +4 astetta ja vesisateita, mutta nautitaan nyt näistä lumista. Aholahti kello 12 +0 ja lumisadetta.